llistes

Quina serà la banda sonora de la tardor? (I)

El Petit de Cal Eril, Joan Dausà, Roba Estesa, La Fúmiga o Reïna, La Fúmiga seran alguns dels artistes que publicaran treball abans de 2022

| 25/08/2021 a les 18:30h

El Petit de Cal Eril
El Petit de Cal Eril | Arxiu
L'estiu ja encara la seva recta final, però això no significa ni de bon tros que la música s'aturi. L'entrada a la tardor ve carregada d'un munt de novetats discogràfiques que ens acompanyaran aquests darrers mesos de 2021 i en formaran la banda sonora. En fem un recull de les més destacades, i en desvelem alguns noms i detalls. 

b1n0

El duet electrònic conformat per Emili Bosch i Malcus Codolà tornarà a descarregar, en un segon àlbum, el seu torrent de beats, sàmplers i melodies sintetitzades. Però no ho faran pas sols: els acompanyaran en el viatge les veus de Meritxell NeddermannFerran Palau El Petit de Cal Eril.

David Rosell

L'aclamat productor i guitarrista David Rosell (BramsEls Catarres) ha decidit iniciar un nou projecte musical personal amb les cançons que ha anat component al llarg dels anys. Ara, animat pels seus amics, ha fet el pas a l'altre cantó de la cabina de l'estudi de gravació per publicar a principis d'octubre el seu primer treball en solitari amb U98 Music.

El Petit de Cal Eril

El guissonenc Joan Pons segueix al peu del canó i ja té a punt un nou àlbum d'estudi: N.S.C.A.L.H. (Bankrobber, 2021). Els primers senzills que n'ha avançat, "Cauen les estrelles", "Non tornerai" o "Cap a tu", auguren un disc on el pop metafísic es troba amb la psicodèlia.


Joan Dausà

Entre finals de juny i principis de juliol, Joan Dausà va organitzar i protagonitzar el seu propi festival, Respira, per presentar en directe algunes de les peces que conformaran el seu nou treball. Ho tenim tot (PromoArts, 2021) està previst que vegi la llum aquest mateix d'octubre, amb cançons tant optimistes com nostàlgiques, com "Buenos Aires", "Ho tenim tot" –la cançó que posa nom al disc–, o "Omple de vida els pulmons".


Les Buch

Les Buch porten el punk-rock com a buc insígnia. Després d'assolir el Premi Joventut a la passada edició del Sona9, les terrassenques preparen un segon treball, Monstres (Great Canyon, 2021), on imprimiran la seva empremta feminista i el seu esperit transgeneracional.


Maisurt

Des de Mallorca, arriba una nova proposta innovadora que defensa la poesia ballable. Maisurt, allunyant-se dels pianos i les guitarres íntimes, aposta per ritmes i bases potents i més mogudes amb la seva particular electropoesia. Després d'haver estrenat alguns clips d'avançament, aquest setembre presentaran Ous amb cargols (Escena Music, 2021), el seu debat discogràfic.


Pantaleó

El projecte musical del vallesà Gerard de Pablo sumarà aquest setembre un tercer treball a la seva discografia. Després de dos treballs enfocats a un pop lluminós i positiu, aquest nou treball, titulat Afluents (Música Global, 2021), farà un canvi de rumb per explorar la introspecció i les vivències íntimes i personals del mateix artista.


Reïna

La banda mallorquina, guanyadora de la passada edició del Sona9, ja ultima els últims detalls del seu primer àlbum d'estudi, Arts Marcials (U98, 2021). El mes passat ja vam tenir l'ocasió d'escoltar en primícia "Tendrum", el primer avançament del treball i tota una declaració d'intencions per donar a conèixer el seu pop personal i seductor. 

  
Roger Mas

El cantautor solsoní Roger Mas, que celebra enguany un quart de segle dedicat a la cançó, ja té a punt per treure del forn el seu onzè àlbum d'estudi. Mesclant cançó i poesia, i tradició amb innovació, Mas publicarà el mes vinent Set flors (Satélite K, 2021).

SUS

El quartet d'amics mallorquins van aparèixer al panorama musical com a grup fa poc més d'un any, als inicis de la pandèmia, amb el primer treball: Un, dos, tres... (Blau, 2020). Amb ganes d'expandir els seus horitzons, amb el seu pop-rock ple de melodies atractives i un peu a l'electrònica, la banda començarà a la tardor amb Filosofia de carrer (Blau, 2021).


Tarta Relena

El duet format per Marta Torrella i Helena Ros tornarà a brindar una fantàstica oportunitat per repensar i reinterpretar les músiques d'arrel de tradició vocal. Amb aquest tercer treball titulat Fiat lux (The Indian Runners, 2021), Tarta Relena seguirà fent ballar els límits de diversos estils musicals com el cant gregorià, la música vocal tradicional o l'electrònica.


Alanaire

Després de publicar al març l'EP debut titulat homònimament, Alanaire torna amb força per publicar el primer treball d'estudi. El quartet mallorquí continuarà la línia del seu pop-rock calmat i personal després d'haver estat produïts de la mà del també mallorquí Joan Miquel Oliver.


Falsterbo

Amb més de 50 anys d'història a l'esquena, Falsterbo torna a publicar un nou treball d'estudi aquest octubre. Amb el folk com a gran fil conductor del conjunt, aquest nou àlbum es titula Paff, el drac màgic (U98, 2021), i inclou col·laboracions amb altres artistes destacats com Ramon Miravet Andrea Motis.

Joan Reig

El bateria d'Els Pets ja perfila els últims detalls del segon disc en solitari, previst per l'octubre. Deixant les baquetes per a posar-se davant del micròfon, Joan Reig se submergeix en les sonoritats del pop més internacional mentre explora el seu univers interior per a trobar respostes i significats al món que l'envolta.


Laura Esparza i Carlos Esteban

El duet valencià té previst presentar el nou treball, titulat Espais, a la 24a Fira Mediterrània de Manresa. Laura Esparza i Carlos Esteban, guanyadors de la passada edició del Concurs Sons de la Mediterrània, mantindran la seva proposta de cançons pop d'arrel mediterrània amb elements orgànics.


Nil Moliner

Un secreto al que gritar (Warner, 2021) serà el nou treball del santfeliuenc Nil Moliner. El músic, després d'estrenar-se facturant la seva primera cançó en català a principis d'any, publicarà el segon llarg d'estudi mantenint el seu estil musical propi de pop mestís.


Roba Estesa

Roba Estesa sempre és sinònim de reivindicació i lluita. En el seu nou treball, Rosa permanent (Halley Records, 2021), el sextet tarragoní mantindrà intacte el seu ideari però innovarà en la construcció de les narratives de les cançons, apostant per camins innovadors més polifacètics i imaginatius.


La Fúmiga

Autors de la cançó de l'estiu d'Enderrock amb "Ja no fa mal"La Fúmiga promet una nova dosi de festa i energia en aquesta nova entrega discogràfica. Prevista per a principis de novembre, Fotosíntesi (Halley Records, 2021) aplega un grapat de cançons plenes de positivisme, confessions d’amor i reivindicació que apuntalen la seva sonoritat particular, hereva de les bandes valencianes de vent i percussió.


Mazoni

L'empordanès farà en el nou disc tot un gran homenatge a una de les figures més conegudes del món de la música clàssica: Ludwig van Beethoven. Partint de fragments de melodies del compositor alemany samplejades i deconstruïdes, Ludwig (Bankrobber, 2021) ens convidarà a observar la música de l'artista germànic des d'un punt de vista innovador i polièdric.
Especial: Llistes
Arxivat a: Enderrock, actutalitat, Joan Dausà, La Fúmiga, Nil Moliner, b1n0, Tarta Relena, el petit de cal eril, David Rosell, SUS, Maisurt, Roger Mas, Les Buch, Pantaleó, laura esparza i carlos esteban, Reïna, llistes, Tardor 2021, novetats discogràfiques, Falsterbo, Roba Estesa, Joan Reig, Alanaire, Mazoni

FES EL TEU COMENTARI

D'aquesta manera, verifiquem que el teu comentari
no l'envia un robot publicitari.