Estrenes

Carola Ortiz eleva les roses a una alabança d'amor

Estrenem en primícia el primer avançament del nou àlbum de l'artista egarenca

El setè volum del disc «Dones i Cançons» s'encarta amb la revista Enderrock de març

| 03/03/2021 a les 14:45h

Carola Ortiz
Carola Ortiz
Dins de l'heterogeni món musical que ha anat construint Carola Ortiz, l'artista egarenca ha decidit construir, en aquesta ocasió, el proper treball discogràfic musicant tota una selecció de poemes de diverses escriptores de la literatura catalana. Avui estrenem en exclusiva l'excepció que confirma la regla d'aquest treball: "La rosa als llavis", primer avançament de Pecata Beata (Segell Microscopi, 2021), és una musicació del poema "Perquè has vingut", de Joan Salvat-Papasseit, l'únic poeta home inclòs al recull.


En aquesta nova cançó, Carola Ortiz, construeix un univers musical i poètic personal en què l'amor, el lirisme i el sentimentalisme agafen força. La delicada melodia que la cantant va entonant fa una simbiosi entre el sensual poema de Salvat-Papasseit i les sonoritats tradicionals, que tant poden recordar melodies catalanes com melodies gregues o sefardites. A més, en l'àmbit instrumental, la melodia és embolcallada per un curós arranjament per a quartet de corda, escrit per John King, amb un solo jazzístic per a clarinet baix que també interpreta Ortiz. A part d'amb King, que a més dels arranjaments també toca la viola, per aquest àlbum Carola Ortiz ha comptat amb Heloïse Lefebvre al violí, Sandrine Robilliard al violoncel, Pau Lligadas al contrabaix i Denys Sanz a càrrec de la mescla i la masterització.

Versos d'amor i desig
El text del poema va ser publicat originalment en el llibre La rosa als llavis (Llibreria Nacional Catalana, 1923), que dona nom a la cançó. Es tracta del darrer llibre que el poeta va publicar en vida i que va escriure en un retorn a la natura, lluny de Barcelona, mentre provava de vèncer la tuberculosi, que li acabaria llevant la vida. El poema s'inspira en l'amor que Salvat-Papasseit sentia per la infermera que el cuidava, a través d'un enginyós diàleg entre uns lilàs i unes roses que n'expressen la gelosia en contemplar la gran bellesa d'una jove.
 
Especial: Estrenes
Arxivat a: Enderrock, Pecata Beata, Estrenes, Carola Ortiz

FES EL TEU COMENTARI

D'aquesta manera, verifiquem que el teu comentari
no l'envia un robot publicitari.