Festivals

Quins festivals se celebren aquesta primavera i estiu?

Presentem les darreres novetats dels festivals que tindran lloc en els pròxims mesos

| 30/03/2021 a les 12:30h

Imatge il·lustrativa
Xavier Mercadé
La temporada de festivals ja és a punt de començar. Després d'un any especialment difícil per a la música en directe, aquesta nova temporada s'encara amb més optimisme que l'anterior, tot i que sense deslliurar-se de l'incertesa de quins estralls pot causar l'evolució de la pandèmia. Amb previsió, alguns festivals ja han decidit suspendre l'edició enguany, com el Primavera Sound, el Clownia o el Sónar, mentre d'altres estan esperant a veure com evoluciona tant la situació sanitària com les restriccions que l'acompanyen. Però, molts altres festivals han optat per mantenir la programació d'enguany o les aplaçades des de l'any passat.

Al llarg de tota la primavera i l'estiu es podrà gaudir de festivals amb dates, localitzacions i estils musicals ben diferents, però a tots ells els uneix l'aposta per seguir programant contra marea. Sense oblidar per això, tot un conjunt de mesures de prevenció contra la covid-19, essencials per fer de la cultura i la música un lloc segur i evitar la propagació del virus en aquest tipus d'esdeveniments.

A continuació, us presentem els diferents festivals programats per aquesta primavera i estiu:

Guitar Bcn
Barcelona - En curs. Des del 12 de febrer fins al 18 de juny

Vinculat al món de les sis cordes i al teixit de sales musicals de Barcelona, el Guitar Bcn d'enguany va arrencar el mes passat. Tot i així, la programació s'estén fins a juny amb actuacions d'artistes d'àmbits ben diferents. Carlos Sadness, Nil Moliner, Judit NeddermannJoan Miquel OliverEls Amics de les Arts, Ferran Palau, La M.O.D.A, Marcel i Júlia, Suu, El Kanka o Clara Peya, entre molts d'altres, formen part del cartell d'enguany. En canvi, però, altres grans figures internacionals de la guitarra com el virtuós Joe Satriani i el jazzístic Pat Metheny -que també tenien concerts programats per a aquesta l'edició- han hagut d'ajornar fins al 2022 la seva actuació.

Flamencat
Palau Robert, Barcelona - Del 8 al 29 de maig

Dins del marc del Guitar Bcn, al llarg de tot el mes de maig se celebrarà un petit cicle al Palau Robert dedicat exclusivament al Flamenc. Amb un total de 4 actuacions, de Muchacho & Los Sobrinos, Alba Carmona, Lucía Fernanada i Pedro Javier González, serà una magnífica oportunitat per endinsar-nos dins del món del flamenc i descubrir-ne les seves línies de tranformació i fusió actuals.


BarnaSants
Multilocalització arreu dels Països Catalans - En curs. Des del 17 de gener fins al 18 de juliol

L'edició del 2021 del BarnaSants ja fa setmanes que està en marxa. El festival, que té un format descentralitzat, posa el focus en la cançó d'autor i s'autodefineix com a "projecte cultural en xarxa". Malgrat que ja fa mesos que va engegar motors, encara queden diferents concerts programats repartits arreu dels territoris del Països Catalans. Paco Ibañez, Maria del Mar Bonet i Borja Penalba, Gemma Humet, Feliu Ventura o Pau Riba, entre altres, són alguns dels artistes que passaran properament pels escenaris del Barnasants.
 

Maria Arnal i Marcel Bagés actuant en l'edició d'enguany del Barnasants Foto: Xavier Mercadé

 

Voll Damm Festival Jazz de Barcelona
Barcelona - En curs. Des de l'octubre al 9 de juny

La 52a edició del festival va començar el passat mes d'octubre i s'havia d'allargar tan sols fins gener. Les restriccions degudes a la pandèmia, però, van obligar a l'organització a reprogramar gran part de les actuacions per aquesta primavera. Així, en els propers mesos es podran gaudir d'actuacions d'artistes com Rita Payés i Elisabeth RomaSílvia Pérez Cruz o Tomatito Sexteto, a diversos indrets de la capital catalana com el Palau de la Música o la sala Barts. Fins ara, han passat pel cicle, en aquesta edició, artistes com Marco MezquidaMiguel PovedaAndrea MotisMartirio i Chano Domínguez, o Maria José Llergo.


Strenes
Girona - Des del 26 de març al 2 de maig

Dins de la programació de festivals de primavera es troba l'Strenes. Amb diferents ubicacions per tota la ciutat de Girona, el festival vol seguir insuflant de vida musical la ciutat amb concerts com els de Stay Homas, La Casa Azul, Zoo, La Pegatina, Oques Grasses, Amaral o Buhos.
 

Blaumut a l'Strenes 2020 Foto: Xavier Mercadé

 

Festival de Pasqua de Cervera
Cervera - En curs. Des del 27 de març al 4 d'abril

Després d'una darrera edició virtual, Jordi Armengol, violista, musicòleg i membre del Quartet Teixidor, assumeix enguany la direcció artística del cicle posant en valor que "és l'únic festival dedicat a la música clàssica catalana". L’Orquestra Simfònica Julià Carbonell i el Quartet Casals han obert el certamen, que comptarà amb una quinzena més de concerts. El festival cerverí s’afegeix a les commemoracions de dos aniversaris indispensables: el 125è del naixement de Robert Gerhard i el 50è de la mort de Joan Manén.

Menorca Jazz Festival
Multilocalització per tota l'illa de Menorca - Des del 2 d'abril al 5 de juny

A Menorca, es podrà gaudir del Menorca Jazz Festival. En la 23a edició, el festival oferirà diferents propostes jazzítiques repartides per diferents indrets de tota l'illa. Eli Degibri Quartet, Chano Domínguez i Diego Amador o la Balkan Paradise Orchestra, entre d'altres, passaran aquesta primavera per algun dels escenaris menorquins.

Es Claustre
Claustre del Convent del Carme (Maó) - Del 6 de maig al 27 d'agost

Aquest magnífic espai del segle XVIII situat de forma annexa a l'església del Carme de Maó, fa diversos anys que actua com un centre cultural de la ciutat. Enguany, seguirà oferint un cicle de concerts durant bona part de l'estiu, entre ells el de Joan Miquel OliverRenaldo i ClaraLas MigasBeth, o Meritxell Neddermann.

FiM
Vila-seca - Del 7 al 9 de maig

Després de 16 anys de recorregut emplenant els carrers de Vila-seca de música, la FiM va plegar veles el 2016. Cinc anys després, no obstant això, la fira es reprèn rebatejada com a 'Fira de música emergent i familiar de Vila-seca' per una dissetena edició que tindrà lloc el 7, 8 i 9 de maig de 2021. Amb una programació artística que suma fins a 30 bandes i companyies, es duran a terme 37 actuacions durant els 3 dies de festival. Anabel Lee, Ariana Abecasis, b1n0, Carlota Flâneur, Clara Poch i Marçal Calvet, Kids from Mars, KoemanLes Anxovetes, Lia Sampai, Lucia Fumero, Marcel i Júlia, Maria La Blanco, Pol Bordas, Porto Bello, o Xiula són alguns dels músics que formen part del cartell.

Sala Cat
Arreu de Catalunya - Fins al 19 de juny

L'associació de Sales de Concerts de Catalunya (ASACC) i la Generalitat de Catalunya han engegat un nouc cicle musical per revitalitzar els equipaments culturals, que passen per un moment límit a causa de les restriccions sanitàries derivades de la pandèmia. El cicle, que s'allargarà fins al juny, s'espera que suposi l'inici de la remuntada de la música amb concerts com els de Joan Rovira, Ferran Palau, La Sra. Tomasa, Germà Negre, Marcel i Júlia o Smoking Souls, entre d'altres.

GNX Urban Fest
Barcelona - 21 de maig i 4 de juny
A través de la col·laboració de diverses entitats, neix la primera edició del GNX Urban Fest. Emmarcat dins de les músiques urbanes, el festival oferirà una desena d'artistes repartits en dues dates a l'Espai Jove Boca Nord com ara La Vaina Records, La Queency o Quiròfan.

Itaca
Empordà - Del 21 de Maig al 4 de juliol

El cicle empordanès afronta la nova edició amb el lema 'Cultura i acció a l'Empordà amb la voluntat de recuperar bona part de la programació d'abans de la pandèmia. El festival oferirà una vintena d'actuacions, que van des de bandes reconegudes del panorama fins a artistes emergents, així com també grups de música familiar. Alguns dels artistes més destacats de la programació són Marcel i Júlia, Clara Peya, Lágrimas de Sangre, Xiula Stay Homas i Zoo.

Itinera
Micropobles de Catalunya - Del 23 de maig al 5 d'octubre

El festival Itinera arriba amb un objectiu molt clar, que no és altre que apropar la música en directe als micropobles de Catalunya, és a dir, a tots aquells pobles de menys de 500 habitants i que sovint tenen molt difícil poder gaudir de concerts en viu. El festival se centra principalment en els estils del jazz, blues i soul, i al llarg dels quasi 5 mesos que dura el cicle hi passaran músics que en algun moment han tocat a la Sant Andreu Jazz Band, la Societat de Blues de Barcelona i el Harlem Jazz Club, com ara Joan Chamorro i Èlia BastidaAlba Armengou i Jan Domenèch, Quico Pi de la Serra, Carla Motis i Belén Bandera o Oriol Romaní.

Festus
Torelló - Del 27 al 30 de maig

El Festus arriba a la seva 24a edició per omplir de nou els carrers de Torelló de teatre, circ, dansa i música. El festival vol reivindicar la cultura en aquests moments complicats com una eina que ens ajuda a repensar-nos per a tirar endavant. Alguns dels noms més destacats del cicle torellonenc són b1n0, Saïm i Alma Afrobeat Ensemble.

Festivalot
Auditori de Girona - Del 28 de al 30 de maig

Per la 7a edició del Festivalot hi ha previst un total de 10 concerts, que inclouran les actuacions de Els Amics de les ArtsEls PetsSuuDoctor Prats, i Cesk Freixas. Amb aforaments reduïts i complint amb totes les mesures de seguretat, la celebració d’aquest festival de caràcter familiar no podrà ser una edició normal, però l’objectiu continuarà sent el mateix: cantar i ballar en família.

A Prop
Girona - Fins al 16 de juliol

La segona edició de l'Aprop arriba amb la idea de donar suport a creadors locals i incentivar la participació a la vida cultural de la ciutat de Girona. El cicle, iniciat a l'abril, i repartit per 13 equipaments municipals, portarà 28 actuacions, com les de Tona Gafarot, Kumbara, Remei de Ca La Fresca (semifinalistes del concurs Sona9 2020) o Romaní, entre altres, en les que tots aquests artistes de l'escena emergent gironina es podran donar a conèixer.

Cornamusam
Olot - Del 29de maig al 5 de juny

La 30a edició del Festival Internacional de Cornamusa d'Olot, que l'any passat va celebrar-se en unes condicions heroiques, arriba per la porta gran. Enguany, el cicle s'estendrà tota una setmana i comptarà amb noms destacats com els occitans Super Parquet, la banda RIU o la gallega Susana Seivane.


Jardins de Pedralbes
Jardins de Pedralbes (Barcelona) - De l'1 de juny al 18 de juliol

El festival Jardins de Pedralbes reprèn l'activitat després de l'aturada de l'any passat a causa de la pandèmia, en què van reinventar-se com a FesPedralbes. Dins d'un dels espais més emblemàtics de Barcelona, com són els jardins del Palau Reial de Pedralbes, s'hi podrà sentir un amalgama molt variat de músics, que van des de Nathy Peluso o Salvador Sobral, a Manel, Love of LesbianAitanaMiguel Poveda, Amaia o Álvaro Soler.


Embassa't
Sabadell - Del 10 al 13 de juny.

Enguany, l'Embassa't s'ha plantejat un cicle de sis sessions deixant de banda el format festival però amb la intenció de voler gaudir de cada concert i dinamitzar tant la cultura com la música a Sabadell. Per aquestes 6 sessions hi passaran Manel, XiulaRigoberta BandiniMaria Arnal i Marcel Bagés o Pau Vallvé, entre d'altres.

Cruïlla XXS
Barcelona - Del 3 de juny al 25 de juliol

La versió descentralitzada del Cruïlla XXS, iniciada l'any passat per a adaptar-se a les normatives sanitàries arran de la pandèmia, seguirà tenint continuïtat aquest estiu. El 'germà petit' del festival ha programat una quarentena d'actuacions repartides en tres espais emblemàtics de la capital catalana: el Disseny Hub de les Glòries (amb Joan Miquel Oliver, Maria Jaume o Queralt Lahoz), l'Antiga Fàbrica Estrella Damm (amb artistes com Ariana Abecasis, Ramon Cugat o The Tyets) i l'Estadi Olímpic Lluís Companys (amb Zoo, Sofía Ellar o la nit de música urbana amb Flashy Ice Cream, 31Fam i P.A.W.N Gang).

Pont a les Arts Sonores
Martorell - Del 9 al 24 de juliol

Després de l'anul·lació de 2020, la sisena deició del PAS torna com un referent de les nits d'estiu de Martorell i tot el Baix Llobregat amb l'actuació d'artistes com la cantant de Perpinyà Mélodie Gimard (9 i 10 de juliol), Meritxell Neddermann (23 i 24 de juliol) o Patax (16 i 17 de juliol) i també altres propostes enfocades al públic familiar.

Vibra
Manresa - Del 18 de juny al 17 de juliol

El festival Vibra encara la segona edició com la primera, amb mesures de prevenció contra la covid-19. Repartint les actuacions entre juny i juliol, Manresa acollirà músics de renom com Stay Homas, Zoo, Ciudad Jara, Oques GrassesLágrimas de Sangre o els Amics de les Arts.


Respira
Empúries - Del 25 de juny al 3 de juliol

Joan Dausà presentarà el seu nou disc a la tardor. Abans, però, ha programat sis concerts únics en un esdeveniment propi al conjunt arqueològic d'Empúries. Es dirà 'Respira' i serà un concert, una festa i una experiència, tot a la vegada, on es podran escoltar per primera vegada les seves noves cançons.

Planestiueja't
Del 26 de juny al 28 d'agost - Les Planes d'Hostoles

El festival de cultura i natura, que se celebrarà a la Pista Poliesportiva, mantindrà el cartell de la passada edició (amb noms com la Companyia Elèctrica Dharma o El Petit de Cal Eril), que es va haver de suspendre, i amb l'afegit dels històrics Sopa de Cabra.

Poesia i +
El Maresme - Del 30 de juny a l'11 de juliol

L'any passat va ser un dels festivals pioners i va resistir en dates extremadament difícils, oferint poesia i música com a bàlsam. Aquest estiu, el Poesia i + reprèn la línia engegada en edicions anteriors i estén una programació original i imaginativa amb noms com Míriam Cano, Ikram Bouloum, Nacho Vegas o Maria Arnal i Marcel Bagés. A més, el cicle s'extendrà per pràcticament tot el Maresme passant per SantAndreu de Llevaneres, Sant Vicenç de Montalt, Dosrius, Alella, Arenys de Mar, Mataró i Caldes d'Estrac.

Rockfest
Parc de Can Zam (Santa Coloma de Gramanet) - De l’1 al 3 de juliol

El festival de mètal i rock dur retorna després de la parada de l'any passat a causa de la pandèmia. Bandes veteranes de l'escena vuitantera com Kiss, Manowar, Judas Priest o Accept i altres de més recents com Nightwish, Amon Amarth, Dropkick Murphys o Blind Guardian faran vibrar i saltar el parc de Can Zam.
 

Judas Priest al Rockfest 2018 Foto: Xavier Mercadé


Vida
Vilanova i la Geltrú - De l’1 al 3 de juliol

El festival Vida també recupera l'activitat després de la cancel·lació de la passada edició. En un entorn verd i rural com el de la Masia d'en Cabanyes, el festival oferirà un ampli ventall d'artistes principalment de l'àmbit català, amb Stay Homas, Maria Arnal i Marcel Bagés, Ferran PalauRigoberta BandiniNúria Graham o Clara Peya. A causa de la pandèmia, el Vida ha hagut de reduir els artistes internacionals, i enguany comparan amb la presència d'uns pocs artistes de fora de Catalunya com són Vetusta Morla i Nathy Peluso.

A més, paral·lelament, des de l'organització també han engegat enguany el cicle Vida Records & Friends, que va començar a principis de març i de moment ja té concerts programats fins a maig, amb músics com Rita Payés o Carlota FlâneurRenaldo & ClaraJoan Miquel OliverClara Peya Anna Andreu, entre altres.


Clotilde
Palau Robert, Barcelona - De l'1 de al 9 de juliol

El festival Clotilde, que se celebra als Jardins del Palau Rober de barcelona, té una programació a càrrec de les quatre principals emisores radiofòniques musicals catalanes: Flaixbac, Europa Fm, Els 40 i iCat. Els artistes que passaran pel Palau Robert a principis de juliol són Lildami, Joan Garrido, Roba Estesa, Porto Bello, Sara Roy i Beth.

Sota la Palmera
Tarragona - De l'1 a l 31 de juliol

L'escena emergent del Camp de Tarragona es combina amb un atractiu cartell de propostes destacades i eclèctiques d'arreu dels Països Catalans, amb un total de 40 actuacions programades, com les de Sense Sal, BethMaluks o Caïm Riba, per a un juliol calent i intens.

Canet Rock
Canet de Mar - 3 de juliol

Després de la cancel·lació de l'edició del 2020 -ajornada, en un primer moment, per l'octubre-, el Canet Rock vol no tornar a faltar a la cita d'enguany. El cartell d'aquest any comptarà amb algunes de les cares més conegudes del panorama català com Stay Homas, Buhos, Zoo o Suu, entre d'altres, a més d'Oques GrassesDoctor Prats, Miki NúñezCiudad Jara o Ítaca Band, que ja havien de participar al festival l'any passat.
 

Oques Grasses al Canet Rock 2019 Foto: Xavier Mercadé


Cruïlla
Parc del Fòrum (Barcelona) - Del 8 al 10 de juliol

Després de l'edició "XXS" celebrada l'any passat , enguany, el Cruïlla, a més de mantenir l'edició "XXS",es proposa tornar també al seu format convencional. En paraules de l'organtizació del festival, l'objectiu és "crear una bombolla sanitària al Parc del Fòrum que permetrà oferir un festival de música en les mateixes condicions, o molt similars, a les que gaudíem abans de la covid-19". El festival, que comptarà tant amb artistes del panorama local com internacional, veurà actuar Kase.OManel, GertrudisSopa de Cabra, La Casa Azul, Lágrimas de SangreJoan Garriga i el Mariatxi Galàctic, Dorian, Iseo & DodoSoundNatos y Waor, Two Door Cinema Club, Editors, Morcheeba o Of Monsters and Men, entre d'altres.


Festiuet
Coma-Ruga (Tarragona) - Del 8 a l'11 de juliol

El Festiuet vol fer de la platja de Coma-Ruga una festa. Amb artistes com Oques Grasses, Doctor Prats, Dub. Inc, SFDK, Ciudad JaraLos Chikos del MaízGreen ValleyXavi SarriàCrimRoba EstesaLa Sra. TomasaPupil·les o Jazzwoman, el festival tornarà després de l'aturada de l'any passat aquest mes de juliol -en comptes de les dates habituals a l'agost-.

Porta Ferrada
Sant Feliu de Guíxols - Del 23 de juliol al 17 d'agost

El festival de Porta Ferrada encara enguany la 59a edició. Arrelat a Sant Feliu de Guíxols (el nom li prové de la porta en forma d'arc del monestir de la localitat), el festival dotarà de vida i de música un any més tota la vila amb actuacions com les de Bad GyalMaria Arnal i Marcel BagésSidecars amb Sidonie, Sergio DalmaKool & The GangLa Oreja de Van Gogh o Rozalén. A més, estrenaran un nou cicle, 'Delicatessen', amb concerts-aperitiu amb veus de dones com Núria Graham, Maria Jaume, Renaldo & Clara o Joina, entre altres.


Cap Roig
Jardins botànics de Cap Roig (Calella de Palafurgell) - De l'23 de juliol al 21 d'agost

En un espai emblemàtic com els jardins de Cap Roig, el festival empodanès recupera bona part del cartell de l'anterior edició, que no es va celebrar a causa de la covid-19. Entre juliol i agost, l'edició d'aquest any comptarà amb actuacions com les de Love of LesbianManel, Els Amics de les Arts, BlaumutEstopa, Sílvia Pérez CruzAra Malikian o David Bisbal, entre d'altres.

Acampada Jove
Montblanc - Del 16 al 18 de juliol.

L'Acampada Jove, organitzat per les Joventuts d'Esquerra republicana, presenta un nou format adaptat a la situació sanitària, l'Acampada 1.0. Amb la 25a edició del festival ajornada fins al 2022, el nou format descarta les tendes de campanya i preveu concerts cada vespre durant els tres dies de festival a la Plaça Sant Francesc de la capital de la Conca de Barberà, amb bandes com Zoo, Ebri Knight, Búhos, Ciudad Jara o Roba Estesa, entre d'altres.
 

Xavi Sarrià a l'Acampada Jove 2018 Foto: Xavier Mercadé
 

Portalblau
L'Escala / Empúries - Del 17 de juliol al 15 d'agost

El Festival Portalblau arriba a la seva 14a edició amb un cartell ampli, interdisciplinari i divers. En els fantàstics entorns paisatgístics de la Mar d'en Manassa —amb unes magínfiques vistes al mar— i del Fòrum Roma d'Empúries —de gran valor històric i arqueològic— l'aposta estilístic que presenta el cicle assoleix un cicle de primer nivell. Al llarg del mes que dura el festival hi passaran noms com Manu Guix, Alba Carmona, Maria Arnal i Marcel Bagés, Oques Grasses o Miki Núñez, i també altres propostes interdisciplinars que combinen el teatre i la poesia.

Nits del Fòrum
Parc del Fòrum, Barcelona - Del 17 de juliol al 16 de setembre

Les Nits del Fòrum tindran una reedició per a tornar a omplir el buit que deixa per segon cop consecutiu el Primaver Sound. D'aquesta forma, el cicle estival barceloní omplirà el Parc del Fòrum de música durant dos mesos en els que passaran artistes ben diversos com Bad Gyal, Rigoberta Bandini Crim, i la incorporació d'alguns artistes internacionals com el violinista Ara Malikian o el raper argentí Duki.

Share Festival
Estadi Olímpic Lluís Companys, Barcelona - Del 17 de juliol al 30 d'octubre

El Share Festival ha decidit replantejar de dalt a baix el seu format per adaptar-se a la situació sanitària actual. Repartint els concerts només en caps de setmana entre juliol i octubre i traslladant-se a l'Estadi Olímpic Lluís Companys, el cicle comptarà amb grans noms del panorama català com La Pegatina, Oques Grasses o Morad, i també d'altres de molt destacats de l'àmbit espanyol, com per exemple Anuel AA, Lola Índigo o Omar Montes.

Dansàneu
Vall d'Àneu (Pallars Sobirà) - Del 25 de juliol a l’1 d’agost

El cicle pirinenc celebrarà enguany la seva trentena edició a finals de juliol amb actuacions de Rufaca Folk Jazz Orchestra, de l’acordionista Roser Gabrie, o de Joan Garriga i El Mariatxi Galàctic presentant el nou treball -considerat el millor disc de folk per la crítica dels Premis Enderrock 2021-, El ball i el plany (Fina Estampa, 2020).


Sons del món
Ciutadella de Roses - Del 23 de juliol al 8 d'agost

L'entorn de l'emblemàtica i històrica Ciutadella de Roses serà un dels principals reclams per a gaudir de la música als Sons del Món. L'actuació de Good Save The Queen, programada pel 31 de juliol, és la primera confirmada de la 14a edició del Festival Sons del Món. La banda argentina de tribut a Queen és un dels grups que havien d'actuar la passada edició i que ara l'organització ha recuperat per a aquesta edició. Recentment, a més, el festival ha presentat la programcaió completa del festival que inclourà a Stay Homas, La Casa Azul, Oques Grasses, Nil Moliner o Aitana, entre d'altres.

Petit Festival de Begur
Begur - Del 23 de juliol al 13 d'agost

El Fesival de Begur, adaptat als temps de pandèmia i amb aforaments limitats com a Petit Festival de Begur, manté encesa la flama de la música i la cultura amb actuacions a diversos espais del municipi com les de Pau Vallvé, Neus Mar o Chano Domínguez.

Amb So de Cobla
Palamós - Del 3 al 7 d'agost

Amb So de Cobla és un festival que explora la sonoritat catalana sense límits. La direcció artística juga amb els instruments i els formats per a sorprendre el públic habitual de la sarda i els melòmens més arriscats i oberts a propostes trencadores. Al llarg dels 5 dies que dura el cicle, hi passaran artistes com Nakany Kanté, Guillem Roma o Anna Ferrrer i Paula Grande, entre d'altres.

Arts d'Estiu
Pineda de Mar - Del 5 al 21 d'agost

Després d'haver-se hagut d'ajornar l'any passat, el desè aniversari del festival ARTS d'Estiu engega màquines a l'espai Village Arts de Pineda de Mar amb un cartell il·lusionant i amb grans artistes que inclouen Sergio Dalma, Sopa de Cabra, Manel, Stay Homas i Estopa

Barraques de Sitges
Sitges - Del 12 al 16 d'agost

Les Barraques de Sitges tornen amb força després que l'edició de l'any passat quedés suspesa a causa de la padèmia. Per celebrar-ho, l'edició d'enguany comptarà amb 20 propostes musicals distribuïdes entre el 12 i el 16 d'agost. Entre les actuacions que acollirà enguany el cicle, s'hi podrà gaudir de les d'artistes com Zoo, Oques Grasses i Lildami, entre d'altres, que presentaran els seus discos, o d'altres grups que actuaran per primera vegada a Sitges, com Celtas Cortos, Ciudad Jara o Mafalda.

B! de Bolvir
Bolvir de Cerdanya - 7 d'agost

El singular festival de rock jove B! de Bolvier, a la Cerdanya, és manté dempeus tot i l'obligada suspensió de l'any passat, amb totes les mesures de seguretat però també amb la convicció que la música en directe és absolutament necessària. Enguany celebra la 7a edició amb un cartell protagonitzat amb dos noms destacats del pop català actual: Miki Núñez i Ju.

Schubertíada
Vilabertran (Alt Empordà) - Del 12 al 29 d'agost

Un any més, a l'Alt Empordà es podrà gaudir de la música clàssica. Amb diferents repertoris i propostes, a Vilabertran es podrà escoltar sentir el Quartet Casals, el Keybart Ensemble o Mathias Goerne, Juan de la Rubia i Maria Dueñas, entre d'altres artistes del món de la música clàssica i contemporània.

Rototom Sunsplash
Benicàssim (Plana Alta) - Del 16 al 22 d'agost

El Rototom, un dels festival de referència de música reggae de tot Europa, celebra enguany la 27a edició. Després d'instal·lar-se des de ja fa 11 anys a Benicàssim, el festival tornarà a ser l'ànima del reggae i del dancehall amb grups del panorama internacional com Barrington Levy, Alborosie & The Shengen Clan, Kofee, Natiruts o Julian Marley & The Uprising, entre d'altres.


Som de Mar
Jardins de Santa Clotilde (Lloret de Mar) - Del 19 al 28 d’agost

El festival Som de Mar va néixer el 2020 per convertir-se en el festival de referència de la Costa Brava Sud. De la mà de la productora U98 Music i l’Ajuntament de Lloret de Mar, el festival celebra una nova edició on els assistents podran gaudir de la música de Marina Rossell, Xiula, Miquel Abras, Carlos Sadness, Els Amics de les Arts, Sopa de Cabra o David Otero, entre d’altres. Les actuacions seran als Jardins de Santa Clotilde, tot fent un tast de la gastronomia mediterrània gràcies al gremi de bars, restaurants i cafeteries de la ciutat.


BioRitme
Vilanova de Sau (Osona) - Del 26 al 29 d'agost

Enmig de la natura, a tocar al pantà de Sau, tot apunta que enguany es podrà tornar a celebrar el BioRitme. L'organització va haver de cancel·lar l'edició de l'any passat, però aquest any preveu retornar amb la programació prevista pel 2020 -amb noms com TribadeOques GrassesCiudad JaraJazzwomanKoersQueralt Lahoz o The Sey Sisters, entre d'altres, així com el 30% del cartell que encara estava per anunciar-.

Mussol
Sala Barts (Barcelona) - 6 de setembre

Després de l'èxit que va suposar la primera edició, el festival Mussol encara la seva segona edició amb la mateixa ambició d'intentar recaptar els màxims fons possibles contra el càncer infantil. Amb un nou emplaçament com la icònica Sala Barts i amb un cartell de luxe amb artistes com Meritxell Neddermann, Clara Peya, Núria Graham o Sr. Chen, la solidaritat i la bona música estan assegurades.

Mercat de Música Viva de Vic
Vic - Del 15 al 18 de setembre

Després de la passada edició en un format híbrid, amb concerts presencials i d'altres en línia, aquest any l'organització espera poder fer els concerts repartits en quatres espais de la ciutat: l'Atlàntida, la Jazz Cava, la Plaça Major i El Sucre. Per ara, però, encara no hi ha ni cartell ni cap artista confirmat.

In-Somni
Sarrià de Ter (Gironès) - 17 i 18 de setembre

La 18a edicó de l'In-Somni ve preparada per evitar la propagació de la covid. Amb un pla ideat en base a les especificacions sanitàries del Procicat, al Parc de La Coope de Sarrià de Ter es podrà gaudir la música de Grises Flashy Ice Cream, entre d'altres bandes. 

Fira Mediterrània de Manresa
Manresa - Del 14 al 17 d'octubre

La 23a Fira Mediterrània de Manresa aterrarà ja entrada la tardor. La Fira, que té com a objectiu promoure i incentivar les propostes artístiques que utilitzen l’arrel, la tradició i la cultura popular com a motor creatiu, disposarà d'un ampli ventall d'actuacions musicals. Malgrat que la programació no s’ha fet pública encara -ara fa un parell de mesos que van tancar la convocatòria artística- ja s’han confirmat les actuacions de Raquel LúaBerta Sala i Svart Vin, com a part del Programa de Suport a la Creació de Cases de la Música.
Especial: Llistes
Arxivat a: Enderrock, festivals, Maleducats, Schubertíada, Festival de Pasqua de Cervera, acampada jove, cap roig, Cruïlla, Festiuet, Rockfest, vida festival, Canet Rock 2021, portada ferrada, Emergent Festival, Liceu d'Estiu, Grec, Vibra Festival, Embassa't, Sónar, Jardins de Pedralbes, Menorca Jazz Festival, voll damm festival de jazz de barcelona, strenes 2021, GuitarBCN, Barraques de Sitges, BarnaSants 2021, festivals d'estiu, Es Claustre, Festivals, Rototom Sunsplash, Festivals 2021, Mercat de Música Viva de Vic

FES EL TEU COMENTARI

D'aquesta manera, verifiquem que el teu comentari
no l'envia un robot publicitari.