festivals

El Cruïlla XXS consolida el cicle amb una vintena d'artistes

La iniciativa, nascuda en pandèmia, viu enguany la tercera edició, entre maig i juny

Ginestà, Els Catarres i Joan Dausà s'incorporen al cartell del Cruïlla 2022

| 21/04/2022 a les 15:15h

Cruïlla XXS al Poble Espanyol
Cruïlla XXS al Poble Espanyol | Xavier Mercadé
El festival Cruïlla consolida enguany el seu cicle primaveral Cruïlla XXS. La iniciativa, sorgida en un primer moment en temps de pandèmia per poder seguir programant concerts a Barcelona amb un format adaptat, ha vingut per quedar-se i enguany celebra la tercera edició. La programació compta amb una vintena d’artistes entre maig i juny.
 
El cartell, que avui s’ha anunciat al complet, es divideix en tres espais. El primer serà el de l’Antiga Fàbrica d’Estrella Damm, que el 21 de maig oferirà de manera gratuïta una jornada de 12 hores ininterrompudes de música en directe. Hi tocaran des de propostes emergents com el duet d’Ariox & Galgo Lento, el trio d’Olesa de Montserrat i finalista del Sona9 2021 Lal’Ba o la cantant santcugatenca Selma Bruna (Marala), fins a formacions consolidades com la del flixanco Xarim Aresté, o el quintet La Ludwig Band, guanyador del Premi Enderrock 2002 a millor disc de l’any. També s’hi podrà sentir a Aqeelion; Carmen Xia; Chicxs Rosas; Els Amics de Manel; Juli Giuliani; La Tour de Carol; Las Ninyas del Corro; Nico Miseria; Oliva Trencada; i Poncelam.
 
També amb entrada gratuïta, s’afegeix un nou escenari a la proposta del Cruïlla XXS. Es tracta del centre comercial Westfield Glòries, que acollirà els concerts, a l’aire lliure, del retorn de Delafé y Las Flores Azules, el 27 de maig, junts de nou després de 7 anys de separació per celebrar els 20 anys del grup; i, l’endemà, el del madrileny David Otero (exCanto del Loco), abans conegut amb el nom d’el Pescao, que també celebra dues dècades de recorregut.
 

Delafé al Cruïlla XXS Foto: Xavier Mercadé


I repetint també enguany, l’emblemàtic Poble Espanyol barceloní tornarà a ser el principal escenari del cicle, acollint-ne tres dates. La primera serà el 27 de maig, amb la formació barcelonina Mishima, que hi presentarà el nou disc que està a punt de publicar: L'aigua clara (The Rest Is Silence, 2022). El 10 de juny serà el torn del cantautor madrileny Leiva, que portarà a Barcelona el seu nou treball discogràfic; i el 22 de juny la banda nord-americana Wilco visitarà Catalunya per mostrar-hi, després de dos anys de pandèmia, la seva Ode to Joy (dBpm Records, 2019).

 

3 MESOS DE CRUÏLLA

El festival ja va començar el mes de febrer el Cruïlla Primavera, amb una quinzena de concerts i, a més, amb tres sold outsRita Payés i Elisabeth Roma (30 de març); Ginestà (31 de març) i Toteking (2 d’abril). Ara, l’edició ja encara la recta final amb els concerts d’Els Catarres, divendres 22 d’abril al Sant Jordi Club; Habla de Mí en Presente, el 23 d’abril a la sala Wolf; i Lágrimas de Sangre el 24 d’abril a Razzmatazz, amb entrades esgotades.
 
I com sempre, el juliol es farà la programació principal del festival, el Cruïlla, amb una quarantena de concerts entre el 6 i el 9 al Parc del Fòrum. Entre altres, hi actuaran Ginestà, Joan Dausà, Els Catarres, Rels B, 31 Fam, Star Homas, Leïti Sene, Rigoberta Bandini, Dan Peralbo i El Comboi, Queralt Lahoz, Buhos, The Tyets o Tanxungueiras.
Especial: Actualitat
Arxivat a: Enderrock, actualitat, cruïlla, festivals, festivals d'estiu, cruïlla xxs

FES EL TEU COMENTARI

D'aquesta manera, verifiquem que el teu comentari
no l'envia un robot publicitari.