Cançó per cançó

'Tot el que no sé de nosaltres' de Navet, cançó per cançó

Repassem els vuit temes del treball debut del duet barceloní

Navet gira com la terra a «Tu i jo dubtant»

| 21/10/2022 a les 14:00h

Navet
Navet | Juan Miguel Morales
Després de la seva llarga aventura electrònica amb The Pinker Tones, els germans Salva i Christian Rey van optar per començar de nou amb Navet, un projecte en què, per primer cop, opten per cantar en català. La proposta es configura així com un grup de pop intimista amb lletres existencialistes ideades pel seu amic i tercer 'pinker tone' Àlex Llovet. El resultat veu avui la llum en el treball de debut, Tot el que no sé de nosaltres (Kasba Music, 2022), que repassem cançó per cançó amb la banda.

1. "Volem equivocar-nos"
"Sense errors no té gràcia. Sense errors no es fan acudits, ni succeeixen drames. Sense errors no hi ha evolució. Errar és humà i amb aquesta cançó de synth rock volem reivindicar el dret a fer-ho, en una època en la qual impera el pànic al fracàs".  


2. "Tu i jo dubtant"
"Quan tens vint anys tot són certeses. N’hi ha prou amb una guitarra i un ampli per conquerir el món. El temps va fent que les certeses es vagin convertint en dubtes i preguntes. Però en aquesta balada intergalàctica volem celebrar la vida, l’aleatorietat de tot plegat i el fet d’haver arribat fins aquí sense morir en l’intent". 


3. "Feliç melancolia"
"No ens agrada aquesta moda de llençar-ho tot. Tampoc ens agraden les cases buides, on sembla que no hi visqui ningú, i menys encara les tècniques d'ordre de la Marie Kondo. En aquesta cançó de folk brocanter reivindiquem que som col·leccionistes i ens agrada acumular".



4. "Benvolguda Gala"

"Una al·lucinada daliniana i electrònica d’aquelles que només es poden escriure a foc lent, amb xafogor d’estiu, a l’Empordà: la lletra està escrita a la vora de Figueres i la música, al Cap de Creus. Un somni explicat amb ukulele i sintetitzadors".



5. "Qui soc?"

"Parla de la difícil convivència del jo privat i el jo públic, de com costa conciliar com ens veiem nosaltres i com ens veuen els altres. Pop sintetitzat que reflecteix el miratge que suposa que els altres percebin solidesa en tu, quan tu més aviat hi veus fragilitat".


6. "Dies gloriosos"
"Una relació postadolescent vista des de la maduresa. Un tema folk que recorda aquells moments que no es tornaran a repetir".



7. "Les primeres vegades"

"Has conegut mai algú a qui no has tornat a veure mai més, i t’has imaginat com hagués estat una relació amb aquella persona? Nosaltres sí, i per això, hem imaginat aquesta fantasia indie".



8. "Pare"
"Possiblement, la cançó més bonica que hem fet mai. Un homenatge al nostre pare, que ens va deixar el 2017. Un tema de soul mediterrani al qual convidem a tothom a gaudir".

Especial: Cançó per cançó
Arxivat a: Enderrock, cançó per cançó, Navet

FES EL TEU COMENTARI

D'aquesta manera, verifiquem que el teu comentari
no l'envia un robot publicitari.