Estrenes

L’hora de La Pepa

Estrenem «Temps», un dels nous temes del tercer treball de la polifacètica artista de Castelló

| 03/02/2022 a les 13:00h

La Pepa amb Héctor Tirado
La Pepa amb Héctor Tirado | La Mary Posa
L’actriu, ballarina, monologuista, presentadora de televisió i cantant Pepa Cases, coneguda al món de la música com La Pepa, acaba de presentar el seu tercer disc: III (Bureo Musiques). Conté deu cançons, totes en valencià, tret d’una. El treball, produït per Héctor Tirado, compta amb la col·laboració de Pep Gimeno ‘Botifarra’, Mireia Vives, Tesa, Andreu Valor i Biano (Orxata). N’estrenem “Temps”, que inclou un rapejat de Tesa, i en parlem amb Cases.

Parla’ns de “Temps”.
És una cançó molt peculiar perquè estic en aquell moment de la vida que em cal aprofitar el temps. La cançó em demanava un rap i vaig pensar en Tesa, que per mi és la jefa rapera valenciana. Héctor Tirado i jo hem creat el disc a poc a poquet i mirant de posar en valor cada cançó. Tenia clar que volia que hi participés Tesa i ja vam encaminar la cançó pensant en ella.



Aquest és el tercer disc, i el primer amb una presència àmpliament majoritària del valencià.
El primer disc es va gravar a Argentina. Va ser un disc de casualitat, perquè em van animar. La música tenia rumba popera i mostrava les arrels andaluses. El segon disc el vaig compondre encara a Argentina, però el vaig gravar a Castelló, ja amb Héctor Tirado. Era un disc una mica més professional i més evolucionat cap al pop. I en este he pogut compondre en la meua llengua. Diuen que compondre en castellà obri portes; jo crec que no té res a veure. El que obri portes és posar el cor en allò que fas. En este cas era important fer-lo en la meua llengua i fer-lo amb Héctor Tirado. Crec que hem agafat la línia correcta, tant de lletra com de música.

A 'III' tens cinc col·laboracions de luxe.
Quan les coses les demanes amb carinyet i veuen que la proposta és sincera, la gent respon. Per mi ha estat un luxe poder comptar amb BianoAndreu ValorPep Gimeno ‘Botifarra’Mireia Vives i Tesa; ha estat un regal. Tots cinc els coneixia d’abans. El disc brilla també perquè hi són ells.


Ets molt polifacètica. Amb quin vessant o amb quina paraula et defineixes millor?
Jo utilitzo la paraula artista i aquí hi encaixa tot. Fa vint anys que faig aquestes feines i va per temporades. Hi ha vegades que faig més televisió, altres que balle més, altres que em dedique més a la música… Però sí que és de veres que la primera és la dansa, perquè amb quatre anyets jo ja ballava. De fet, la primera cançó del disc està dedicada a la dansa.

El fet que facis tantes feines t’obre portes o crea prejudicis?
No ho sé. Espere que la gent valore el treball. La televisió dona molta visibilitat i gràcies a ella molta gent ha descobert altres facetes meues, però també és perillosa. M’han arribat a dir que m’atrevia a fer de tot perquè eixia a la tele. Però si miren el meu currículum veuran que sempre he fet de tot.
Especial: Entrevistes
Arxivat a: Enderrock, edrvalencia, Tesa, estrenes, Andreu Valor, Biano, botifarra, Pep Gimeno Botifarra, mireia vives, La Pepa

FES EL TEU COMENTARI

D'aquesta manera, verifiquem que el teu comentari
no l'envia un robot publicitari.