Sona9

La Banyoles rockera més experimental i progressiva de Roko Banana

El trio del Pla de l'Estany és un dels 18 grups classificats al #21Sona9

Roko Banana: «Admetem les nostres contradiccions, alhora que denunciem com de podrit està tot»

| 27/08/2021 a les 09:00h

Roko Banana
Roko Banana | Carles Rodríguez
Enguany han estat 146 els artistes d'arreu dels Països Catalans que s'han presentat al concurs Sona9. A finals del mes de maig, el jurat del certamen va seleccionar els 18 grups i solistes que formen part d'aquesta nova edició, i que ja hem pogut escoltar en directe als concerts preliminars de Barcelona, València i Palma de Mallorca. Ara, durant l'agost, coneixerem, una per una, les propostes classificades de la fase preliminar de la 21a edició del concurs. Avui us presentem els banyolins Roko Banana.


Format a Banyoles el 2016, Roko Banana és un trio de math rock, un estil de rock experimental rítmicament complex, basat sobretot en riffs de guitarres i influenciat per grups de rock progressiu. Roko Banana va guanyar el concurs de música emergent Intro, que els va permetre gravar el disc Madness & Coffee (autoeditat, 2018) i realitzar una gira de presentació per Catalunya. Aquest any ha publicat el segon àlbum, titulat El veïnat (autoeditat, 2021), amb temes que reflecteixen la vida des del punt de vista social i sentimental.

La banda ha passat de l’anglès al català, i amb una barreja entre ràbia i calma melòdica facturen una sonoritat més agressiva. A més, toquen en directe tots tres junts encarats, a imatge de la banda rockera francesa Lysistrata. El trio el formen Àlex Abad (bateria), Edu Rodríguez (baix i veu) i Mak Dzinovic (guitarra i veu).
 
Especial: Sona9
Arxivat a: Enderrock, Roko Banana, actualitat, Sona9 2021, Sona9

FES EL TEU COMENTARI

D'aquesta manera, verifiquem que el teu comentari
no l'envia un robot publicitari.