Revista

Els 'Diamants' d'Els Catarres protagonitzen l'Enderrock de març

La revista d'aquest mes té en portada el trio d'Aiguafreda, que acaba de publicar el cinquè treball

El número 329 es complementa amb la revista oficial dels Premis Enderrock 2022 i del festival Strenes

També s'entrevista Xarim Aresté, OMAC, Intana, Anna Andreu o Lágrimas de Sangre, entre d'altres

| 01/03/2022 a les 13:00h

Els Catarres encapçala el número de març d'Enderrock per parlar del seu nou treball, Diamants (Halley Records, 2022). Aquesta cinquena entrega discogràfica de la formació manté l'optimisme que sempre ha caracteritzat la seva música i aborda totes les vivències que la banda ha viscut en aquests dos anys marcats per la pandèmia. Més enllà d'aquest nou disc, el trio d'Aiguafreda també parla d'altres temes com l'èxit, la paternitat o la mirada retrospectiva del seu primer hit, "Jenifer". La revista es pot adquirir com sempre a quioscos i llibreries, i en format digital a través de la plataforma iQuiosc.cat

Aquesta nova edició de la revista impresa, a més, també inclou dos suplements oficials. Per una banda, hi ha la revista dels Premis Enderrock 2022, on es repassen els premis especials, els finalistes de la votació popular i els artistes guardonats per la crítica. Per altra banda, s'hi recull la revista oficial del festival Strenes, que portarà més d'una trentena d'actuacions tant a Girona i Salt com a Barcelona.

En aquest número 329, també es coneixen àmpliament diverses propostes d'estils i gèneres ben diferents, com la del flixanco Xarim Aresté i el seu dotzè disc Ses entranyes (RGB Suports, 2022), en què la poesia brolla al ritme de rock; la utopia embolcallada de pop intimista que presenta Intana al seu pròxim treball, Planeta nou (Satélite K, 2022); la mesura musical de La mida (Hidden Track Records, 2022), la darrera novetat discogràfica de la cantant santquirzenca Anna Andreu; el camí cap a la lluita social i la conciliació amb la salut mental de Lágrimas de Sangre i el seu Armónico desorden (Guspira Records, 2022); i la nova estructura de país que articula l'Orquestra de Músiques d'Arrel de Catalunya amb el seu espectacle i disc Trencadís (Propaganda pel Fet!, 2022).

Així mateix, també s'entrevista Chanel per la seva victòria al Benidorm Fest; Museless pel seu nou treball Synthesis de novo (Luup Records, 2022); Pepet i Marieta per la seva renovació amb Vola! (autoeditat, 2022); Tribade amb el seu rap transfeminista que culimina a Dyke (Propaganda pel Fet!, 2022); Senyor Oca pels seus Portals (Guspira Records, 2022); Coloma Bertran pel folk manouche de Principis (Segell Microscopi, 2022); i el cantant establert a Andorra Juli Barrero pel seu Líquid (autoeditat, 2022). 

A la secció Acords i Desacords hi opinen la cantautora tortosina Montse Castellà i el periodista musical Pep Blay; i a la de Músics i Cellers convidem la cantautora manresana Sara Roy a visitar el celler cooperatiu de Nulles, on ens rep Ivà Gallego. La foto del mes la protagonitza Eduard Iniesta en el seu concert al Palau de la Música, mentre que a Rockviu recordem els deu concerts de les Decennals de Valls, les actuacions d'El Pony PisadorMar GrimaltMaria del Mar Bonet i Rosa Zaragoza al Tradicionàrius, i les de Brams, Marina Rossell, Maria Hein i Roger Mas al BarnaSants. Per la seva banda, Suposo que l'amor és això (Kasba Music, 2022) de Ginestà és considerat El disc del mes per Jordi Bianciotto. I a Menrecordo, l'escriptor i crític literari Joan Josep Isern rememora l'aliança artística de Maria del Mar Bonet i el pianista Jordi Sabatés (1948-2022), desaparegut el passat gener. Per acabar, a la secció del Sona9 s'anuncia la convocatòria de la nova edició del concurs, que obrirà aquest mes de març.
 

Enderrock 329 Foto: Disseny: Manuel Cuyàs

Especial: Actualitat
Arxivat a: Enderrock, enderrock 329, els catarres, Tribade, revista, pepet i marieta, Coloma Bertran, Juli Barrero, Senyor Oca, Museless, Chanel, Strenes, Tradicionàrius, BarnaSants2022, Lagrimas de Sangre, Anna Andreu, Intana, OMAC, Xarim Aresté

FES EL TEU COMENTARI

D'aquesta manera, verifiquem que el teu comentari
no l'envia un robot publicitari.