ESTRENES

Guineu està per «Altres coses menys importants»

Estrenem en primícia el nou senzill estival de la cantant terrassenca

Els 'rookies' musicals de l'escena catalana

| 01/06/2022 a les 13:00h

Guineu
Guineu | Lidia Rebollar
Després de crear l'himne pandèmic "Putu any"Guineu presenta un tema per afrontar l'estiu amb positivitat i preocupar-se per "Altres coses menys importants". Després de deixar enrere una època complicada, la terrassenca Aida Giménez recorda tot el que ha passat d'una forma menys dramàtica. Una cançó que comença suau i va creixent amb superposició de capes i arpegis que creen un embolcall atmosfèric. Del senzill i del videoclip lo-fi que estrenem en exclusiva avui, ens en parla Guineu.


Què has volgut transmetre amb "Altres coses menys importants"?
En aquesta cançó comparteixo el sentiment d'alleujament que s'arriba a sentir quan superes una època complicada, quan te la mires des d'una altra perspectiva menys dramàtica i aconsegueixes, per fi, passar pàgina.

Quines són per tu aquestes coses menys importants?
Totes aquelles que no tinguin a veure amb problemes de salut, amb un procés de dol o una pèrdua. Tot allò que ens preocupa molt, que fins i tot ens pot arribar a fer plorar, però que en el fons, sabem que no és tan important. Quan fa temps que no estàs en la merda t'acostumes a queixar de tot i les coses rellevants perden valor, i em fa molta ràbia. És una reflexió que em faig habitualment i que intento posar en pràctica.
 

Guineu Foto: Lidia Rebollar


Com s'imprimeix el teu estil 'cuquitrash' en aquesta cançó?
Es podria dir que aquest tema defineix bastant aquesta etiqueta autoinventada. Una cançó amb calma i caos alhora, que juntament amb la lletra, entre trista i esperançadora, defineix no només un estil musical sinó el mood en el que em trobo moltes vegades.

Com has plantejat videoclip?
Més que videoclip, és un moodboard on he recollit un conjunt de situacions que em provoquen plaer i alliberament, que és una mica la finalitat que tenia en escriure aquesta cançó. La vaig compondre a Galícia entre tarongers, maduixes i animals salvatges, i em feia gràcia teletransportar-me en aquell moment idíl·lic mentre sonava la cançó de fons.
Especial: Estrenes
Arxivat a: Enderrock, Guineu, actualitat, estrenes, entrevistes

FES EL TEU COMENTARI

D'aquesta manera, verifiquem que el teu comentari
no l'envia un robot publicitari.