anuari de la música

Les cançons en català més escoltades a Spotify el 2020

Stay Homas col·loca dues cançons en el pòdium i Txarango en reparteix fins a set entre el TOP20

31FAM, Cesk Freixas, La Pegatina, Miki Núñez, Els Amics de les Arts o The Tyets també estan entre els més escoltats

No hi ha cap cançó creada i interpretada per una dona a la llista

El TOP20 s'ha recollit a l'Anuari de la Música 2021

| 15/07/2021 a les 18:00h

Imatge il·lustrativa
L’Anuari de la Música ha auditat enguany, per primera vegada, el rànquing de cançons en català més escoltades a la plataforma Spotify, i publicades el 2020. El tema amb més reproduccions ha estat el plurilingüe “The Bright Side”, del trio barceloní Stay Homas amb la col·laboració del grup osonenc Oques Grasses, que supera els 9,17 milions d’escoltes. Al segon lloc, a molta distància, apareix “A la deriva”, el primer senzill del disc De vent i ales (Halley Records) de Txarango, amb 4,08 milions de reproduccions. A més, la banda del Ripollès ha situat fins a set cançons del seu darrer treball entre les més escoltades a Spotify, a part de la col·laboració amb Cesk Freixas a la cançó “La petita Rambla del Poble Sec - XL”. El grup liderat per Alguer Miquel és l’artista català amb major nombre de streamings a Spotify.

També col·loquen més d'una cançó al TOP20 els sabadallencs 31FAM, amb "Te gusto", en quarta posició" i "Un plan B" en vuitena, o Buhos, amb "El dia de la victòria" i "Mil batalles" en 15a i 17a posició, respectivament. Entre la llista també s'hi poden trobar noms com La Pegatina, Miki Núñez amb la versió col·laborativa "Escriurem joemcorono", Blaumut, Els Amics de les Arts o The Tyets. No s'hi veu, per això, cap dona autora (tret de Judit Neddermann, que col·labora al "Gotta Be Patient" de Stay Homas, o les col·laboracions femenines de Miki Núñez, com Sara Roy, Sey Sisters o Alba Reche).



El rànquing no difereix gaire de les peces més radiades de l’any, la llista que l’APECAT treballa des del 2018 amb l’empresa tecnològica BMat. Segons aquesta relació, “Tant de bo”, la cançó de la barcelonina Suu, va ser la més punxada del 2020 a les ràdios catalanes, seguida de “De veritat” de Blaumut, “A la deriva” de Txarango i “The Bright Side” de Stay Homas amb Oques Grasses.
Especial: Anuari de la Música
Arxivat a: Enderrock, La Pegatina, Cesk Freixas, 31Fam, anuari de la música 2021, anuari de la música, Spotify, Stay Homas, Txarango, actualitat

FES EL TEU COMENTARI

D'aquesta manera, verifiquem que el teu comentari
no l'envia un robot publicitari.