actualitat

«El dia que tot rebente»: la cançó preferida de La Fúmiga

El cantant de la banda d'Alzira, Artur Martínez, admet que li hagués agradat escriure el tema de La Gossa Sorda

 Parlem amb el músic com a part d'una nova secció estiuenca amb més d'una cinquantena d'artistes

«Ja no fa mal», de La Fúmiga amb Samantha, és la cançó de l'estiu d'Enderrock

| 03/08/2021 a les 17:00h

Artur Martínez (La Fúmiga)
Artur Martínez (La Fúmiga) | Michal Novak
Aquest estiu hem volgut parlar amb tot un seguit d'artistes -com Miki Núñez, Guillem Solé (Buhos), Beth, Judit Neddermann, Queralt LahozLa QueencyMireia VivesJoan Reig o Ferran Palau, entre molts altres- per saber quins són els seus grans referents. Tots ells, escriuen i componen les seves pròpies cançons, ja sigui per als seus projectes en solitari o per al grup del qual formen part, però el que els hem volgut preguntar és quina cançó en català, d'un/a altre/a artista, és la seva favorita.

Avui parlem amb l'autor de la cançó de l'estiu d'Enderrock, "Ja no em fa mal": en el cas d'Artur Martínez, cantant de la banda d'Alzira La Fúmiga, el tema que li hagués agradat escriure és "El dia que tot rebente", de La Gossa Sorda -de l'àlbum Saó (autoeditat, 2008)-, un tema que relaciona amb un moment molt concret de la història valenciana, i de la seva pròpia: "Era l'any 2008 i jo estava a punt d'acabar la carrera d'Arquitectura Tècnica. El futur que ens esperava a la nostra generació era de tot menys esperançador", rememora el músic. "Tinc molts records d'esta època (encara obscura al País Valencià). Josep Nadal [Gossa Sorda] sempre tenia -i té- les paraules exactes per expressar allò que sentíem", admira. "Quan escoltava 'El dia que tot rebente' m'engrescava per seguir lluitant, perquè sabíem qui eren els culpables de la nostra situació."


Durant el mes de juliol, La Fúmiga ha mostrat els seus propis temes arreu del País Valencià i Catalunya, però encara els queden un bon grapat de concerts aquest mes d'agost. "Som uns afortunats. Tenim la sort de fer un estiu amb 35 dates. Quasi com un estiu dels d'abans", reconeix Martínez. "El nostre directe seguix buscant que la gent disfrute com ho feia abans, que oblide durant una hora tot allò que ens està passant. Sabem que ho passen malament asseguts les cadires, però a nosaltres ens arriba la mateixa energia. Cada concert és especial i la gent ens ho agraïx molt."
Especial: Actualitat
Arxivat a: Enderrock, actualitat, edrvalencia, la cançó que m'hagués agradat escriure, La Fúmiga, La Gossa Sorda, entrevistes

FES EL TEU COMENTARI

D'aquesta manera, verifiquem que el teu comentari
no l'envia un robot publicitari.