Festivals

Deu festivals amb encant que has de conèixer

Destaquem algunes de les cites estiuenques que destaquen per la música però també per tot el que les envolta

Els 12 festivals catalans d'aquest juny

| 15/06/2018 a les 10:49h

Festival Bioritme de Vilanova de Sau, l'any 2016
Festival Bioritme de Vilanova de Sau, l'any 2016 | Albert Alemany

L'estiu ja truca a la porta i amb ell arriba també l'època festivalera. Any rere any, la geografia catalana es proclama amb una gran llista de cites musicals difícils d'igualar en altres territoris. A Enderrock.cat repassem alguns dels festivals que, més enllà de la música, destaquen pel seu format local, la gastronomia, les altures o el crepuscle, entre molts altres aspectes.

Festival de Rumba i Música Catalana
Tossa de Mar – Del 28 al 30 de juny

Durant tres dies Tossa de Mar es converteix en l'epicentre de la música catalana i especialment de la rumba. L'edició d'enguany portarà artistes com Els Catarres, Sabor de Gràcia, Pelat i Pelut, Doctor Prats i Porto Bello, entre altres. A ritme de ventilador i vora la Costa Brava, el festival inclou també una fira del disc, cultura popular i cinema a la fresca.


Vida
Vilanova i la Geltrú – Del 28 de juny a l'1 de juliol

El Vida és un festival de caràcter mediterrani on naturalesa, lluminositat i art es fusionen en un mateix espai per captivar el públic amb una proposta familiar i acollidora. A més de platja, Vilanova i la Geltrú té un paratge interior inigualable, que és on se situa el festival, amb una àrea d'acampada, un gran nombre de food trucks on menjar dins el recinte i una decoració impol·luta, que molts anomenarien "cuqui". El Petit de Cal Eril, Los Planetas, Curtis Harding, Franz Ferdinand o The Crab Apples són alguns dels artistes que passaran pel festival de la capital del Garraf.


Poesia i + 
El Maresme – Del 5 al 15 de juliol

Canet de Mar, Caldes d'Estrac, Mataró, Sant Andreu de Llavaneres, Alella, Arenys de Mar i Dosrius són els indrets maresmencs on se celebra el festival que combina poesia, música i art. L'edició d'enguany tindrà un format més familiar, en espais i entorns pròxims i d’aforament reduït. El Petit de Cal Eril, Ferran Palau i Xarim Aresté, entre altres, formen part de la programació del certamen multidisciplinar.


Sons Solers
Sant Pere de Ribes – 13 de juliol

Els Sons Solers se celebra a l'entorn de Finca Mas Solers i l'Antic Gran Casino de Barcelona. Rodejada pel bosc de Solers, els idí·lics jardins Mònaco i l'amfiteatre de la finca es converteixen en escenaris d'un festival que promociona el territori i fomenta el respecte per la natura. L'edició d'aquest any portarà músics i grups com Mishima, Ramon Mirabet, Animal i Luthea Salom.


Pirineos Sur 
Lanuza i Sallent de Gállego – Del 13 al 29 de juliol

El pirineu aragonès és també l'escenari d'un dels festivals més captivadors. Els concerts tenen lloc en un escenari flotant sobre l'embassament de Lanuza, que converteixen el territori en el principal emblema del festival per la seva bellesa i singularitat. L'edició d'enguany tindrà grans noms com Rubén Blades i Gilberto Gil.


Cantilafont 
Sant Boi de Lluçanès – 14 de juliol

El cor del Lluçanès acull aquest petit festival de cultura i gastronomia. Apostant per l'essència de proximitat, el Cantilafont acosta any rere any tot tipus de creacions musicals i escèniques a un públic íntim. Mishima, El Petit de Cal Eril, Mas Messer i Bearoid seran algunes de les propostes que s'hi podrà escoltar aquest any.


Vesprades Sota l'Alzina 
Fonollosa – Del 14 al 21 de juliol

Ja fa més de deu anys que els vespres d'estiu a Fonollosa s'emmarquen a l’entorn natural de l'Alzina centenària del Mas Querol, arbre monumental de Catalunya. Desenes d'artistes locals hi han anat passant en caure el sol any rere any, i en aquesta edició es podrà gaudir d'Els Amics de les Arts i Blaumut.

Edició del 2014. Foto: Arxiu Vesprades Sota l'Alzina

 
Maldaltura 
Lessui – 20 i 21 de juliol

El Maldaltura és un festival de música independent que se celebra a Llessui (el Pallars Sobirà). Es tracta d'una alternativa musical de qualitat situada en un entorn natural de muntanya. A 1.417 metres d'altitud –al capdamunt de la Vall d'Àssua–, tothom que hi vagi gaudirà sens dubte d'una experiència singular.


El Salt Mortal
Berga – 20 i 21 de juliol
De petit format i sense patrocinis ni marques, El Salt Mortal és un festival que ja carrega tres reeixides edicions a les espatlles. El Konvent de Cal Rosal (el Berguedà) acull els concerts dels dos dies apostant per la proximitat entre artistes i públic. Enguany l'organització del festival –cent per cent autogestionat– portarà propostes emergents de l'escena underground com Headbirds, Cuello, Favx, Ordes Wind Atlas, entre altres.

Organitzadors del festival. Foto: Arxiu El Salt Mortal


Bioritme 
Pantà de Sau – Del 23 al 26 d'agost
El Pantà de Sau és l'escenari ideal per concentrar-hi música, ecologia, natura i consciència, pilars bàsics de les cinc edicions del Bioritme. Enguany, el festival arriba al sisè any amb artistes com Txarango, Iseo & Dodosound, Xavi Sarrià i Roba Estesa, entre molts més, que captivaran el públic en una atmosfera on impera la naturalesa.
Especial: Festivals
Arxivat a: Enderrock, Vida, Poesia i +, Sons Solers, El Salt Mortal, BioRitme, Vesprades Sota l'Alzina, Pirineos Sur, Cantilafont, Festival de Rumba i Música Catalana, festivals, Maldaltura

COMENTARIS

festus

Anònim, 18/06/2018 a les 14:55

FES EL TEU COMENTARI

D'aquesta manera, verifiquem que el teu comentari
no l'envia un robot publicitari.