festivals

El cicle Sonora s'endú de gira una trentena de músics valencians

Més de trenta artistes, guardonats o finalistes dels Premis Carlos Santos, actuaran fins al març arreu del País Valencià

Andreu Valor triomfa als premis Carles Santos

| 06/10/2021 a les 19:00h

Smoking Souls obrirà el cicle a Peníscola
Smoking Souls obrirà el cicle a Peníscola | Xavier Mercadé
33 artistes valencians, finalistes o guanyadors de l’última edició dels Premis Carles Santos de la Música Valenciana -com Smoking Souls, Pau Alabajos, Marala, Laura Esparza i Carlos Esteban, Cactus, Jazzwoman, o Andreu Valor, entre altres-, es passaran la temporada de gira en el marc del circuit Sonora. Organitzat per Cultura de la Generalitat mitjançant l’Institut Valencià de Cultura, i sota el lema ‘La música et fa viatjar’, el cicle ha programat fins al mes de març una trentena de concerts entre Peníscola, Castelló, Bocairent, Alcoi i Alacant.
 
L’Auditori i Palau de Congressos de Peníscola acollirà el primer concert del cicle: l’actuació de la banda de Pego Smoking Souls, guardonada l’any passat amb el Premi Carles Santos al millor disc de pop per Translúcid (Propaganda pel Fet!, 2019). Per al mateix escenari del Baix Maestrat també hi passaran, al llarg d’octubre, el cantautor torrentí Pau Alabajos en un doble concert amb Sierra Leona, Dani Miquel o Badlands.
 
El teatre Avenida de Bocairent prendrà el relleu al novembre amb concerts d’artistes com l’alcoià VerdCel, en un doble concert amb Eva Gómez, o el músic de L’Alcúdia Christian Penalba. S’hi sumaran també les actuacions Jamaican Jazz Lovers, Manolo Valls, Marcel el Marcià o Dani Miquel.
 
Castelló s’omplirà de música de novembre a febrer amb els dobles concerts de Marala i Laura Esparza i Carlos Esteban (duet guanyador del Concurs Sons 2020 i millor artista revelació dels Premis Carles Santos), el de Cactus i Jazzwoman, o el de Polock amb Néstor Mil, a més de l’actuació de Johnny B. Zero, guardonat l’any passat amb el millor disc de rock per Metonymy of sound (Rock Form The Future, 2020). A més, la ciutat començarà l’any amb el vessant més jazz del cicle amb les propostes de Tarquim, Eva Romero & Manuel Hamerlinck, Pepe Zaragoza, Chema Peñalver i Pete Lala.
 
Per últim, a Alacant, durant el mes de març i principis d’abril, hi actuarà el cantautor de Cocentaina Andreu Valor, doblement guardonat als Premis Carles Santos 2020 -a millor àlbum de cançó d’autor i millor gira-, així com Marala, Smoking Souls, Cactus i Blackfang, Jonatan Penalba o Jonny B. Zero i Badlands.
Especial: Actualitat
Arxivat a: Enderrock, Premis Carles Santos, Sonora, festivals, actualitat

FES EL TEU COMENTARI

D'aquesta manera, verifiquem que el teu comentari
no l'envia un robot publicitari.