Festivals

Les cinc claus de la Fira B! de Palma

Comença el mercat professional de música i arts escèniques de les Illes Balears

La fira comptarà amb unes jornades professionals i una trentena d’actuacions d'artistes com Joan Miquel Oliver, La Fúmiga, Maria Jaume o Salvatge Cor

Palma s'omple de música per la sisena edició del Fira B! amb Joan Miquel Oliver o Maria Jaume

| 11/11/2021 a les 19:00h

Salvatge Cor
Salvatge Cor | Carles Rodríguez
La sisena edició de la Fira B! de Palma s'estrena avui fins al 14 de novembre i comptarà amb diverses actuacions teatrals i una trentena de musicals. El festival vol ser una peça clau en la cultura balear i seguir sent un espai de trobada entre sector i artistes locals. Us presentem les actuacions en cinc claus:

1. Músics que toquen a casa
La Fira B! destaca sobretot per introduir al cartell més d'un 80% d'artistes balears, amb el propòsit de promoure els artistes locals. Hi actuaran artistes de renom com el líder d'Antònia Font i també solista Joan Miquel Oliver, acompanyat del seu dissenyador habitual Arnau Pinya; la cantautora Maria Jaume, guanyadora del Sona9 2019; el grup de mestissatge Xanguito o la formació lo-fi de Sa Garriga Salvatge Cor.

També actuaran a la fira el compositor menorquí Guiem Soldevila, el quartet Alanaire, el rock independent de Go Cactus, la menorquina Anna Ferrer, el duet de folk-pop Cala Joia o el duet d'art-science Jansky. Tampoc no faltarà pas el groove electrònic de The Prussians, l'indie rock d'Ombra i PELIGRO!, els menorquins The Trikinis, el projecte de jazz PerSona, el treball melòdic de Tugores o la música d'arrel mallorquina de Gipó.  

2. Un vol fins a Palma
Des dels Països Catalans arribarà la presentació del nou àlbum de la multiformació de la Ribera Alta La Fúmiga, Fotosíntesi (Halley Records, 2021); el folk empordanès de La Ludwig Band o el trio barceloní de dream-pop Agost. Tampoc fallaran artistes nacionals com la percussionista contemporània de Badajoz Carlota Cáceres, o internacionals com el grup francès de mètal Skygge i l'artista britànic resident a Mallorca Jack in Water.

3. Música de cambra
L'Auditori d'Es Baluard comptarà amb un altre registre musical, a partir de la literatura clàssica amb la música moderna del Duo Esteban Belinchón - Llorenç Prats; la proposta clàssica de Voicello; i el quartet de flauta Neuma. Al House of Son Amar, la formació musical Ensemble Illes Sonores interpretarà "Metròpolis", una banda sonora per a la pel·lícula de Fritz Lang, dirigit pel mateix compositor Martin Matalon.

4. Espai de jazz
El paper del jazz prendrà molta rellevància també a la Fira, amb projectes com Blau Salvatge Ensemble, i els seus sis paisatges sonors formats pel mallorquí Joan Pérez-Villegas. També actuarà Pere Bujosa Trio, que presentarà el nou EP Arise (autoeditat, 2021); la fusió musical de Blai Vidal Aïgo Project; l'eivissenc Omar Alcaide, barrejant el jazz tradicional amb el hip-hop i el neosoul; l'spiritual jazz de Muriel Grossmann Quartet; les formacions Highlands Project i The Voodoo Children; el guitarrista cubà Norberto Rodríguez; i l’israelià amb seu a Brooklyn Yoav Eshed Duo

5. Jornades professionals
Dins del cicle s'han organitzat diverses Jornades Professionals per tal d'apropar els creadors als programadors i agents de la indústria, així com de crear nous vincles i col·laboracions. Comptarà amb unes catorze conferències musicals sobre la creació, la promoció i l’obtenció de beneficis amb el teu art, sobre els festivals i els models de contractació pública, els ajuts financers que es poden aconseguir o el futur de la indústria musical.
 
Especial: Festivals
Arxivat a: Enderrock, festivals, Fira B!

FES EL TEU COMENTARI

D'aquesta manera, verifiquem que el teu comentari
no l'envia un robot publicitari.