L'entrevista de Ginestà repassa extensament Suposo que l'amor és això (Kasba Music, 2022), el nou disc del duet santandreuenc en què s'aborden les múltiples cares de l'amor. En el número valencià, Xavier Aliaga s'endinsa amb Smoking Souls en la guia de supervivència i sanació de La cura (Propaganda pel Fet!, 2022), un treball en què el rock de la banda pegolina passa per les mans de vuit productors diferents. Alhora, el trap-reggaeton de Cactus és l'altre tema de portada, on es desvela el caràcter festiu de Mode avió (Delirics, 2022), el nou treball del grup. Tots dos números es poden adquirir, com sempre a quioscos i llibreries, i en format digital a través de la plataforma iQuiosc.cat.
El número 327 també reprodueix converses amb diferents figures històriques de la música catalana. Lluís Gendrau i Joaquim Vilarnau mantenen una conversa amb Pau Riba, de qui en repassen vida i trajectòria; Brighton 64 fa una mirada retrospectiva dels 40 anys de carrera, i Pep Blay descobreix les interioritats del retorn discogràfic de Sau30 amb Mil i una nits i uns quants dies (L'indi Music, 2022). A més, Pere Pons i Santiago Auserón recorden dues grans figures traspassades recentment: el pianista Jordi Sabatés i el guitarrista Joan Vinyals, respectivament.
Així mateix, en aquest número de febrer, s'explora el trap de Flashy Ice Cream i s'entrevista el cantautor Miquel Pujadó, la jove artista sabadellenca Ven'nus, el també sabadellenc Saki Guillem, el barceloní Joan Sordé, la rapera Santa Salut, que consolida el projecte amb Discordia (Yuukii Records, 2022), la rapera lleidatana Elane, que publica el primer llarga durada, el badaloní Albert Fibla, que trenca un llarg silenci discogràfic amb Present (Picap, 2022), el cantautor eivissenc Miquel Serra i l'artista vallesà Xicu.
En la secció d'Acords i desacords, opinen Eduard Escoffet (Barba Corsini) i el periodista musical Guillem Vidal, mentre que a la de Músics i cellers, Aitor Cugat i Rafael de Haan comparteixen un tast al celler Herència Altés de la DO Terra Alta. El disc del mes de Jordi Bianciotto està dedicat a Present (Halley Supernova, 2022) d'El Diluvi. I a M'enrecordo, l'escriptor i crític literari Joan Josep Isern parla de l'star system dels anys seixanta.
Enderrock 327. Foto: Michal Novak. Disseny: Manuel Cuyàs.
La prolífica escena valenciana
A més de destacar les noves propostes de Smoking Souls i Cactus, aquest número especial també descobreix el nou i esperat treball de la banda d'Otinyent Auxili, després de 2 anys de silenci; el Present d'El Diluvi, amb què el grup d'Alcoià celebra 10 anys des del seu primer treball discogràfic; i les dues dècades de trajectòria del polifacètic cantautor alcudienc Òscar Briz. També, s'hi repassa l'extens Mural Sonor del País Valencià que ha configurat en quatre discos Acció Cultural del País Valencià, i els guardonats en els Premis Carles Santos d'enguany -dels quals, s'encarta un disc recopiltaori-.Entre les pàgines del número 328 d'Enderrock, també s'hi poden llegir converses amb artistes com Vicent Torrent, referent del folk dels Països Catalans; Carles Chiner (Gener), sobre el projecte en solitari; el trio valencià Pupil·les amb el festiu Tot i res (HalleySupernova, 2022); l'alcoià VerdCel sobre les seves VerdSions (L'Estenedor, 2022); el grup del Vinalopó Vienna; el cantautor de Gandia Carles Dénia; la rapera de Polinyà de Xúquer, Aina Koda, el trio valencià Besarabia, el músic d'Algemesí Néstor Mont, l'alcoiana Neus Ferri o el bandautor alcoià Marco Pompero.
Així mateix, es fan cinc cèntims de les novetats previstes per aquest 2022. I a la secció d'Acords i Desacords, la directora adjunta de Música i Cultura Popular de la Generalitat Valenciana, Marga Landete, i el president de la Federació Valenciana de la Indústria Musical, Luís Óscar García, analitzen l'estat del sector musical valencià.
Enderrock 328. Fotos: Juan Miguel Morales i Sofía Aís. Disseny: Manuel Cuyàs.