Festivals

Peníscola es tenyeix de barroc i música antiga

El Festival de Música Antiga i Barroca de Peníscola arrenca avui la 27a edició

| 27/07/2022 a les 17:30h

Concert al Castell de Peníscola
Concert al Castell de Peníscola | Arxiu
Avui arrenca la 27a edició el Festival de Música Antiga de Peníscola, impulsat un any més per L’Institut Valencià de Cultura. Fins al 7 d'agost, el cicle oferirà un total d'onze concerts amb un repertori ampli, divers i per a diferents públics perquè la música antiga tingui un espai propi i de referència al País Valencià. La programació d'enguany alterna formacions de procedències ben diverses, des de formacions locals de quilòmetre 0 fins a reputats ensembles internacionals passant per propostes de fusió amb altres músiques i disciplines.
 

FORMACIONS LOCALS

El festival del Baix Maestrat comptarà amb diversos músics i ensembles provinents d'arreu del País Valencià. Una d'elles serà La Dispersione amb el Cor de la Generalitat Valenciana, que demà dia 28 oferiran al Pati d'Armes del Castell del Papa Luna un gran repàs del repertori de les capelles musicals alemanyes, on es van formar músics de la dimensió de Buxtehude, Bach i Haendel. Al mateix espai, el dia 29, la formació dirigida per Marisa EsparzaEstil Concertant, han preparat un repertori únic que recuperarà la música de la compositora francesa Élisabeth Jacquet de la Guerre i, a més, ho farà amb una plantilla íntegrament femenina.
 

Capella de Ministrers Foto: Arxiu


Un dels ensembles més longeus de la música antiga al País Valencià és, indubtablement, la Capella de Ministrers. Fundada el 1987 pel musicòleg i violoncel·lista Carles Magraner, el conjunt ha dut a terme una impressionant tasca de recerca, difusió i interpretació del repertori de música antiga d’arreu de la península Ibèrica que portarà el 5 d'agost al Pati d'Armes del Castell de Papa Luna. Finalment, la cloenda del festival tindrà lloc el 7 d'agost al mateix castell amb la formació valenciana Nostrum Mare Camerata, que comptarà amb Jacobo Christensen com a director i concertino.
 

FORMACIONS INTERNACIONALS

El festival de música antiga i barroca també tindrà l'oportunitat de gaudir de diferents formacions internacionals de primer nivell de l'àmbit. Una de les més destacades serà la Helsinki Baroque Orchestra (Finlàndia), un gran referent en la recreació del repertori bàltic i alemany de la música antiga que trepitjarà el Castell de Papa Luna el 31 de juliol. En clau lírica, el contratenor Alex Potter (Anglaterra) passarà pel mateix escenari el 4 d'agost per a brindar una gran panoràmica de l'obra lírica britànica del segle XVII. Però, l'espectacle més sorprenent el duran a terme l'Ensemble Villancico (Suècia), que portarà la gran festa barroca que es vivien a les places després de les misses a la Llatinoamèrica del segle XVIII.

Alex Potter Foto: J. Quast


PROPOSTES DE FUSIÓ

El certamen també ha programat propostes de caire familiar i dos concerts de barroc-fusió a la mitjanit, oberts a tots els públics, que buscaran acostar la música antiga a segments de la societat menys avesats a aquest repertori. Un dels més destacats serà l'espectacle piromusical (2 d'agost), que permetrà al públic gaudir del Messies de Haendel amb una imponent descàrrega de focs artificials. També estan programades les propostes de fusió Ba-rock (29 de juliol) o la proposta a cavall entre el barroc i el jazz de Bolling Quartet Fusión (5 d'agost).

Especial: Festivals
Arxivat a: 440Clàssica&Jazz, Festival de música antiga i barroca de Peníscola, 440Clàssica&Jazz, festivals

FES EL TEU COMENTARI

D'aquesta manera, verifiquem que el teu comentari
no l'envia un robot publicitari.