Festivals

Girona, capital de Strenes

Repassem la programació més imminent del cicle gironí

El festival va donar el tret de sortida dissabte amb el concert de Delafé y Las Flores Azules

| 28/03/2022 a les 14:00h

La passada edició de l'Strenes
La passada edició de l'Strenes | Gemma Martz
La desena edició del festival Strenes va arrencar el passat dissabte a l'Auditori de Girona amb el retorn de Delafé y Las Flores Azules, que després de set anys separats s'han retrobat de nou per celebrar el seu vintè aniversari. Com a gran novetat d'enguany, el cicle no només se celebrarà a Girona, sinó que s'estén a Barcelona i Salt per commemorar aquests 10 anys de festival. Repassem la programació més imminent del cicle:

Coque Malla
1 d'abril - Auditori de Girona

Mi nombre es Coque Malla. Una confesión musical és el nom del nou espectacle del rocker madrileny. A mig camí entre el muntatge teatral i el concert, el cantautor es presentarà tot sol a l’escenari per desplegar cançons i records de tota la seva trajectòria en una mena de monòleg íntim i autobiogràfic.


Ginestà
2 d'abril - La Mirona, Salt

Els germans de Sant Andreu de Palomar Júlia i Pau Serrasolsas encapçalen un dels grups que han irromput amb més força en el pop català recent. Al festival Strenes presentaran el tercer disc, titulat Suposo que l’amor és això (Kasba Music, 2022) i acabat de sortir del forn amb deu cançons sobre els diversos vessants de l’amor.


Sergio Dalma
2 d'abril - Auditori de Girona
El carismàtic cantant sabadellenc presenta Alegría (Sony, 2021), un treball amb el qual, després de celebrar 30 anys de carrera amb una gira que no ha estat fàcil pels inconvenients de la pandèmia, vol reivindicar l’energia positiva i el poder curatiu de la música.
Sonaran els clàssics i la nova rumba “La nit de Sant Joan”.


Brams
2 d'abril - Teatre Municipal

Un retorn molt especial que recorre tres dècades de música, història i compromís col·lectiu. La banda berguedana es disposa a prendre el relleu de la protesta cantada per fer ballar, pensar i lluitar el jovent. Han passat 30 anys, centenars de concerts i més de tretze discos, i l’esperit combatiu de l’inici es manté intacte.


Blaumut
8 d'abril - Auditori de Girona

La formció encapçalada pel cantant i guitarrista Xavi de la Iglesia va publicar fa escasses setmanes el nou treball, Olímpica i primavera (U98, 2022). A l'Strenes el presentaran en directe, on es podrà viure de primera mà la contundència i mala llet que desprenen les noves cançons del conjunt barceloní.


Marina Rossell
8 d'abril - Teatre Municipal, Girona

La cantautora Marina Rossell ha signat amb el 25è disc, 300 crits (Satélite K, 2021), un dels seus millors treballs. Acompanyada al piano per Xavi Lloses, les adaptacions al català de clàssics majúsculs de la cançó francesa del segle XX s’alternen amb composicions pròpies que prenen el pols als temps actuals.


Sofia Gabanna + Tramma + Pol Bordas
8 d'abril - La Mercè, Girona

Nascuda a Buenos Aires i formada a Barcelona, Sofía Gabanna ha combinat els vessants de cantautora i ballarina. La dansa clàssica i el flamenc, i més recentment el hip-hop, són parts substancials que l’han enriquit. A la Mercè compartirà cartell amb dos valors gironins: Tramma i Pol Bordas.


Tesa
8 d'abril - Estació Jove, Girona

La rapera d’Almussafes ‘Tesa’ connecta el rap i la tradició valenciana al nou disc, Rap d’arrel (Temps Record, 2022). Al costat de la versió clàssica “Perquè vull”, d’Ovidi Montllor, sonaran temes propis ben arrelats en la música urbana.


Ramon Mirabet
9 d'abril - Teatre Municipal, Girona

El cantant de Sant Feliu de Llobregat Ramon Mirabet presentarà les cançons de l'esperat quart disc, un àlbum publicat tres anys després de Begin Again (Warner, 2019) i fruit d’experiències personals com ara la Gira del mar, una aventura que la tardor passada el va dur a navegar amb un veler oferint concerts cada capvespre i lligant música i consciència mediambiental.


A més, durant aquestes dues properes setmanes, també passaran per l'Strenes Agua Bendita (1 d'abril, La Mirona), Les Montses (2 d'abril, La Marfà), León Benavente i Xebi SF (8 d'abril, La Mirona), Hatxe Music (8 d'abril, Plaça del vi de Girona), i Grabu (9 d'abril, Plaça del vi).

La programació seguirà després de Setmana Santa, i fins al 28 de maig, amb actuacions d'artistes com Lágrimas de Sangre i Senyor OcaEls CatarresSau30; el triple concert de MaioHabla de Mí en Presente i La Ludwig BandEls PetsSuu; Doctor Prats, entre altres.
Especial: Actualitat
Arxivat a: Enderrock, strenes, actualitat, festivals

FES EL TEU COMENTARI

D'aquesta manera, verifiquem que el teu comentari
no l'envia un robot publicitari.