entrevistes

Esther: «Em sento molt orgullosa de totes les cançons»

Parlem amb l'artista valenciana sobre el seu EP debut en una entrevista

| 28/07/2021 a les 17:30h

Esther
Esther | Paco Poyato
La cantautora de Vinaròs acaba de llançar el seu primer àlbum discogràfic en forma d'EP, sota el títol Les teues ales (Primavera d'Hivern, 2021). Esther és una artista emergent amb projecció en el camp de la cançó d'autor en llengua valenciana, i debuta amb quatre cançons en què s'emmiralla en un imaginari poètic però replet de realitat. Per a produir el disc, a més, ha comptat amb l'expertesa d'Àlex Martínez (Tardor). Parlem amb ella perquè ens n'expliqui alguns detalls. 



En quin moment et trobaves quan vas decidir que era el moment de treure el teu primer EP en aquest format en solitari?
Em trobava en un moment molt positiu per a mi a nivell personal: a punt d'acabar el grau d'Educació Social i tractant d'enfocar el meu futur laboral.

I com en valores la rebuda? 
Jo considero que la rebuda ha estat molt positiva. A poc a poc les cançons estant podent aplegar més persones, i la gent està donant un feedback molt positiu. 


Hi ha afavorit, creus, el fet d'anar-les traient una per una?
Honestament, penso que sí. És evident que és molt més fàcil que les cançons arribin a la gent si el procés en què van sortint és més lent, i per això les he anat destapant una per una i així allargant el procés d'arrencada.

Des de la teva experiència, opines que és dificil superar la barrera del País Valencià i entrar al públic del Principat?
Jo sento que no; o almenys, en la meua experiència. Sent totalment transparent, puc dir que en les meues estadístiques de Spotify, el lloc on més se m'escolta és a Barcelona. Per tant, considero que el públic català accepta fàcilment les propostes que venen des del País Valencià, o així ha estat en el meu cas. Hem d'estar units i unides!


Pots definir l'EP en una o dues paraules?
Jo diria que sí: veritat i introspecció! 

En tens cançó preferida?
Cada dia és una diferent! La veritat és que em sento molt orgullosa de totes elles. Però des d'abans fins i tot de començar amb la producció, tenia una cançó que era 'la meua protegida', la qual és molt especial per a mi: "Vies paral·leles".


El disc l'has publicat amb el segell Primavera d'Hivern. Com va començar la relació?
Vaig començar a treballar amb Primavera d'Hivern a principis de 2020, i la veritat és que em sento molt afortunada de poder formar part d'aquesta família. Són persones molt professionals, molt properes i que s'han convertit quasi en família. Estic molt contenta i no ho canviaria per res, perquè molt del que estic aconseguint és gràcies a ells i elles. 

I en directe, quan se't podrà veure?
La veritat és que no em puc queixar per a res, perquè ara mateix tinc concerts fins a febrer de 2022 a l'agenda, que a poc a poc anirem anunciant! I a més, altra cosa que em fa molt feliç és que aquest proper mes ja anem a Catalunya per primera vegada en la gira de concerts (que no l'última), cosa que em fa sentir que el projecte va en bon peu.

Especial: Entrevistes
Arxivat a: Enderrock, entrevistes, Les teues ales, Esther, edrvalencia

FES EL TEU COMENTARI

D'aquesta manera, verifiquem que el teu comentari
no l'envia un robot publicitari.