Actualitat

Cactus activa el 'Mode avió' per aquest estiu

Parlem amb Muro, vocalista de la banda, sobre la gira estival i la rebuda del darrer disc

Cactus: «Hem restat hip-hop a la nostra proposta per fer cançons molt més festives»

| 26/07/2022 a les 13:00h

Cactus al Feslloc
Cactus al Feslloc | Arxiu
Cactus van engegar aquest 2022 plenament renovats. Després de la marxa de la seva anterior vocalista, Samantha, la formació es va reconfigurar amb l'entrada d'Ana Campoy a la veu i la incorporació de vents per donar-li un aire més festiu a la seva proposta musical. A principis d'abril, van publicar el tercer treball, Mode avió (Delirics, 2022), que els ha portat a fer una gira de 13 dates confirmades i altres pendents de l'anunci oficial. Per aquest motiu, parlem amb el vocalista Muro sobre aquesta gira i estrenem en primícia un videoresum de la seva actuació al festival Feslloc, el 8 de juliol.



"El Feslloc va ser una autèntica passada. És el màxim exponent de la música en directe en valencià i és una cita que sabem que és especial perquè hi ha la nostra gent i ens sentim com a casa", explica el vocalista Muro. Per a Cactus, el Feslloc és un espai màgic i especial, però destaquen la increïble experiència que ha suposat poder tocar en aquesta edició d'enguany, on també han actuat La Fúmiga, Xavi Sarrià, AuxiliSmoking SoulsEl Diluvi i Tesa, entre altres. "Va superar les nostres expectatives i realment ens va sorprendre molt", reconeix.

A més, el vocalista també fa balanç a escala més general d'aquesta gira estival que estan duent a terme. "Estem molt contents. Tenim una gira molt plena de dates i ens sentim molt a gust de poder tornar a fer una gira potent. La gira està sent un èxit", afirma. Tot i així, encara queden concerts per confirmar. "Moltes dates han eixit a última hora i encara hi ha molts ajuntaments que, després de la por per la pandèmia, estan movent-ho tot a últim moment".



Quant a la rebuda del nou disc, Muro explica que "l'acollida està sent molt bona. Hem fet una aposta per fer un pas cap a una música més festera i més mogudeta. Posant en una balança les necessitats del públic i les del grup, crec que hem aconseguit fer una proposta amb què ens sentim còmodes i que al mateix temps, ens permet donar més festa, més alegria i ritmes més ballables", analitza. Indubtablement per a Muro, aquests han estat els ingredients que han fet que la gent se sabés les cançons i les pugui cantar i corejar. Entre les cançons amb més tirada, el cantant en destaca tres. "Malgrat que puga ser una mica obvi, la cançó que la gent més ha cantat és "A la valenciana". A més, també afegeix a la llista ""Cendres", que està funcionant molt bé amb el videoclip d'animació que li vam fer, i "Independent", que últimament ha sonat bastant a Catalunya".


Tot i que la majoria de la gira és pel País Valencià, Muro destaca la voluntat de la banda per tocar per Catalunya. "Ens agrada mirar cap amunt als germans del nord i poder pujar cap a dalt. Per ara, tenim hi hem fet un concert (en el Carnaval d'Estiu a Sallent) i farem pròximament un altre al Festiuet del Vendrell, tot i que també tenim diferents dates per confirmar. De veres que hem sentit interès des de Catalunya, però per coincidència amb altres dates que ja tenim tancades, o perquè encara no estan del tot confirmades, no les hem pogut anunciar". En aquest sentit, el grup assegura que en les pròximes setmanes anirà actualitzant i ampliant les dates de la gira a través de les xarxes socials.
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by CACTUS✖️ (@cactustroop)

Especial: Entrevistes
Arxivat a: Enderrock, entrevistes, estrenes, edrvalencia, Cactus, actualitat

FES EL TEU COMENTARI

D'aquesta manera, verifiquem que el teu comentari
no l'envia un robot publicitari.