Entrevistes

Les Buch:​ «El nou disc serà diferent del primer, però l'essència és la mateixa»

Les guanyadores del premi Joventut del Sona9 graven el segon disc a Bucbonera Studios

Joana Serrat produeix les noves cançons del quartet de punk-rock de Terrassa

Reïna, guanyadors del 20è Sona9

| 01/02/2021 a les 17:30h

Imatge il·lustrativa
El quartet punk de Terrassa no ha perdut massa el temps i, gràcies al premi Joventut del Sona9 2020, han pogut començar l'any gravant les cançons del que serà el seu segon EP. Per aquest àlbum, Les Buch han repetit amb la fórmula que ja van provar a la fase final del concurs, treballant de nou amb Joana Serrat i Tomàs Robisco (enginyer de so a Bucbonera Studios).


La banda ha confiat la producció del nou disc a Serrat, amb qui van treballar les gravacions per al Sona9 a la Bucbonera de Caldes de Montbui. Marina Comelles, la cantant i guitarrista de la banda, valora l'experiència: “Amb la Joana, sobretot hem aconseguit una nova sonoritat, a part d'alguns canvis i afegits en algunes cançons. Estem molt contentes amb ella i amb el Tomàs. Fan un gran equip”. Tot i això, aquesta nova sonoritat no variarà el missatge ni la contundència musical de Les Buch sinó que en reforçarà el punk-rock feminista. Així ho confirma Comelles: “Aquest disc és bastant diferent del primer, però l'essència és la mateixa”.
 

Les Buch amb Joana Serrat i Tomàs Robisco a Bucbonera Studios Foto: Arxiu


Les components de Les Buch no creuen que hagi estat precipitat gravar el disc, ja que ja ho havien plantejat així des d'un inici: “Formaven part del grup de cançons que ens vam plantejar gravar a la fase final del Sona9 i que ja estaven rodades. Així doncs, tenia sentit per nosaltres entrar ara a Bucbonera Studios per completar el nostre segon EP”.

Amb un 2021 del tot incert per al món de la música, Les Buch ara per ara es troben preparant el nou directe per presentar el disc a diferents festivals com el Mercat de Música Viva de Vic o La Mercè de Barcelona. Però també estan concentrades en el procés final del nou EP i amb l'objectiu que algun segell discogràfic es mostri interessat en la seva proposta.

Especial: Actualitat
Arxivat a: Enderrock, Joana Serrat, sona9 2020, Sona9, Les Buch, entrevistes

FES EL TEU COMENTARI

D'aquesta manera, verifiquem que el teu comentari
no l'envia un robot publicitari.