Estrenes

Laura Esparza i Carlos Esteban flueixen amb l'onatge de l'«Altamar»

Descobrim el nou avançament del proper treball del duet valencià

El cos, l'arrel i l'electrònica de Laura Esparza i Carlos Esteban

| 21/09/2021 a les 14:45h

Laura Esparza i Carlos Esteban
Laura Esparza i Carlos Esteban
Després de l'estrena de "Cos", que s'endinsava de ple en l'electrònica, Laura Esparza i Carlos Esteban encara guarden noves direccions més enllà de la música d'arrel i l'electrònica. "Altamar", tema que avui estrenem en primícia, deixa enrere els sintetitzadors i els sàmplers per endinsar-se cap a noves direccions com el pop i l'indie.  


"Altamar" és una metàfora naturista en què el duet valencià explora el símil entre el moviment de les onades i el flux de les relacions humanes. "Eixe anar i tornar de les onades és la metàfora de les persones que et vas trobant pel camí i les que et van deixant", explica Laura Esparza. La cançó explora, de forma molt natural i espontània, les sonoritats més pop del duet amb melodies i ritmes enganxosos.

El tema, que és un nou avançament del proper treball del duet -Espais (Primavera d'Hivern)-, s'acompanya d'un videoclip casolà fet a partir de retalls de vídeos fets durant el seu viatge per Astúries i Galícia. Aquest audiovisual, gravat per ells mateixos, emfatitza la conceptualitat de les relacions humanes de què parla la cançó mostrant el cantó més íntim de la relació entre Esparza i Esteban.



Tot i l'estil d'"Altamar", on el duet ha recuperat el seu costat més acústic i intimista, l'electrònica tindrà igualment un pes rellevant en el nou treball que el tàndem valencià publicarà a l'octubre. "Volíem portar la nostra música un pas més enllà. Artistes que admirem molt, com Maria Arnal i Marcel Bagés, també estan afegint aquests elements electrònics per a guanyar més presència", detalla Esparza. Alhora, el fet de començar a treballar amb el productor Dani Belanguer (Bearoid) hi va jugar un paper important: "La conjunció entre el que ell fa i la nostra música era una mica el que buscàvem. 'Bosque', el primer tema que vam fer amb ell, ens va reafirmar en seguir buscant més enllà sense perdre de vista la nostra vessant tradicional".

La seva part més orgànica troba sortida en aquest disc amb el joc de guitarres, darbukes o panderos, però Esparza reconeix que, barrejat amb l'electrònica, condueix a un estil difícil de definir. "A nivell global, hem intentat experimentar amb molts estils i a molts nivells. Esperem que tingui una bona acollida, ja que en ocasions tenim dubtes sobre si estem experimentant massa", reconeix la vocalista valenciana.



Espais (Primavera d'Hivern, 2021), serà un conjunt d'immersions metafòriques en què cadascú se les podrà fer pròpies a la seva mida. "A Mare natura (La Fera CC, 2020) no teníem un arc unitari. Per aquest motiu, teníem ganes de donar-li aquest sentit global a Espais a través de les metàfores", relata Esparza. El disc segueix un recorregut en el qual es poden construir múltiples camins que s'adaptin al context de cada oient. "En aquest nou treball, hi ha espais de tota mena. Des dels més físics, com 'Bosque', fins als més abstractes com "Cos". Algunes lletres tenen connotacions més literals, però en altres, com és el cas d'"Altamar", utilitzem la metàfora per a expressar les emocions que a cadascú li evoqui el paisatge del moviment de les onades", conclou l'artista.

Espais tindrà la seva gran estrena en directe oficial el divendres 15 a la Fira Mediterrània de Manresa, on interpretaran per primer cop la majoria de les cançons d'aquest nou treball. El duet, a més també actuarà el 2 d'octubre al cicle Pops Marítims de València. 
Especial: Entrevistes
Arxivat a: Enderrock, estrenes, laura esparza i carlos esteban, actualitat

FES EL TEU COMENTARI

D'aquesta manera, verifiquem que el teu comentari
no l'envia un robot publicitari.