Actualitat

Els últims pensaments de Xirinacs reviuen amb la música de Sanjosex

La cançó és el tema principal de 'Sis nits d'agost', un documental que rememora els darrers dies de silenci i solitud del filòsof barceloní

| 26/08/2022 a les 09:45h

Imatge del cartell de la pel·lícula 'Sis nits d'agost'
Imatge del cartell de la pel·lícula 'Sis nits d'agost'
L'agost de 2007, el filòsof i activista polític Lluís Maria Xirinacs va anar als boscos del Ripollès per a acomiadar-se de la vida en soledat i silenci. Així ho declarava l'escrit que va deixar de forma pòstuma, Acte de sobirania, en què també declarava que els Països Catalans estan "ocupats per Espanya, per França (i per Itàlia) des de fa segles" i titllava de covards els líders polítics. Ara, 15 anys després, el músic bisbalenc Sanjosex ha donat una nova vida a Acte de sobirania amb la seva música. La peça serà el tema final de la pel·lícula Sis nits d'agost (Ventura Durall), que s'estrenarà a TV3 el pròxim dilluns i que reconstrueix els darrers dies de vida del pensador barceloní basant-se en la novel·la homònima de Jordi Lara.


A través dels serens acords d'una guitarra acústica, Sanjosex comença recitant la primera oració del text de Xirinacs fins a entonar de forma cantada la totalitat de l'Acte de sobirania. Amb la incorporació progressiva de diversos instruments, com la bateria o una secció de cordes, la cançó culmina amb un reposat passatge instrumental final que inclou un dolç solo de guitarra. "Acte de sobirania" ha estat enregistrada i produïda pel mateix Sanjosex, mesclada per Jordi Bosch (Cardamomo Studios) i masteritzada per Victor Garcia a Ultramarinos.

 
Especial: Actualitat
Arxivat a: Enderrock, lluís maria xirinacs, actualitat, sanjosex

FES EL TEU COMENTARI

D'aquesta manera, verifiquem que el teu comentari
no l'envia un robot publicitari.