videoclips

«Si et quedes amb mi», Sopa de Cabra i sis amics

Avui fa 30 anys que va sortir 'Ben endins' i la banda ho celebra publicant una versió col·laborativa de «Si et quedes amb mi»

​Sopa de Cabra: 30 anys i segueix ben endins

| 10/05/2021 a les 11:00h

Sopa de Cabra
Sopa de Cabra | Pol Fuentes
Avui fa 30 anys de l’aparició del disc Ben endins (Salseta Discos, 1991) de Sopa de Cabra, el treball més exitós de la música en català dels 90. Un disc singular presentat en forma de doble elapé, del qual tres cares eren en directe i una, d’estudi. Les cançons en directe van ser enregistrades a la sala Zeleste de Barcelona (actual Razzmatazz) les nits del 20 i 21 de febrer del 1991. Per celebrar-ho, la banda ha descobert avui una versió col·lectiva d'un dels temes més celebrats del disc: "Si et quedes amb mi". Aquest nou senzill és el tret de sortida d'una gira anomenada 30 anys Ben endins. El retrat d’una generació; una exposició a Girona, i una reedició digital del disc.


La cançó més emblemàtica del Ben endins és, sens dubte, "Si et quedes amb mi". Per commemorar els 30 anys del disc –i de la cançó– se n’ha fet un nou enregistrament amb la participació de sis destacats protagonistes de l’escena actual: Santi Balmes (Love of Lesbian), que reconeix que "és una cançó que em va arribar per osmosi. Un tema senzill i melòdicament encertat"; Judit Neddermann, que recorda que "cantava «Si et quedes amb mi» amb el meu primer grup, quan tenia 14 anys"; Joan Dausà, que assegura que "el Ben endins és un disc de referència que em transporta al temps en què aprenia a tocar la guitarra amb cançons com les seves"; Suu, que admet que "la meva mare és molt fan de Sopa i el Ben endins era el disc que sempre teníem al cotxe"; Beth, que confessa que el tema "forma part del meu imaginari personal", i el vocalista de Txarango, Alguer Miquel. Cadascú ha interpretat un fragment de la cançó.

També hi participa Gerard Quintana i hi ha la guitarra acústica de Josep Thió. A més, s’ha recuperat el solo de guitarra que feia Joan ‘Ninyín’ Cardona a la versió original. La producció ha estat de Santos Berrocal i Florenci Ferrer (Santos & Fluren). Aquesta és la primera de les dues versions col·laboratives que Sopa de Cabra descobrirà del Ben endins.
 
Especial: Actualitat
Arxivat a: Enderrock, videoclips, actualitat, Sopa de Cabra

FES EL TEU COMENTARI

D'aquesta manera, verifiquem que el teu comentari
no l'envia un robot publicitari.