estrenes

El continent artístic de Maria Hein

Escoltem en primícia tot el disc de l'artista de Felanitx un dia abans del seu llançament

Maria Hein esguarda l'horitzó, més enllà del mar

| 28/10/2021 a les 14:15h

Maria Hein
Maria Hein | Marta Mas (Leentrelíneas)
Encara no ha publicat el seu primer disc, però la cantautora de Felanitx Maria Hein ja ha començat a conrear-se un nom i un espai en l’escena del pop d’autor balear des del seu exitós primer senzill “Idò un cafè”. Demà és la data escollida per treure el debut a la llum, Continent i contingut (Hidden Track Records), però avui nosaltres en gaudim, al complet, en primícia.


 
El títol del disc, segons explica l’artista, surt d’una classe de piano, instrument que toca des de petita: “La professora va xerrar del continent i del contingut, i jo ho vaig relacionar amb una altra cançó que tenia feta, ‘Un tassó que vessa’, que és la que obre el disc”. Després en va sorgir també la cançó homònima “Continent i contingut”, i “Omplint un buit”, que tanca el disc i el fil conductor que el ressegueix: “Les cançons són el contingut, aquesta aigua que vessa de jo, que som el continent”, explica l’artista.
 
L’estrena de Maria Hein, però, va ser fa poc més d’un any, amb “Idò un cafè”, un senzill que va gravar i publicar de manera autoeditada l’agost passat. Des de l’aleshores, la jove cantautora reconeix una gran evolució sonora en les seves creacions: “M’atur a pensar, cavil molt més i mir que és el que pot quedar millor. He canviat de llavors ençà, però ha estat un procés natural”.
 
Per a perfilar la sonoritat, Hein ha comptat amb l’expertesa de Ferran Palau a la producció, amb qui van fer un treball previ a l’enregistrament, repassant les cançons i mirant què es podia millorar. “En un matí ho vam deixar enllestit per gravar”, recorda la cantautora. “Realment van ser tres dies i mig de gravació d’estudi. Teníem plantejat fer cinc o sis gravacions amb aquest temps, i ja ho vàrem gravar tot.”
Especial: Estrenes
Arxivat a: Enderrock, Maria Hein, actualitat, edrbalears, estrenes

FES EL TEU COMENTARI

D'aquesta manera, verifiquem que el teu comentari
no l'envia un robot publicitari.