cròniques

El retorn estroboscòpic i primaveral d'Antònia Font

La banda mallorquina ha tornat a tocar a Barcelona per primera vegada des que van anunciar el retorn

Antònia Font va estrenar el directe d''Un minut estroboscòpica' el darrer dia del Primavera Sound

Joan Miquel Oliver: «Hi ha coses que només pot fer Antònia Font»

| 12/06/2022 a les 10:50h

Antònia Font al Primavera Sound 2022
Antònia Font al Primavera Sound 2022 | Violeta Gumà / ACN
Antònia Font s'ha retrobat amb el públic, després d'una dècada de silenci, en un emotiu concert en la jornada de cloenda del Primavera Sound d'enguany. En un escenari carregat d'antenes parabòliques de totes les mides i acompanyats de projeccions d'un futurisme distorsionat, el grup de Mallorca ha presentat un setlist extens i equilibrat, estrenant el directe del seu nou disc Un minut estroboscòpica (Primavera Labels, 2022) davant d'un públic il·lusionat que, malgrat la novetat, ja se'n sabia els versos. Sense deixar, però, de recuperar temes poc tocats i regalant als fans alguns dels hits més universals de la seva discografia. Això sí, en el moment adequat.

I és que el show potser no ha tingut alts i baixos sinó que ha anat sempre en crescendo, cançó rere cançó. Començant precisament amb el tema que dona nom al seu últim treball, "Un minut estroboscòpica", Antònia Font ha seguit amb cançons que anaven agitant el mar de persones que se'ls escoltava: "Love Song", "Armando Rampas", "Robot eficient", i "Dins d'aquest iglú!, on el públic ha aixecat els gots reutilitzables per cridar: "les coses no són fàcils per ningú".
 

Antònia Font al Primavera Sound 2022 Foto: Violeta Gumà / ACN


A l'equador del concert ha sonat "Alegria", on tothom, grans, joves, i fins i tot nens a sobre les espatlles dels pares, s'han sentit a casa mentre justament queia el sol de s'hora baixa i tot es tenyia de groc. El concert ha seguit amb "Astronauta rimador" i una "Cartes de Ramiro" a cappella, amb el públic alçant les mans.

L'eufòria ha arribat cap a la part final, enllaçant "Clint Eastwood" amb "Wa Yeah", que algunes persones a les primeres files demanaven amb pancartes. Passada la bogeria, i, com a comiat, tal com el concert s'ha obert amb el primer tema d'"Un minut estroboscòpica", ha acabat amb la cançó que tanca el disc, "Venc amb tu".
Especial: Actualitat
Arxivat a: Enderrock, Antònia Font, edrbalears, actualitat, Primavera Sound, cròniques

FES EL TEU COMENTARI

D'aquesta manera, verifiquem que el teu comentari
no l'envia un robot publicitari.