Actualitat

El talent vocal es reuneix a 'Eufòria'

Parlem amb Miki Núñez i Jordi Cubino sobre el nou espectacle de talents de TV3

 El programa es començarà a emetre el dijous 3 de març i acabarà el 3 de juny, amb la gran final

| 01/02/2022 a les 17:30h

L'equip artístic d'Eufòria
L'equip artístic d'Eufòria | Arxiu Tv3
Un nou talent show arribarà pròximament a TV3. Portarà el nom d'Eufòria i serà presentat pel cantant Miki Núñez i l'actriu Marta Torné. "És un repte televisiu que encaro amb moltíssimes ganes i il·lusió", admet el músic terrassenc. El programa comptarà amb 15 concursants i un sistema de gales, en què setmana rere setmana, s'hi podran sentir alguns dels joves talents vocals més destacats d'arreu de Catalunya.

El director musical del programa, Jordi Cubino, destaca la novetat del format: "A TV3 mai no s’ha vist un format així. Sempre s’havien fet programes musicals amb un format més clàssic. Mai s’havia fet una producció tan gran per a un concurs musical de TV3", explica. Núñez també destaca la novetat d'Eufòria en contraposició a Cover, el talent show queva presentar el cantant terrassenc la tardor de 2020. "Cover va ser més estàtic i no hi havia gaire interacció. En canvi, Eufòria està emès des d'un plató, en directe i en prime time. És un projecte molt més gran, amb molts més participants i molta més producció".

El programa començarà amb dues emissions prèvies, els dijous 3 i 10 de març, on es mostrarà el procés de selecció dels 15 concursants escollits -d'entre els 1.500 aspirants-. A partir de la següent setmana, l'emissió del programa passarà a divendres i comptarà amb un total d'onze gales: les cinc primeres gravades en diferit i la resta en directe. A la primera gala, s'eliminaran fins a quatre concursants i, en la resta, se n'eliminarà un fins a arribar a la gran final del 3 de juny, que comptarà amb tres finalistes. El guanyador s'escollirà en aquesta darrera gala en directe a través del vot del públic.

Més enllà dels presentadors, Eufòria comptarà amb diferents coaches que assessoraran i guiaran els concursants. A més del mateix Cubino, en l'àmbit de la interpretació, hi serà la cantant i actriu Carol Rovira; en l'àmbit coreogràfic, hi haurà Albert Sala, que ja ha treballat en programes similars com Factor X al Regne Unit, i en l'àmbit vocal, Daniel Anglès, que va formar part de programes musicals com Oh Happy day! o Operación Triunfo.

Director musical i presentador coincideixen també a destacar l'emotivitat del programa. "Està sent tot un repte. Jo ja havia treballat en programes d’aquest estil sobretot a Anglaterra, però, tot i així, ha estat com una mica nou perquè s’han aixecat força emocions. La veritat és que no m’esperava que em passés. Fa molts anys que treballo amb diversos artistes grans i el fet de treballar amb gent novella que està començant és una gran experiència que puc compartir amb tots els coaches del programa", confessa Cubino. En la mateixa línia, Núñez afegeix que se li va remoure tot en veure actuar els concursants. "És divertit veure-ho des de l’altre costat com a presentador. Alhora, però, pateixo molt per tots els concursants", reconeix des de la seva posició d'exconcursant d'un talent show com Operación Triunfo.
 

TALENT, OBERTURA INTERNACIONAL I VARIETAT ESTILÍSTICA

Jordi Cubino també posa especial èmfasi en la gran preparació dels concursants i en el caràcter internacional que tenen alguns dels participants. "Tots els concursants són gent molt jove i superpreparada. Tret d'un, tots tenen entre 16 i 22 anys. Molts d’ells venen de l’Escac, l’Esmuc i, a més de cantar, toquen instruments i componen les seves pròpies cançons. Jo m’he sorprès molt. Molts no tenen res a envejar a la gent que es presenta als càstings que faig a Londres", explica.

En la mateixa línia, Núñez afegeix: "He pogut escoltar els concursants i hi ha un gran nivell. Hi ha gent que canta cançons d’aquí, però també hi ha un gran domini de música en anglès i internacional. Perfectament, podria ser la BBC qui està fent el programa". Tot i així, Cubino matisa que malgrat la vocació internacional, el programa també defensa el català. "Evidentment, hi ha una quota lingüística perquè el programa es fa a Catalunya i a TV3. Aproximadament, la meitat dels temes seran en català", assegura.

Així mateix, el director musical vol posar en relleu la multitud d'estils que s'hi podran gaudir al llarg de les diferents gales. "Hi ha una gran obertura d'estils, que pot anar des de l’estil de Dua Lipa fins al de Maria del Mar Bonet, passant pel trap, el rock o la balada." Per últim, com a novetat, també destaca que tots els concursants hauran de fer segones veus i harmonies vocals en les cançons d'altres concursants. "Això aporta un coneixement musical més ampli i veure com fan harmonies. La idea és que puguin cantar tant davant com darrere de l’escenari. Si no tens una bona formació musical, no és fàcil fer-ho", explicita Cubino.

Més enllà de la rellevància professional tant dels coaches com dels presentadors, Cubino detalla les claus que poden marcar l'èxit del programa: "Mai saps el que pot passar amb un programa de televisió. Això és un programa musical però també de televisió. És un format en què prima l’espectacle televisiu. Per tant, crec que l’èxit dependrà que els espectadors s'enganxin a les primeres gales i al caràcter i el carisma dels concursants", reconeix. 
Especial: Actualitat
Arxivat a: Enderrock, actualitat, tv3, eufòria, Miki Núñez, Jordi Cubino

FES EL TEU COMENTARI

D'aquesta manera, verifiquem que el teu comentari
no l'envia un robot publicitari.