Actualitat

'Classe mitjana' de Rosa-Luxemburg torna dalt de l'escenari

La banda barcelonina oferirà un únic concert el 13 de maig de 2022 al Sant Andreu Teatre - SAT!

La formació reinterpretarà en directe el seu treball conceptual 'Classe mitjana' amb La Lírica de Sant Andreu

| 29/11/2021 a les 10:30h

Rosa-Luxemburg, l'any que va publicar 'Classe mitjana'
Rosa-Luxemburg, l'any que va publicar 'Classe mitjana' | Carles Rodríguez
Rosa-Luxemburg tornarà a reagrupar-se dalt de l'escenari, 6 anys després de l'anunci de la seva dissolució. Ho farà en una única cita el 13 de maig de 2022 al Sant Andreu Teatre - SAT!, en què la banda barcelonina celebrarà el desè aniversari del seu treball conceptual Classe mitjana (Zeppo Records, 2011), portant-lo de nou al directe. I ho faran amb diverses novetats, com la participació de la Lírica de Sant Andreu. "Aprofitarem per donar a l'espectacle els ingredients que no vam poder-li donar en el seu moment, com ara potenciar els leitmotivs, la intervenció de més personatges i un cor. El fet de comptar amb una companyia de teatre sencera, amb tants recursos i bones idees com la Lírica de Sant Andreu, és un luxe que fa 10 anys no podíem ni imaginar", explica el cantant Pol Fuentes.



Classe mitjana va ser un dels treballs de la banda que més èxit va assolir. En la seva gira de presentació, l’àlbum va tenir tan bona rebuda que, fins i tot, la formació va acabar tancant aquella gira al Palau de la Música amb artistes convidats com Ferran Palau i El Petit de Cal Eril. "Veníem de fer el Com cremar una ciutat (RGB Suports, 2009), que ens havia fet créixer molt com a grup i que era potser el disc més accessible que havíem fet. Quan reuníem material per fer el nou disc, es va suïcidar un amic íntim meu, i això ho va fer trontollar tot. Vam fer aquest salt al buit sense pensar en res més que acompanyar aquest dol; tota la resta va venir sol", exposa Fuentes.

El disc, que la banda va presentar com a novel·la musical, afronta les conseqüències de la gran crisi socioeconòmica del 2008, com ara la crisi de valors i les nul·les expectatives de futur de la joventut. Ara, 10 anys després, el disc segueix ben vigent per les noves crisis que travessa la societat actual. "Jo soc molt utòpic i tinc opinions clares sobre què s'hauria de fer per arreglar molts problemes del món. Abans era el 15M, ara la pandèmia, l'amenaça de la crisi de subministraments o l'emergència climàtica. Però, el problema de fons, al meu parer, segueix sent el mateix", afirma el vocalista.

Justament ara fa 6 anys, el cantant Pol Fuentes anunciava la dissolució de Rosa-Luxemburg després d'onze anys de trajectòria. D'aquesta forma, la banda barcelonina plegava de manera definitiva amb 5 àlbums d'estudi publicats i havent arribat a ser finalistes de l'edició del 2006 del concurs Sona9. 
 
 
Especial: Actualitat
Arxivat a: Enderrock, actualitat, Rosa Luxemburg, Pol Fuentes, Classe mitjana

FES EL TEU COMENTARI

D'aquesta manera, verifiquem que el teu comentari
no l'envia un robot publicitari.