actualitat

Xavier Mercadé exposa 300 fotografies de música en directe al Palau Robert

L'exposició 'Rock Viu' presenta quatre dècades de música en viu a Catalunya del 12 de maig al 29 d’agost al Palau Robert de Barcelona

La mostra inclou 300 imatges d'artistes nacionals i internacionals recopilades per a la revista especial Enderrock 300

El fotògraf Xavier Mercadé ha realitzat més d'un milió d'imatges de més de 15.000 concerts des del 1984 al 2021

'Rock Viu' s'inaugura dimarts 11 de maig amb un concert de Sidonie i una foto de família dels músics protagonistes de l'exposició

El recorregut gràfic ha estat dissenyat per Manuel Cuyàs i converteix l'espai de Cotxeres i els jardins en un homenatge a les sales de concerts

Enderrock celebra la sortida del número 300 amb una edició doble

| 10/05/2021 a les 17:00h

Exposició 'Rock Viu'
Exposició 'Rock Viu' | Foto: Xavier Mercadé | Disseny: Manuel Cuyàs
Del 12 de maig al 29 d’agost es presentarà al Palau Robert de Barcelona la gran exposició gràfica Rock Viu, que repassa quatre dècades de fotografies de música en directe a Catalunya a càrrec de Xavier Mercadé. La mostra inclourà 300 imatges d'artistes nacionals i internacionals, organitzada per la Direcció General de Difusió del Departament de la Vicepresidència i d’Economia i Hisenda de la Generalitat de Catalunya i comissionada pel Grup Enderrock. El recorregut gràfic ha estat dissenyat per Manuel Cuyàs i es podrà visitar a l'espai de Cotxeres –convertit en un homenatge a les sales de concerts– i als jardins del Palau Robert. 

La inauguració tindrà lloc aquest dimarts 11 de maig a les 18h amb un concert acústic de Sidonie, i la intervenció de diversos músics que apareixen a l'exposició. La presentació a la premsa es farà a les 16:30h amb una visita guiada de l'autor, i al final de l'acte es realitzarà una fotografia col·lectiva de família amb els músics protagonistes de la mostra. Demana la teva invitació AQUÍ.
 

Fotografia inclosa a la mostra 'Rock Viu' de Sidonie el 2002 al Festimad de Móstoles (Madrid) Foto: Xavier Mercadé


'ROCK VIU', L'EXPOSICIÓ
A través de l’objectiu del fotògraf Xavier Mercadé (Barcelona, 1967) es repassen quatre dècades de la història de la música en directe a Catalunya, des del 1984 al 2021, seleccionades del seu arxiu de més d’un milió d’imatges relatives a 15.000 concerts. Entre altres imatges, hi ha des de fotos d’Els Pets, Love of Lesbian, Sidonie o Sopa de Cabra  com també de Madonna, The Rolling Stones, Tom Waits, The Who, Pearl Jam  o Roger Waters, fins a instantànies de grups i artistes més desconeguts. Les imatges més representatives s'han complementat amb un text sobre l'experiència de cada concert a càrrec de l'autor.
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Enderrock (@grupenderrock)


Rock Viu hi ha retrats de concerts celebrats sobretot a Barcelona al llarg de les darreres quatre dècades, de manera que reflecteix l’evolució de la història de la música i dels diferents gèneres. L’exposició és també un reconeixement a la tasca de Mercadé, un dels professionals de fotografia en directe més reconeguts del país, que ha treballat per mitjans nacionals i internacionals, i és des de fa 25 anys el cap de fotografia de les revistes del Grup Enderrock. 

De manera complementària, des de fa un any es pot accedir també a una mostra paral·lela en format virtual, en la qual es publica cada dia una imatge d’arxiu acompanyada dels textos del mateix Mercadé. La versió virtual posarà el seu punt final el mateix dia de la cloenda de l’exposició de Palau Robert de Barcelona.

QUATRE DÈCADES DE TRAJECTÒRIA

Xavier Mercadé Foto: Juan Miguel Morales


Xavier Mercadé I Simó és un fotoperiodista especialitzat en la música en directe. El 1992 va ser un dels fundadors de la revista Enderrock. És habitual veure els seus treballs en tota mena de publicacions relacionades amb la música. Es va començar a moure en el camp de la fotografia l'any 1984, quan va compaginar estudis de fotografia a l’Escola de Mitjans Audiovisuals de Barcelona amb l’edició del seu fanzín Voll-Ker.

Ha publicat cinc llibres gràfics dedicats a la fotografia: Pasión por el rock: Las mejores fotos de concierto (La Máscara, 1999), Freaks: La cara oculta del rock (Quarentena Ediciones, 2010), Odio obedecer: La escena alternativa en los 80 (Quarentena Ediciones, 2011), Balas perdidas: Qué fue del siglo XX (66 rpm Edicions, 2012) i Jump Rock (autoeditat digital, 2009), i també ha exposat diverses mostres de fotografia de música en directe arreu de Catalunya.
Especial: Actualitat
Arxivat a: Enderrock, exposició, rock viu, Palau Robert, Rock Viu, Xavier Mercadé

FES EL TEU COMENTARI

D'aquesta manera, verifiquem que el teu comentari
no l'envia un robot publicitari.