ELS MILLORS DE L'ANY

Els millors discos de 2020 segons la crítica (del 30 al 21)

| 23/12/2020 a les 09:30h

30.


BALAGO
Els altres
(Foehn Records)

Setè treball discogràfic del projecte del garriguenc David Crespo ‘Balago’, centrat en el collage sonor i la passió per les bandes sonores.
 


29.


RATPENAT
50% glam - 50% clavegueram
(Kasba Music)

El quartet barceloní és un relleu del punk-rock autòcton amb la col·laboració d’il·lustres punks com Morfi Grei (La Trapera).
 



28.


MERITXELL NEDDERMANN

In the Backyard of the Castle
(Halley Records)

La maresmenca s’exhibeix en el seu debut amb un doble àlbum de cançons i versions esteses.
 


27.


SANJOSEX
Dos somnis
(Bankrobber)

Des de la Bisbal d’Empordà, el bandautor Sanjosex reflexiona al voltant de la paternitat i la vida en parella amb un treball autobiogràfic i revolucionari.

 

26.


NICO ROIG
Yo siempre sueño que sí
(U98 Music)

Quart projecte de l’inquiet músic barceloní emparentat musicalment amb Pau Vallvé, Maria Coma, Xavi Lloses... En aquest cas, ha facturat un àlbum de gran bellesa amb Tarta Relena com a còmplices principals.
 


25.


STAY HOMAS
Agua
(Sony Music)

Tres amics que conviuen en un petit pis de l’Eixample i que han aprofitat el confinament per tocar a la terrassa. Els temes s’han difós per les xarxes arreu del món. Agua és el seu primer disc pensat i enregistrat a l’estudi.


24.


PAU ALABAJOS
Les hores mortes
(RGB Suports)

El cantautor de Torrent és compromís social, i polític, estètic i poètic, des de a primera fins a l’última cançó. Al seu vuitè disc torna a fer gala de bon gust a l’hora de musicar i cantar textos propis i d’altri.
 

23.



MAGALÍ SARE I SEBASTIÀ GRIS
A Boy & a Girl
(Segell Microscopi)

La unió musical entre la cantant vallesana i el guitarrista manacorí ha deixat set peces que transiten des del classicisme de Richard Strauss fins a la tradició de Biel Majoral.

 


22.


SOPA DE CABRA
La gran onada
(PromoArts Music)

Es podria pensar que quan ja fa trenta anys del doble àlbum Ben endins (Salseta, 1991), Sopa ja ho té tot fet i dit. El seu darrer disc evidencia que té idees, capacitat i ganes de continuar posant la banda sonora al país.
 



21.


MARIA RODÉS 
Lilith
(Satélite K)


La cantautora barcelonina ha recopilat set cançons inspirades en el món de la bruixeria a Lilith –el nom de la primera dona d’Adam, anterior a Eva–. Rodés ha sabut impregnar de màgia cada cançó. O és cosa de bruixes?
 

Especial: Els millors discos del 2020
Arxivat a: Enderrock, els millors discos de l'any, balago, ratpenat, meritxell neddermann, sanjosex, nico roig, Stay Homas, Pau Alabajos, Magalí Sare i Sebastià Gris, sopa de cabra, maria rodés

FES EL TEU COMENTARI

D'aquesta manera, verifiquem que el teu comentari
no l'envia un robot publicitari.