Revista

Ramon Humet protagonitza el número d'hivern de 440Clàssica&Jazz

El músic barceloní encapçala la portada com a Premi Enderrock 2022 de la crítica a millor disc de música clàssica

També s'hi entrevista Jordi Rossy, Premi Enderrock 2022 de la crítica a millor disc de jazz

A més, s'hi repassen els altres 9 millors discos de l'any, tant de música clàssica com de jazz

En aquest número, es pot trobar així mateix un extens reportatge sobre la vida artística del grup Fusioon i s'hi desgranen tots els detalls de 'La flauta màgica' de Mozart

| 02/02/2022 a les 10:00h

La revista 440Clàssica&Jazz de febrer i març dedica la seva portada al compositor barceloní Ramon Humet, Premi Enderrock 2022 de la crítica a millor disc de música clàssica de l'any. El músic va publicar l'any passat Llum (Ondine), que adapta els versos místics del monjo Vicenç Santamaria perquè els reculli el grandiós Cor de la Ràdio Letona. En una extensa entrevista Humet repassa les inquietuds i anhels artístics, del misticisme a la contemplació i la microtonalitat. Com sempre, el nou número de 400Clàssica&Jazz es pot adquirir a quioscos i llibreries, o en format digital a través de la plataforma iQuiosc.cat.

En aquest número 67, també s'entrevista de forma dilatada Jordi Rossy, guanyador del Premi Enderrock 2022 de la crítica al millor disc de jazz gràcies a la publicació Puerta (ECM Records), el seu primer treball com a solista. En aquesta conversa s'hi reflecteix l'esperit inquiet i en permanent recerca de Rossy, retrat en la incursió als sons i les possibilitats de la marimba que explora a Puerta.

Paral·lelament, s'hi llisten els altres 9 millors discos tant de música clàssica com de jazz. Les obres de Roger Illa, l'Orquestra Filarmònica de LuxemburgJordi SavallJoan Seguí MercadalLucentum XVIGonçal Comellas i Miquel FarréCarles ViarnèsJosé Manuel Sánchez i Francesc Blanco i Núria Rial, Anna Alàs, Maria Hinojosa i l'OBC encapçalen el rànquing de clàssica configurat per la crítica. Per la seva banda, els discos d'Irene ReigJoan Mar SauquéGiulia ValleIgnasi Terraza, Lluc Casares SeptetSedajazz Big Band & ValmuzJuan de DiegoEl Pricto & Discordian Community Ensemble i Libérica han estat considerats els millors àlbums de jazz del 2021.
 
També s'hi repassa de forma extensa la carrera artística de Fusioon, banda de rock progressiu encapçalada per Manel Camp i Santi Arisa, amb motiu del 50è aniversari i s'hi detallen totes les interioritats de l'òpera La flauta màgica de Mozart, que dijous 3 de febrer s'interpreta a les Decennals de Valls en una producció pròpia i al juny es representarà al Liceu de Barcelona. 

Entre la resta de pàgines d'aquest número s'hi pot llegir el reportatge sobre el futur de la cançó lírica, plantejat en la I Assamblea Catalana de Lied; l'entrevista a la soprano i doctora en musicologia Patrícia Caicedo; la programació del X Festival de Pasqua de Cervera; i la recepta del Pastís Bach: Banana & Chocolate, per Jaume Biarnés.
 

440 67 Foto: Disseny: Manuel Cuyàs

Especial: Actualitat
Arxivat a: 440Clàssica&Jazz, 440Clàssica&Jazz, revista, 440 67, Ramon Humet

FES EL TEU COMENTARI

D'aquesta manera, verifiquem que el teu comentari
no l'envia un robot publicitari.