actualitat

L'encreuament cultural de Paula Grande

L'artista ha presentat el seu tercer treball en solitari, 'D.O.'s'

Paula Grande i Anna Ferrer: «A través de la paròdia pots mostrar un punt de vista crític»

| 06/05/2022 a les 12:30h

Paula Grande
Paula Grande | Aida Lesan
L’empordanesa Paula Grande acaba de publicar el tercer disc en solitari: D.O.’s (U98 Music, 2022). Amb aquest nou treball, l’artista vol reivindicar el mestissatge en tots els seus sentits i amb tota la seva escala de grisos, així com els orígens i cultures dispars que la componen i que se sumen per formar la seva manera de ser. Un cant a l’acceptació orgullosa de la fusió i l’encreuament de ‘denominacions d’orígens’ -concepte que titula l’àlbum-.



“La marca ‘DO’, normalment es posa a un producte exclusiu, exquisit i de valor. Posant aquest títol al disc -D.O.’s-, volia fer un paral·lelisme i parlar de les denominacions d’origen que no es valoren tant, però que estan molt presents”, explica Grande, concretant amb el seu propi exemple: “Jo soc filla d’una mare xarnega a qui li costa acceptar aquesta paraula amb orgull, i d’un pare que va emigrar a Veneçuela. A casa meva no hi havia capital cultural, econòmic ni social, no tinc un cognom reconegut en el col·lectiu ni cap suport”. Però lluny de revictimitzar-se, l’artista ho mostra amb el cap ben alt: “Amb aquest disc, reivindico l’orgull i l’alegria de ser qui soc”.


Aquesta fusió d’orígens es tradueix també en la sonoritat del disc, que celebra la música mestissa, combinant rap i hip-hop amb tradició, i ritmes afrollatins i festius amb la senzillesa d’un trio (Vic Moliner i Andreu Moreno). “Quan ens vam trobar amb Vic Moliner i Pau Brugada [productors del disc], els vaig dir que volia que l’àlbum estigués influenciat per totes aquestes coses que m’alimenten musicalment”. I és que, conclou Grande, “reconèixer la cultura que he viscut a casa -de música llatina o sevillanes- com a pròpia i com a catalana és la reivindicació del disc”.
Especial: Actualitat
Arxivat a: Enderrock, actutalitat, Paula Grande, entrevistes

FES EL TEU COMENTARI

D'aquesta manera, verifiquem que el teu comentari
no l'envia un robot publicitari.