ELS MILLORS DE L'ANY

Els millors discos de 2020 segons la crítica (del 20 a l'11)

| 23/12/2020 a les 09:30h

20.
 


BLAUMUT

0001
(Música Global)

Blaumut és el color més particular de tota l’escena catalana. Després de deu anys de carrera, el quart disc del grup fa un pas més i reflexiona sobre la condició humana. Un disc net i lluminós, marca de la casa.


19.


SUU
Ventura
(Halley RRecords)

La jove cantant barcelonina és una de les sensacions revelació dels darrers anys. Ha titulat el segon disc amb el seu cognom i hi ha inclòs nou cançons, totes en castellà tret de l’exitosa “Tant de bo”.


18.

 


ÈRIC VINAIXA
La més bonica història
(Picap)

La més bonica història és un disc optimista i vital, l’altra cara de la moneda de Caos a mig camí (Picap, 2017). Però que quedi clar que la moneda és la mateixa: cançó d’autor amb regust de fusta i rock clàssic.


17.



XAVIER BARÓ
La veu de la muntanya
(La Llàntia)

Del Segrià estant i allunyat de la indústria i dels mitjans de comunicació, Xavier Baró gaudeix de la seva màxima llibertat creativa. I això es demostra en discos com el que ens ocupa. Una peça tradicional i la musicació d’un poema de Maria-Mercè Marçal no alteren el caràcter unitari d’una obra que transmet absoluta credibilitat i emoció.


16.




MARALA
A trenc d'alba
(U98 Music)


Una formació ben especial integrada per la santcugatenca Selma Bruna, la pedreguera Sandra Monfort i la palmesana Clara Fiol. Poemes de Miquel Martí i Pol, Maria-Mercè Marçal o Gabriel Janer Manila, a més de cançons pròpies i tradicionals embolcallades en unes músiques d’arrel mediterrània i amb un inequívoc rerefons feminista.
 


15.

 


BUHOS

El dia de la victòria
(Música Gloobal)

Ja fa un cert temps que Buhos és un grup consolidat amb uns discos elaborats i uns directes demolidors. I El dia de la victòria torna a abundar en els encerts que els han dut fins aquí. Si a tot això hi afegim temes rodons i col·laboracions de luxe (Suu, Miki Núñez, Lildami, Jazzwoman, Stay Homas...) es fàcil d’entendre la clau de l’èxit.



14.

 


RENALDO & CLARA
L'amor fa calor
(Primavera Labels)

Ja fa una dècada que la formació lleidatana liderada per Clara Vinyals és un dels màxims atractius de la reactivada escena de Ponent. Sense abandonar el pop-folk característic, al seu tercer treball Renaldo & Clara s’ha endinsat en el món del pop electrònic per presentar nou impactes que són radiables i, al mateix temps, extravertits i costumistes.
 

 

13.
 


TXARANGO
De vent i ales
(Halley Records)

Txarango havia previst que el 2020 fos un any molt especial amb un disc i una gira de comiat en què estava tot pensat i planificat fins a l’últim detall. Al final només ha pogut llançar el disc: setze últimes cançons que aprofundeixen en la manera de fer de la banda i que concreten l’imaginari que han anat configurant al llarg de deu anys.


12.


ANNA ANDREU
Els mals costums
(Hidden Track Records)

Coneixíem Anna Andreu de la seva etapa al capdavant de Calido Home. La cantat de Sant Quirze del Vallès s’ha tirat de cap al seu primer disc en solitari. Un projecte creat en companyia de la violinista Marina Arrufat on, a partir de la base de veu i violí, les cançons han anat creixent i incorporant altres instruments amb molta personalitat.
 


11.

 


SÍLVIA PÉREZ CRUZ
Farsa (género imposible)
(Universal)

La palafrugellenca és un dels valors segurs i consolidats de l’escena catalana. Sempre disposada a iniciar aventures musicals que l’engresquin, aquest any ha presentat dos discos, un amb Marco MezquidaMA. Live in Tokio (Universal)– i un altre signat només per ella i que és un recull de peces escrites per a diversos projectes escènics.

<< inici   << 51-75   << 41-50 

<< 31-40   << 21-30   01-10 >>   

Especial: Els millors discos del 2020
Arxivat a: Enderrock, renaldo & clara, Buhos, Marala, Xavier Baró, èric vinaixa, suu, blaumut, els millors discos de l'any, txarango, Anna Arribas, sílvia pérez cruz

FES EL TEU COMENTARI

D'aquesta manera, verifiquem que el teu comentari
no l'envia un robot publicitari.