Obituari

​La faceta musical de Toni Miró

El dissenyador de moda ha mort avui als 74 anys

Miró va encapçalar algunes formacions musicals a la dècada dels seixanta

| 03/02/2022 a les 18:30h

Toni Miró
Toni Miró | Guillem Medina
Tothom coneix Toni Miró com a dissenyador de moda d’èxit internacional. Pocs recorden que, abans que comencés la seva carrera meteòrica al món de la moda, Toni Miró va dedicar-se un temps a la música. Un món en què tenia traça i en el qual va encapçalar dues formacions (Chris Tony y los Poker's i Los Go Go). L’oferta del seu germà d’anar a treballar junts, però, va posar punt i final a la seva aventura musical.

Al món de la música, Toni Miró es va fer anomenar Chris Tony i duia la veu cantant de la banda Chris Tony y Los Poker's. Alguns recorden que la xouwoman Mary Santpere apadrinava la banda. També van formar part de Chris Toni y los Poker's: Víctor Portolés, que posteriorment crearia Los No; Quique Tudela, que entraria a Los Gatos Negros; i Quique Gallego, que més tard militaria a Cristina y Los Stop. “Primer vam fer alguns concerts gratuïts que ens havia aconseguit el pare del Toni. Després la cosa va fer-se una mica més seriosa, ja érem cinc. Ens vam fer fotos promocionals i tocàvem a diversos llocs de Barcelona, però gairebé sense cobrar, perquè érem dolentots, fèiem moltes versions de Johnny Halliday”, recorda el guitarrista Quique Tudela al llibre Eco i distorsió (Generalitat de Catalunya, 2012) de Guillermo Soler García de Oteyza.
 

Postal promocional de Chris Tony y Los Poker's


Chris Tony y Los Poker’s (en alguns llocs surt referenciat com a Cristone y Los Poker) va tenir una bona acceptació, però no va arribar a enregistrar cap disc. Precisament, Toni Miró els va comunicar que no volia continuar mentre estaven enregistrant unes maquetes a Radio Juventud.

Després de deixar Los Poker’s, Chris Tony va impulsar Los Go Go. Però l’aventura musical de Toni Miró ja tenia els dies comptats perquè ben aviat va deixar el grup per centrar-se en la moda. No obstant, la banda va seguir i va arribar a enregistrar alguns discos.

Com a testimoni discogràfic del pas de Toni Miró per la música, trobem la banda sonora de la pel·lícula Tatuaje, basada en una novel·la de Manuel Vazquez Montalbán i dirigida per Josep Joan Bigas Luna el 1976. Signa la música Toni Miró i els arranjaments i la direcció musical són de Joan-Albert Amargós. Hi toquen Música Urbana, Blay Trinitono i La Rondalla de la Costa.

Especial: Actualitat
Arxivat a: Enderrock, actualitat, obituari, Toni Miró, Los Go Go, Chris Tony's y Los Poker's

FES EL TEU COMENTARI

D'aquesta manera, verifiquem que el teu comentari
no l'envia un robot publicitari.