Actualitat

Bernat Buzzi i Miquel Muñiz són els guanyadors de l’impulsACIMC

Els dos joves han estat guardonats a la primera edició del certamen d'artistes novells de música clàssica

 Aconseguir el Premi AIE els comporta una gira i mil euros en metàl·lic

| 11/07/2022 a les 15:30h

Bernat Buzzi
Bernat Buzzi
Des de l'Associació Catalana d'Intèrprets de Música Clàssica (ACIMC) va sorgir la necessitat d'oferir un nou espai per a donar una empenta al jovent que s'està introduint en el món professional de la música clàssica. Durant la primavera, es va engegar la primera edició del certamen impulsACIMC, que va comptar amb cinc concerts de diversos artistes. El jurat professional –format pel director d'orquestra Alfons Reverté, el pianista Emilio Brugalla i la violoncel·lista Erica Wise– ha deliberat i guardonat a les millors propostes amb el Premi AIE, consistent en 1.000 euros en metàl·lic i una gira de concerts durant el curs 2022-2023. Els joves músics Bernat Buzzi (clarinet) i Miquel Muñiz (violí) n’han resultat guanyadors. 
 
El clarinetista terrassenc Bernat Buzzi ha estat un dels guardonats d’aquesta primera edició amb el Premi AIE -que deu el nom a la societat d'Artistes, Intèrprets i Executants-. El jove es va graduar just l’any passat a la Fundació del Conservatori del Liceu de Barcelona -sota el mestratge d’Isaac Rodríguez-, rebent el Premi Extraordinari d’Interpretació. Ha format part de la Jove Orquestra Nacional de Catalunya (JONC) i de la Jove Orquestra Nacional d’Espanya (JONDE), així com de la Mahler Chamber Orchestra. Durant l’any vinent, a més de fer la gira que proposa l’ACIMC amb el premi, el músic se seguirà formant amb un màster al Conservatori de La Haia amb el reconegut clarinetista francés Olivier Patey.
 

Per la seva banda, el violinista de Riudarenes Miquel Muñiz ha estat també guardonat, reconeixent una trajectòria que, només amb 21 anys, ja és destacable. L’any passat es va graduar dels estudis de grau superior al Conservatori del Liceu -sota el mestratge de Corrado Bolsi-, i actualmente estudia un màster a l’Alta Escola de Música de Lausana (Suïssa) amb Svetlana Makarova i Pavel Vernikov. Més enllà d’això, el jove calongí ha estat guardonat en una vintena de certamens, tant estatals -com el 96è concurs de Joventuts Musicals d’Espanya o el IV Concurs de Violí de Barcelona, entre altres-, com internacionals -a concursos de Malàisia, Moscou, Brusel·les, Lieja o Istambul-.
 
 
Especial: Actualitat
Arxivat a: 440Clàssica&Jazz, Actualitat, actualitat, Miquel Muñiz, Bernat Buzzi, impulsACIMC, Premi IAE

FES EL TEU COMENTARI

D'aquesta manera, verifiquem que el teu comentari
no l'envia un robot publicitari.