festivals

Contra vent i marea, l'Ítaca triomfa

El festival empordanès ha tancat aquest cap de setmana la novena edició

Des de l'abril, i malgrat la pandèmia, el cicle ha acollit més de deu mil espectadors entre els 25 concerts programats

| 27/09/2021 a les 17:30h

Stay Homas a l'Escala (Festival Ítaca)
Stay Homas a l'Escala (Festival Ítaca) | Robert Carmona
Aquest cap de setmana el festival empordanès Ítaca ha tancat la novena edició amb el concert de Stay Homas. Enguany -després d’haver hagut d’anul·lar i ajornar diversos concerts el 2020-, el cicle ha aconseguit recuperar la seva programació prepandèmica, i al llarg d’aquests cinc mesos de festival ha rebut més de 10.000 espectadors entre els vint-i-cinc concerts programats. Ara just s’ha acabat aquesta edició, però els motors encara no s’acaben: l’Ítaca ja prepara la gran celebració dels 10 anys.
 

Festival Ítaca Foto: Drone Catalunya


Aquesta ha estat una edició “difícil i incerta”, ha comentat el director de l’Ítaca, Fran Arnau, que tot i així ha assegurat que entre el públic “hi ha moltes ganes i interès per la música en directe”. I les xifres l’avalen: sis actuacions amb el cartell de ‘tot venut’ penjat -les tres de Stay Homas, i les de Zoo, El Pot Petit i Oques Grasses- i un nivell d’ocupació d’un 82,4%.

A més, el festival ha observat, a través d’una enquesta telemàtica, que és un dinamitzador econòmic de les poblacions on se celebra -Calella de Palafrugell, Corçà, L’Escala, L’Estartit, Gualta, La Pera i Palafrugell-: malgrat que la majoria d’espectadors que rep el cicle són de les comarques gironines, un 56% dels assistents hi fan un àpat, i un 31,5% s’hi queda a dormir, potenciant així els negocis de la zona.
Especial: Festivals
Arxivat a: Enderrock, festival ítaca, actualitat, Ítaca, festivals

FES EL TEU COMENTARI

D'aquesta manera, verifiquem que el teu comentari
no l'envia un robot publicitari.