Verkami

'Lizzie', el musical de rock sobre la presumpta assassina de la destral

La companyia Què collons? Produccions, que portarà l'obra als escenaris catalans, està en plena campanya a Verkami

La plataforma de micromecenatge acull diversos projectes que busquen suport econòmic dels seus seguidors, com està fent també, per exemple, Ares Gratal

| 10/07/2021 a les 14:00h

Les actrius del musical 'Lizzie': Claudia Anyor, Gemma Maus, Alba Grau, Candela Díaz Sanz, Ariadna Clapés
Les actrius del musical 'Lizzie': Claudia Anyor, Gemma Maus, Alba Grau, Candela Díaz Sanz, Ariadna Clapés
Article patrocinat per Verkami.
 

La plataforma Verkami és una de les eines més conegudes de micromecenatge en el món de la música. Etimològicament, la paraula que anomena el projecte prové de la combinació de les termes en esperanto verko -que vol dir creació artística o científica- i ami - que s'apropa al castellà 'amo' i vol dir estimar o agradar. Des d'aquest amor cap allò que fa del món un espai on poder crear, col·laborar i aprendre, una gran quantitat d'artistes inicien els seus projectes. 

L'objectiu de la plataforma consisteix a recaptar diners, a través d'un micromecenatge -és a dir, d'aportacions de diferents inversors-, per poder dur a terme diferents projectes. En el cas de la música, és sovint usat per finançar la producció dels discos i/o les edicions físiques d'aquests, a més de videoclips, etc. Els projectes que realitzen una campanya amb Verkami ideen un sistema de recompenses per a tots aquells que fan aportacions econòmiques en línia amb la inversió feta.

Avui presentem dues noves propostes que es troben en plena campanya a Verkami: El CD de l'espectacle "La motxilla de l'Ada" i el llançament del nou EP de Patricios.

L'ADAPTACIÓ DEL MUSICAL 'LIZZIE' PER 'QUÈ COLLONS? PRODUCCIONS'
L'any 1892 Lizzie Borden va ser acusada d'assassinar el seu pare i la seva madrastra amb una destral, tot i que finalment va ser declarada innocent. Amb un discurs i un rerefons feminista, la música i guió de Steven Cheslik-deMeyer, Alan Stevens Hewitt i Tim Maner explora els motius que podrien haver portat Borden a cometre el doble assassinat. Des de la companyia Què collons? Produccions [QC?] han volgut adaptar al català aquesta obra musical, amb un caàting íntegrament femení i una banda formada per teclat, dues guitarres, baix, percussió i violoncel.


Per poder dur a la tarima l'espectacle, la companyia està en plena campanya de Verkami, i així poder recaptar fons per l'escenografia i vestuari, requeriments tècnics, promoció de l'obra i pagar els autors la cessió dels drets. Les recompenses -categoritzades i anomenades amb satírics noms relacionats amb l'obra- van des d'un agraïment a xarxes, per aquelles col·laboracions més simbòliques, fins a entrades per a l'estrena i un col·loqui posterior, una llibreta, un punt de llibre, una polsera o la destral d'atrezzo que farà servir Lizzie dalt l'escenari.
L''IMPRONUNCIABLE' D'ARES GRATAL
Nascuda a Lleida, però afincada a Berlín des de fa més d'una dècada, Ares Gratal és a punt de treure el primer disc. En aquest nou treball, Impronunciable, l'artista ha volgut musicar diversos poemes -una bona part amb autoria del seu avi-, algunes composicions pròpies i dues versions de cançons tradicional, una en espanyol sefardí, i l'altra en hebreu.


La lleidatana ha engegat la campanya a Verkami per costejar la gravació i mescla del disc, la masterització, l'edició i disseny del vinil, així com el material promocional del treball. Els micromecenes que col·laborin obtindran -com a mínim, i depenent de l'aportació realitzada-, el disc, ja sigui en digital, CD físic o vinil, una versió dedicada o, fins i tot, un concert privat.
Especial: Verkami
Arxivat a: Enderrock, Verkami, verkami, Lizzie, Què collons? Produccions, Ares Gratal

FES EL TEU COMENTARI

D'aquesta manera, verifiquem que el teu comentari
no l'envia un robot publicitari.