obituari

Ha mort Albert Tarrats, ànima de la Cafeteria Slàvia

Pel seu establiment ha passat una nodrida selecció del bo i millor de la música del país

| 06/01/2022 a les 23:09h

Albert Tarrats
Albert Tarrats | F. Andrew Condon

La música en directe està de dol per la mort als 78 anys d’Albert Tarrats, fundador de la Cafeteria Slàvia. Aquesta cafeteria, al bell mig de les Borges Blanques, s’ha convertit en un referent ineludible de la música en directe a les comarques de Ponent. I no només això, sinó que al llarg de més de 25 anys d'activitat, l'establiment s'ha convertit en un veritable centre cultural multidisciplinar.

La mort de Tarrats ha estat anunciada per la família a la pàgina de Facebook de l'Slàvia:

Al marge del seu interès per la cultura en general i per la música en particular, Tarrats ha estat un home compromès. Va lluitar contra la dictadura des de la seva militància al Front Nacional de Catalunya, va ser un dels primers militants de la Unió de Pagesos i sempre ha mantingut clara la seva postura política i nacional. I per sobre de tot, un home culte, intel·ligent i bon conversador.

La programació de l'Slàvia, iniciada el 1994, sempre ha dedicat una atenció especial a la música en català, encara que no en exclusiva. Entre molts l’Slàvia ha viscut concerts de Pau Riba, Paco IbáñezRoger Mas Adrià PuntíCarles BeldaJoan AmèricMesclatMarina Rossell, Jabier MuguruzaJoan GarrigaRuper OrdorikaPaul FusterJosé Antonio LabordetaMireia Vives i Borja Penalba Renaldo i ClaraQuico Pi de la SerraNúria GrahamFerran Palau, Feliu VenturaMeritxell GenéOques GrassesPep Gimeno ‘Botifarra’Quico el Célio, el Noi i el Mut de FerreriesImanolEl Petit de Cal ErilJoan MasdéuMiquel GilMarc Parrot… A més, l’Slàvia va ser una de les sales del país que va programar els concerts del circuit Acústic ACIC i del Circuit Folc.

L'Slàvia va rebre el Reconeixement a la Indústria dels Premis Enderrock 2020 pels 25 anys de trajectòria en la seva programació musical. També va ser mereixedora del Premi ARC a la millor programació d'espai musical.

Especial: Actualitat
Arxivat a: Enderrock, obituari, Cafeteria Slavia, Albert Tarrats

FES EL TEU COMENTARI

D'aquesta manera, verifiquem que el teu comentari
no l'envia un robot publicitari.