Festivals

El lied s'impulsa amb la 30a Schubertíada

El festival empordanès arrenca demà a Vilabertran

| 10/08/2022 a les 11:00h

Julia Kleitler i Julius Drake a la passada edició de la Schubertíada
Julia Kleitler i Julius Drake a la passada edició de la Schubertíada | David Borrat
Des de demà fins al 28 d'agost, l’Associació Franz Schubert celebra la 30a edició de la Schubertíada, un certamen referencial de lied, amb l’objectiu d’impulsar un cartell per donar cabuda a la cançó lírica romàntica en l’atapeïda programació europea de festivals d’estiu. Trenta anys després, el certamen certifica divuit dies de música a Vilabertran i més d’una vintena de concerts, en què tornen grans habituals del certamen i també impulsa el talent jove.
 

EL RETORN DE GRANS HABITUALS

En aquest trentè aniversari tornen cantants que coneixen de primera mà la Schubertíada com el baríton Matthias Goerne, que actuarà el 21 d'agost dins del concert especial commemoratiu dels 30 anys de la Schubertíada; la soprano Juliane Banse, que trepitjarà la Canònica de Vilabertran amb el pianista Wolfram Rieger; o els tenor Christoph Prégardien, que oferirà el segon concert del certamen amb el pianista Julius Drake, i el baríton Andrè Schuen, que compareixerà el 20 d'agost amb Daniel Heide. A més, reapareixen a Vilabertran Konstantin Krimmel (24 i 25 d'agost) i la soprano Julia Kleiter (26 d'agost) després de la bona rebuda que va obtenir la seva actuació a l’edició anterior.
 

L'IMPULS CATALÀ

L’entitat també vol impulsar el talent local programant diferents artistes del país. N'és un bon exemple l'aposta jove pel pianista Eudald Buch (20 d'agost); la singular proposta que presentaran Roger Padullés i Francisco Poyato, que oferiran un repertori amb compositors catalans com Garreta, Joaquim Serra i Toldrà; l'actuació de l'organista barcelonina Montserrat Torrent, que als seus 96 anys segueix oferint recitals com el que oferirà el 14 d'agost a la Basílica de Santa Maria de Castelló d'Empúries, o el concert de cloenda amb el Quartet Casals el 28 d'agost.
Especial: Festivals
Arxivat a: 440Clàssica&Jazz, 440Clàssica&Jazz, Schubertíada, festivals

FES EL TEU COMENTARI

D'aquesta manera, verifiquem que el teu comentari
no l'envia un robot publicitari.