entrevista

L'espai lluminós d'Òrbites

El quintet valencià acaba de publicar el segon EP, en parlem amb ells per descobrir-ne els detalls

| 21/05/2021 a les 11:00h

Òrbites
Òrbites | Arxiu del grup
Òrbites publica aquest avui el seu segon treball discogràfic. El quintet valencià transmet, en aquest nou EP, la consolidació de la banda cap a una direcció més intimista, ornamentada i poètica. Parlem amb ells sobre els cinc temes que conformen Celobert (Primavera d'Hivern, 2021). 



Com descriuríeu 'Celobert' en tres paraules?
Íntim, lluminós i proper. 

Què el diferencia més, del vostre debut?
Buscàvem més qualitat i un so més professional en la gravació i producció d’aquest EP, i la trobàrem amb Tono Hurtado al seu estudi Malamute, en València. També destacar que amb aquest nou treball hem inclòs per primera vegada material audiovisual que acompanya l’estrena d’alguns dels senzills.

Com us trobeu com a banda? 
Més consolidats! Des dels inicis de la banda hem sigut els mateixos membres, ara un més, i això ha fet que inevitablement la sinergia entre nosaltres siga cada vegada major, i que com a banda cada vegada sonem millor.

I respecte al creixent panorama musical valencià?
Sempre ens hem sentit acollits dins del panorama valencià, però sí que és cert que amb el llançament d’aquest nou EP ens hem fet més visibles.

Com és que musiqueu un poema de Joanjo Garcia?
Joanjo Garcia és un bon amic nostre, i un gran fan d’Òrbites des del primer moment que ens mostràrem al públic. Això va fer que el mateix Joanjo ens proposara musicar un dels seus poemes i va ser el d'“al país dels besos perduts” l'escollit.


Quins són els vostres plans, a curt termini?
De moment esperar la reacció de la gent amb l'estrena i tractar de girar-lo tot el possible, adaptant-nos a les noves condicions dels directes. De moment tenim dues dates importants, la primera serà per a l'estrena el dia 29 de maig a Antella, al poble d’Antoni, el cantant, on esperem tenir una gran acollida.

Com són els vostres directes?
Tant si són a l'aire lliure com si són en espais més reduïts sempre tractem de crear un ambient íntim entre el públic i nosaltres, i sempre hem gaudit al màxim d’aquesta experiència.

Podríeu dir noms d'artistes que us hagin inspirat per a la creació de 'Celobert'?
Crec que per a algú que ens escolta per primera potser li resultarà difícil trobar influències directes d’alguna banda o cantautor en concret, ja que cadascun per separat tenim les nostres pròpies, a banda de les que compartim. Melodies de cantautors catalans com Ferran Palau, El Petit de Cal Eril, Inspira, La Iaia, Senior i el Cor Brutal potser es puguen torbar a les veus. Guitarres de Real State, Él mató a un policia motorizado, Nueva Vulcano... Ritmes de bateries que van des del rock més intens fins al pop més suau. Hi ha una mica de tot.

Quin concepte doneu a 'Celobert'?
Celobert és el pati interior d’una casa, obert al cel, i que dona llum i aire a les habitacions immediates. Aquest concepte se li va ocórrer a Jaume, el baixista, com a metàfora d’aquesta llum i aire fresc que volíem aconseguir amb aquest treball. A més va coincidir amb el confinament, moment en el que tenir un espai obert al cel a casa era tot un privilegi, la qual cosa va donar més força al concepte, ja que acabàrem de produir-lo durant el confinament i l’hem pogut traure quasi un any després, quan les coses ja pareixen estar més calmades.

Com us repartiu la feina entre el grup?
Anem repartint tasques sobre la marxa. És cert que certes feines en concret ens les repartim, i a mesura que van sorgint noves coses al final s’encarrega el que tinga temps per a dedicar-li en eixe moment. Som un equip i treballem tots per igual, també en la composició dels temes.
Especial: Entrevistes
Arxivat a: Enderrock, edrvalencià, òrbites, celobert, valència, entrevista, estrena, disc

FES EL TEU COMENTARI

D'aquesta manera, verifiquem que el teu comentari
no l'envia un robot publicitari.