actualitat

Mor Manuel Cabero, fundador del Cor Madrigal

El director de corals barceloní va morir ahir amb 95 anys

Va fundar el reconegut grup vocal, dirigir diverses formacions, exercir de docent i publicar la sardana «Viladecans»

El 2002 va rebre la Creu de Sant Jordi

| 17/01/2022 a les 14:30h

D'esquerra a dreta, Manuel Cabero, Enric Ribó i Oriol Martorell, preparant els concerts de la 'Passió segons Sant Mateu' de J.S. Bach (1966)
D'esquerra a dreta, Manuel Cabero, Enric Ribó i Oriol Martorell, preparant els concerts de la 'Passió segons Sant Mateu' de J.S. Bach (1966) | Fons Oriol Martorell (Universitat de Barcelona)
Ahir va morir el director de corals Manuel Cabero Vernedas (1926 – 2022), fundador del Cor Madrigal. El músic barceloní va començar la seva trajectòria musical com a estudiant de l’Escola Municipal de Música de Barcelona, on va començar a formar els primers grups vocals amb companys. El 1947 va estrenar la seva única composició, la sardana per a cobla “Viladecans”, i el 1950 va fundar el reconegut Cor Madrigal.
 
Cabero va dedicar quatre dècades de la seva trajectòria a dirigir el Cor Madrigal, que es va anar estenent amb cors satèl·lit -que acabarien per formar, conjuntament, l’Agrupació Cor Madrigal-, com L’Esquellerinc (infantil), el Cor Albada (adolescents), el Cor Ariadna (joves), i el Cor Signum (adult).
 
A més de la seva tasca en el cor, també va dirigir el Cor Magíster Art de la Universitat de Barcelona, així com diverses produccions simfònico-corals, va exercicir de docent en la direcció coral i va ser mestre de capella a la Capella de Música de la Basílica de Santa Maria del Pi de Barcelona.
 
Per a tot plegat, ara fa 20 anys el Govern va atorgar-li la Creu de Sant Jordi, en reconeixement d'una “dilatada i prestigiosa tasca” com a director de coral, “que ha excel·lit singularment de la mà del reconegut Cor Madrigal, des del qual ha contribuït a fer més sòlida la cultura musical catalana. També ha dirigit grans produccions simfònico-corals i ha exercit, a diversos països, la docència en el seu camp, del qual ha estat directiu.”
Especial: Actualitat
Arxivat a: 440Clàssica&Jazz, Creu de Sant Jordi, Cor Madrigal, actualitat, obituari, Manuel Cabero, Clàudia Cabero

COMENTARIS

El Matarranya recorda al Director Coral Manel Cabero

Margarita Celma, 17/01/2022 a les 21:31

Un gran Director Coral, bon músic i amic. Va venir moltes vegades als nostres pobles convidat per les 'Corals del Matarranya' i a Beseit amb la coral que jo dirigia. També vam organitzar un concert al castell de Vall-de-roures que va ser molt bonic i emotiu, a més de concerts a Barcelona, cursos, trobades… el recordarem com a bona persona i com a músic molt savi i humil. Les xarrades amb Manel eren fantàstiques i tenia un gran amor per la terra, cultura i llengua catalana. Per sempre Mestre i Director: Coral Manel Cabero.

FES EL TEU COMENTARI

D'aquesta manera, verifiquem que el teu comentari
no l'envia un robot publicitari.