Verkami

Els versos es fan disc des del Verkami de Cesk Freixas

La plataforma de micromecenatge Verkami acull diversos projectes que busquen suport econòmic dels seus seguidors

El cantautor de Sant Pere de Riudebitlles prepara el seu nové treball

Sommeliers busca finançament pel tercer àlbum, 'Per dins i per fora'

Cesk Freixas: ​«Ja fa temps que em preocupa la repressió, no és cosa d'ara»

| 11/12/2021 a les 14:00h

Cesk Freixas
Cesk Freixas | Juan Miguel Morales
Article patrocinat per Verkami.
 
La plataforma Verkami és una de les eines més conegudes de micromecenatge en el món de la música. Etimològicament, la paraula que anomena el projecte prové de la combinació de les termes en esperanto verko -que vol dir creació artística o científica- i ami - que s'apropa al castellà 'amo' i vol dir estimar o agradar. Des d'aquest amor cap a allò que fa del món un espai on poder crear, col·laborar i aprendre, una gran quantitat d'artistes inicien els seus projectes. 

L'objectiu de la plataforma consisteix a recaptar diners, a través d'un micromecenatge -és a dir, d'aportacions de diferents inversors-, per poder dur a terme diferents projectes. En el cas de la música, és sovint usat per finançar la producció dels discos i/o les edicions físiques d'aquests, a més de videoclips, etc. Els projectes que realitzen una campanya amb Verkami ideen un sistema de recompenses per a tots aquells que fan aportacions econòmiques en línia amb la inversió feta.

Avui presentem dues noves propostes que es troben en plena campanya a Verkami: el novè disc de Cesk Freixas, i el tercer de Sommeliers, Per dins i per fora.

CESK FREIXAS
L'autor de la celebrada "La petita rambla de Poble Sec", Cesk Freixas, està tirant endavant la seva quarta campanya a Verkami -va ser un dels primers artistes catalans que van apostar pel micromecenatge, ara fa una dècada-. Per aquest 2022, prepara el seu novè àlbum, seguint la línia sonora de l'anterior treball, Memòria (u98, 2021), amb els arranjaments i la preproducció musical de Victor Nin, i la producció musical de Pau Romero. "Amb la mirada posada cap a les arrels, la terra, la cura de la nostra llengua i allò més genuí de la música feta des de la proximitat, per primera vegada dedicaré un disc sencer a musicar els versos d'un poemari que va escriure un dels escriptors contemporanis més celebrats de la literatura catalana", explica Freixas del nou projecte.


Per poder fer realitat aquest nou treball, Freixas ha engegat una campanya a Verkami. Per aquells mecenes que col·laborin, l'artista ha preparat una sèrie de recompenses, segons l'aportació, que van des d'escoltar el treball en primícia, a través d'una descàrrega digital, fins a poder quedar amb el mateix Cesk Freixas o a entrar a l'estudi de gravació a veure com s'enregistra el disc.
 
SOMMELIERS
La formació femenina de Sommeliers ja és a punt per fer el tercer disc d'estudi, Per dins i per fora, que espera poder entrar a gravar el gener de 2022 i acabar a l'abril. Seguint la mateixa filosofia que la va fer guanyar el certament Terra i Cultura de 2018, apropar la música clàssica a tothom, la banda vol aprofunditzar en aquesta fusió estilística i presentar un nou so en aquest tercer treball.


Sommeliers ha apostat per finançar aquest nou disc amb la col·laboració dels mecenes de Verkami. Així, per recompensar les aportacions fetes al projecte, el quartet ha preparat diversos paquests per agrair als col·laboradors, que van des de l'obtenció del disc físic fins a un concert privat.
 
Especial: Verkami
Arxivat a: Enderrock, verkami, Cesk Freixas, Sommeliers

FES EL TEU COMENTARI

D'aquesta manera, verifiquem que el teu comentari
no l'envia un robot publicitari.