Sona9

El Sona9 2021 engega motors

Obre, fins al 15 de maig, el període d'inscripció a la 21a edició del concurs Sona9 per a grups i cantants emergents

La gran final del concurs Sona9 2020 a La Mirona

| 01/03/2021 a les 14:30h

Cartell Sona9 2021
Cartell Sona9 2021 | Arxiu
L'edició d'enguany del concurs de música emergent Sona9 es posa en marxa avui mateix. Des d'avui, 1 de març, i fins al 15 de maig, es poden presentar i fer les inscripcions de les propostes musicals inèdites al portal del Sona9. El certamen, organitzat per Enderrock, TV3, Catalunya Ràdio-iCat i els departaments de Cultura i Joventut de la Generalitat de Catalunya, compta amb el patrocini d’Estrella Damm i manté, en aquesta edició, les diferents fases per continuar sent la plataforma musical d'artistes emergents.

El concurs se celebrarà entre el mes de juny i el de novembre i, a la fase preliminar, les 18 propostes seleccionades -entre les quals, 12 seran de Catalunya, 3 del País Valencià i 3 més de les Illes Balears- oferiran un concert a Barcelona, València i Palma. Les actuacions s'emetran per streaming als webs del Sona9, d'Enderrock i de la CCMA, i els grups més votats passaran la final virtual del vot popular. Entre els grups nominats, aquell que obtingui més vots serà el guanyador del Premi Popular-Verkami, i passarà directament a la fase final del Sona9. En aquesta fase, a més, la fundació SGAE oferirà una sessió formativa per als seleccionats.

La fase final
Durant els mesos de setembre i octubre es faran les actuacions de la fase final, on les 5 propostes -escollides pel jurat i pel públic- faran un concert en format acústic al programa Sona9 d’iCat i gravaran una cançó a Bucbonera Studios. En aquesta fase, les bandes comptaran amb l’assessorament de l’enginyer de so Tomàs Robisco i la cantant Joana Serrat que, per segon any consecutiu, serà la productora del certamen. Així mateix, els finalistes també faran una estada a Cases de la Música per preparar el directe amb un director d’escena i un músic-productor, i gravaran un showcase elèctric, que s’emetrà pels mitjans del concurs.

La final del Sona9 tindrà lloc el mes de novembre, en una sala per concretar, on actuaran els 3 grups finalistes i el grup guanyador de la darrera edició, Reïna, que presentaran el seu primer disc. Després del concert, es lliuraran els premis Sona9, Joventut i Èxit, a més dels guardons de Cases de la Música i Verkami
 

Com sé si jo puc presentar-m'hi?
Poden presentar les seves propostes tots aquells grups o solistes que cantin en català i que no tinguin, actualment, cap contracte discogràfic o de management. Per tal que sigui efectiva la inscripció, caldrà que tots els artistes completin el registre al web del Sona9, així com el seu perfil amb un mínim de tres cançons originals en català, a més d'una biografia i una fotografia. Com a criteri de selecció, el jurat tindrà especialment en compte l'originalitat i la qualitat de les propostes, a més del fet que siguin artistes emergents. Pots consultar totes les bases al web del concurs.
Especial: Actualitat
Arxivat a: Enderrock, Reïna, CCMA, iCat, catalunya ràdio, tv3, Estrella Damm, enderrock, Actualitat, Sona9 d'iCat, Sona9, Sona9 2021, SGAE

FES EL TEU COMENTARI

D'aquesta manera, verifiquem que el teu comentari
no l'envia un robot publicitari.