Cròniques

​La música en català pren Tossa

Marcel i Júlia, Les Montses, Doctor Prats i Sabor de Gràcia van ser els grans triomfadors

| 20/06/2022 a les 15:00h

Marcel i Júlia a Tossa de Mar
Marcel i Júlia a Tossa de Mar | Carme Ruíz
Tossa de Mar ha viscut aquest cap de setmana la sisena edició del Festival de rumba i música catalana. Un certamen que ha salvat els dos anys de pandèmia i n’ha sortit reforçat. Durant tres dies, la vila de la Selva marítima ha acollit un seguit de concerts i activitats diverses amb la rumba com a música de fons. No es tracta només de concentrar gent als grans concerts de la nit a la platja sinó d’esdevenir un pol d’atracció pels melòmans seguidors de la rumba i la música en català. Tossa té clares les seves cartes: un paratge inigualable, un bon cartell i l’entrada de franc.

La primera nit va ser la de Muchacho y Los Sobrinos, Habla de Mí en Presente i Doctor Prats, que van aconseguir reunir 1.900 persones al recinte habilitat a la platja gran. A tots aquests, lògicament, cal sumar-hi els que ho seguien des d’altres racons de la platja i del passeig marítim.

Amb “Lliure”, Les Montses van encetar la nit de dissabte amb un directe enèrgic que va fer saltar i ballar als assistents. El grup més esperat era, però, Marcel i Júlia. Ja passaven les deu de la nit quan el duet, ara reforçat per alguns exTxarangos va saltar a l’escenari. Marcel i Júlia van desgranar gairebé al complet el disc En òrbita (Halley Records, 2021) (només van deixar al calaix “Depèn de com”); així com el recent senzill “Que no s’acabi mai” i algunes peces més antigues. Durant la seva actuació l’espai habilitat per al concert va tornar a omplir-se. El grup va deixar una bona mostra de la seva manera de fer, ritmes festius farcits de matisos, tant pel que fa a la música com, sobretot, a les lletres. La festa la va rematar Sabor de Gràcia, que repetien al festival i que van fer una autèntica descàrrega rumbera.
 

Sabor de Gràcia Foto: Carme Ruíz

 

Pel que fa a la resta d’activitats, cal destacar l’actuació de dissabte al migdia a càrrec de l’històric rumber Alfonso de Tossa, un artista de llarga trajectòria que tot just està preparant el primer disc. La fi de festa, diumenge a la tarda, la va marcar la coral Tutti Veus, que va presentar un repertori sorprenent de rumba coral dirigida per Anna Pérez (Burman Flash) amb versions que anaven de Peret i Gato Pérez fins a Txarango, passant per Gertrudis i La Trinca. Cal destacar l’acompanyament instrumental del guitarrista Fonsu Castillo (Zit Zània, Gazpacho), les percussions de Marc Marquès (Umpah-Pah) i el baix Pedrito Martínez (també a Gazpacho).
 

Tutti Veus Foto: J.V.

Especial: Festivals
Arxivat a: Enderrock, festival de Rumba i música catalana, Muchacho y los Sobrinos, Marcel i Júlia, sabor de gràcia, doctor prats, Les Montses, Habla de Mí en Presente, Tossa de Mar

FES EL TEU COMENTARI

D'aquesta manera, verifiquem que el teu comentari
no l'envia un robot publicitari.