Efemèrides

25 anys de la primera Acampada Jove

L'organitzava la JERC i va tenir lloc a Arbúcies

Al Tall van ser els primers a pujar a l'escenari d'aquest gran festival

Amb la cinquena onada de covid-19, arriben noves cancel·lacions

| 19/07/2021 a les 17:30h

Acampada Jove
Acampada Jove | Xavier Mercadé
La projecció de la pel·lícula Braveheart sobre la lluita d'Escòcia per aconseguir la independència d’Anglaterra i un concert d’Al Tall van posar en marxa, avui fa 25 anys, la primera edició de l’Acampada Jove. Durant tres dies, Arbúcies es va convertir en l’epicentre políticomusical dels Països Catalans. Organitzada per l’organització juvenil d’ERC, l’actual Jovent Republicà aleshores anomenat Joventuts d’Esquerra Republicana (JERC), entre el 19 i el 21 de juliol de 1996, va acollir exposicions, tallers, xerrades i concerts de Brams o Ja T'ho Diré.

El gran encert de l’Acampada Jove ha estat aconseguir que els joves que hi participaven tinguessin la sensació que, a més a més de passar-ho bé anant a concerts d’alguns dels seus grups preferits, estaven fent alguna cosa en favor dels Països Catalans. En aquest sentit, és molt remarcable la presència dels líders juvenils de la JERC que van liderar també l’Acampada Jove. Han dirigit l’Acampada Jove, entre d’altres, l'actual secretari general de la UGT de Catalunya, Camil Ros, Uriel Bertran i l’actual president de la Generalitat de Catalunya, Pere Aragonès.

En l’aspecte més lúdic cal assenyalar que l’Acampada Jove ha acollit concerts en diferents llengües de grups d’estils diversos i procedència variada. Així, entre altres s’han viscut actuacions de Dr. Calypso, Gossos, Lax'n'Busto, Skalariak, Brams, El Pets, Dusminguet, Oprimits, Sva-Ters, Celtas Cortos, Elèctrica Dharma, Mesclat, Soziedad Alcoholika, Ojos de Brujo, La Troba Kung-Fú, Betagarri, Banda Bassotti, Txarango, Xeic!, Miquel del Roig, Aspencat, Blaumut, La Raíz, La PegatinaZoo, Doctor Prats, Cesk Freixas, Amics de les Arts, Buhos, El Diluvi


Llista de Spotify que l'organització havia preparat pensant en l'edició d'enguany, que s'ha hagut de cancel·lar

Entre 1996 i 2004, l’Acampada Jove es va celebrar a Arbúcies. A partir de 2005 es va traslladar a Sant Celoni, on es van celebrar quatre edicions (2005-2008). L’edició de 2009 ja es va celebrar a Montblanc, la localitat que ha acollit totes les edicions successives de l’Acampada Jove fins a l’any 2019. El 2020 i el 2021, el festival s’ha hagut de cancel·lar a causa de l’emergència sanitària causada per la covid-19.
Especial: Efemèrides
Arxivat a: Enderrock, acampada jove, Pere Aragonès

FES EL TEU COMENTARI

D'aquesta manera, verifiquem que el teu comentari
no l'envia un robot publicitari.