Entrevistes

Lluc: «Cada vegada som més artistes que volem crear música en família»

Estrenem en primícia el videoclip de «Generació del 20'»

 La cançó s'inclou al nou treball, 'Benvolguda nostàlgia'

Lluc i Iglú tenen les «Galtes vermelles» per amor

| 24/05/2022 a les 15:30h

Lluc
Lluc | Júlia Ginjaume
El 2019, el jove cantant de Santa Maria de Palautordera, Lluc, va iniciar el seu projecte musical en solitari. A inicis de la pandèmia, el músic va presentar el seu primer disc, De X vida (autoeditat, 2020). Ara que tot ha tornat a la normalitat, presenta el seu segon treball, Benvolguda nostàlgia (Delirics, 2022), que inclou "Generació del 20'". N'estrenem el clip en exclusiva i parlem amb Lluc de l'àlbum.

Què és la 'Generació del 20', i què significa per a tu formar-ne part?
La Generació del 20’ és la nova onada o escena musical que, actualment, està sorgint. Aquesta està formada per diversos músics que treballaven de forma individual i que, ara, ho fan junts. Cada vegada som més els artistes que volem crear música en família. Amb la cançó “Generació del 20’” volem demostrar a la gent tot el que estem fent des de fa mesos tots junts. A més, és amb la que volíem tancar el disc perquè mostra l'escena creixent del Baix Montseny.
 
Massaviu s'ha encarregat de la producció musical i, a més, ha col·laborat com a artista en aquest disc ("Texans verds") i en l'anterior ("Val la nena"). Quin paper té en el projecte de Lluc?
En el projecte de Lluc, Massaviu porta tota l’entitat creativa i el grup de música: la producció està feta per Biel Colomer i la part creativa per Miki Lloret. Encara que jo posi la meva cara, és un projecte de tots. És com la “Generació dels 20’”: treballem de manera col·laborativa. A més, són els meus amics i he estat amb ells des de la primera cançó que vaig fer.
 

Lluc i Massaviu Foto: Júlia Ginjaume

 

Parlant de compartir el teu projecte, al disc comptes amb quatre col·laboracions. Com han sorgit?
Excepte amb Theuma Thug (P.A.W.N. Gang), totes les hem treballat junts a l'estudi. Vam voler evitar el fet d'enviar la cançó i, després, afegir-hi les veus. Per això, les cançons amb Iglúroserona Pol Bordas les hem fet plegats des de l'inici, de manera natural i orgànica.
 
L'àlbum l'has titulat 'Benvolguda nostàlgia'. Què és allò que et provoca nostàlgia o malenconia?
M'agrada fer i crear un disc amb què, a l'hora d'escoltar-lo, cadascú es pugui emportar la seva nostàlgia al seu racó. No vull convèncer a ningú de la meva tipologia de nostàlgia, sinó que es facin seves les cançons. Encara que les cançons parlin de situacions o experiències meves, vull que la gent les interpreti a la seva manera.
 
En aquest disc ho has pogut dir tot?
Considero que Benvolguda nostàlgia ha resultat un àlbum molt compacte i que totes les cançons que conté, estan ben lligades entre elles, relacionades i tenen un sentit. Així doncs, es pot dir que en el disc està tot allò que volia transmetre.


 
A mesura que avança el disc, es pot apreciar un canvi d'ànim. L'ordre de les peces s'ha fet seguint l'evolució de com estaves emocionalment?
Sí. El disc conté cançons que transmeten les dues cares de la nostàlgia: la positiva i la negativa. Unes cançons parlen de la nostàlgia d'una manera més fosca i altres de més alegre.
 
Has inclòs temes molt personals i introspectius. Com t'hi sents?
La meva manera d'expressar-me és cantant les meves cançons. Prefereixo fer-ho així que explicar-ho a través d'un altre mitjà. És una via en la qual no hi ha cap mena d'intermediaris: tot allò que penso, ho plasmo en un tema. Si puc escriure i cantar els temes que em ronden pel cap, no tinc cap problema en compartir-los. No em sento despullat, sinó al contrari.

El teu primer treball es va publicar en mig de la pandèmia. Ara que la situació sanitària està més controlada, n'has publicat un altre. Com has viscut aquestes dues situacions?
Benvolguda nostàlgia el considero el primer disc, ja que l'anterior, De X vida, va ser un experiment: estàvem buscant la nostra sonoritat. Pel que fa a la pandèmia, és veritat que no ha estat un fet positiu, però ens ha servit per pair tot el que havíem estat treballant. De fet, la creació de l'àlbum ha estat un procés molt llarg que va començar a la tardor del 2020. El 2021, ens vam tancar en una masia amb l'objectiu de fer música. Ara, fa un any que el disc estava acabat.
 

Lluc Foto: Júlia Ginjaume

 
Entre el primer i aquest segon àlbum, s'hi aprecia una evolució tant sonora com estilística.
Per molt còmode que estigui en uns determinats registres, sempre m'agrada experimentar. A Benvolguda nostàlgia hem experimentat diversos gèneres i sonoritats. Al final, això és com un joc: s'ha d'anar provant.
 
Llavors, creus que pots definir el projecte?
No, perquè no puc definir quelcom que no sé ni jo que és. El projecte de Lluc anirà variant, des de la primera cançó que vaig fer, i fins que en faci l'última, perquè depèn de com em senti, com compongui, si tinc inspiració, etc. El següent àlbum que faci, pot ser que sigui totalment diferent del que he fet fins ara. Com que la música és una via que no té filtre, tot dependrà de com estigui jo en aquell moment.
Especial: Entrevistes
Arxivat a: Enderrock, estrenes, entrevistes, Massaviu, Lluc, actualitat, entrevista

FES EL TEU COMENTARI

D'aquesta manera, verifiquem que el teu comentari
no l'envia un robot publicitari.