Estrenes

Oscar Peris clama contra l'«Emergència lingüística»

Estrenem en primícia el nou videoclip del cantautor de Llaurí

Oscar Peris: «De vegades cante coses que em fan sentir incòmode»

| 08/02/2022 a les 13:00h

Oscar Peris
Oscar Peris
La producció musical d'Oscar Peris en els darrers anys ha estat ben prolífica: en els últims dos anys, el cantautor de Llaurí ha compost fins a tres treballs discogràfics. L'últim d'ells, Latitud 39 (autoeditat, 2021), el va publicar el novembre de l'any passat. Avui, presentem en primícia el videoclip d'"Emergència lingüística" -el tema que obre aquest disc més recent-, realitzat pel també músic Hugo Llopis, El Cantautoret.


En aquest tema, ple de tints del folk americà dels 60 i els 70, Oscar Peris denuncia el mal estat de salut que viu en l'actualitat la llengua catalana. "Eixa potser és la més comercial. No és exactament així, però qui canta en català ha de fer alguna cançó així si vol tenir molt seguiment. Jo ho he fet per sentiment i quan la vaig tenir se’m va acudir que tindria èxit", admet el cantautor.

Embolcallat amb els acords de les guitarres, un orgue hammond i les melodies de la seva harmònica, Oscar Peris critica de forma clara i concisa els atacs contra la cultura i la llengua valenciana: "i si ara et diuen que un radical pareixes, és que la seua estratègia ha funcionat, sempre intentaren del tot erradicar-nos com a poble, així més fàcil ens podrien espoliar", clama l'artista en la cançó.
Especial: Estrenes
Arxivat a: Enderrock, actualitat, oscar peris, edrvalencia, estrenes

FES EL TEU COMENTARI

D'aquesta manera, verifiquem que el teu comentari
no l'envia un robot publicitari.