Premis Enderrock

Avui se celebra la gala de la 24a edició dels Premis Enderrock de la Música Catalana

L'entrega de guardons tindrà lloc aquest vespre, a partir de les 21h, a l’Auditori de Girona

La catifa vermella per als artistes s’inaugurarà a partir de les 19 h i la gala serà transmesa per TVC, La Xarxa i iCat

Personatges de la música, el cinema i el teatre català lliuraran els 30 guardons atorgats pel púbic i la crítica

El president de la Generalitat, Pere Aragonès, la presidenta del Parlament, Laura Borràs, i l’alcaldessa de Girona, Marta Madrenas, seran les màximes autoritats de l’acte

La gala estarà dedicada al fotògraf Xavier Mercadé i marcarà el retorn a la normalitat amb una vintena d’actuacions que seran estrenes de la propera temporada

Com podré seguir en directe el lliurament dels Premis Enderrock?

| 03/03/2022 a les 09:00h

Imatge il·lustrativa
A les 21 hores, els presentadors habituals dels PREMIS ENDERROCK, els actors Rafel Faixedas i Carles Xuriguera, donaran el tret de sortida a la XXIV edició de la gala dels PREMIS DE LA MÚSICA CATALANA, que se celebraran a l’Auditori de Girona i marcaran el retorn a la normalitat després de l’aturada del sector musical. La gala estarà dedicada a la memòria del fotògraf i fundador d’Enderrock, Xavier Mercadé, mort el passat 23 d’agost del 2021.
 
Al llarg de la nit es lliuraran 30 guardons, 15 de votació popular i 10 atorgats per la crítica –pop-rock, cançó d’autor, urbanes, folk, jazz, clàssica i familiar–, a més de 5 premis especials en les categories d'Honor, a la Trajectòria, Estrella, Xesco Boix i Joan Trayter. La Nit dels Enderrock mostrarà la qualitat i diversitat del panorama musical i servirà d’aparador de les estrenes de la propera temporada amb la vintena d’actuacions programades durant la gala i a la festa posterior al Palau de Fires.
 
L’obertura de portes a les 19 hores inaugurarà la catifa vermella per als artistes i a les 21 hores començarà la gala, que serà transmesa per TVC, La Xarxa de Comunicació Local i iCat. Els PREMIS ENDERROCK 2022 seran lliurats per una vintena de personatges populars: l’escriptor Màrius Serra; els periodistes Eloi Vila (TV3), Andreu Juanola (La Sotana), Pere Mas (RAC1), Consol Sàenz (RTVE), Mariola Dinarès (Catalunya Ràdio), Joel Díaz (APM), Oriol Mora (Els 40), Toni Padilla (Ara), Vanessa Raja (La Xarxa), Jèssica del Moral (La Xarxa), Marta Montaner i Roger Carandell (Adolescents XL); el guionista Pep Blay i els músics Joan Masdéu, Gemma Humet, Miquel Cabot i Dan Peralbo.
 
El cartell musical de la nit inclourà la banda valenciana de reggae Auxili; el grup de pop clàssic Blaumut; la popular banda de fusió Els Catarres; la formació revelació de cançó-pop Ginestà; el duet olesà de pop electrònic Lal'Ba; la veterana cantautora Marina Rossell; el grup festiu femení Maruja Limón; el nou projecte liderat per membres de The Pinker Tones, Navet; l’exitosa cantant barcelonina Suu; el quartet valencià de pop-folk Vienna; i el rock d’autor de l’ebrenc Xarim Aresté.

 

INSTITUCIONS I SECTOR MUSICAL 

La gala comptarà amb la presència destacada del president de la Generalitat, Pere Aragonès; la presidenta del Parlament de Catalunya, Laura Borràs; l’alcaldessa de Girona, Marta Madrenas; la consellera de Cultura de la Generalitat, Natàlia Garriga; i el president de la Diputació de Girona, Miquel Noguer, a més de 1.500 convidats entre autoritats i representants del sector musical d’arreu dels Països Catalans. 
 
L’acte també acollirà les principals associacions amb representants de l’Acadèmia de la Música, l’Associació de Representants Promotors i Mànagers (ARC), l’Associació de Sales de Catalunya (ASACC), l’Associació de Productors i Editors Discogràfics (APECAT), l’Associació Musicat, Cases de la Música, la Fundació i el Consell Català de la SGAE, i l’Associació d’Intèrprets i Executants (AIE). Els PREMIS ENDERROCK també compten amb el suport i el patrocini d’Estrella Damm, Renfe, Crea i l’operador de telecomunicacions de Catalunya, Parlem Telecom.
 
 

5 PREMIS ESPECIALS

El PREMI ENDERROCK D’HONOR serà lliurat a FALSTERBO, creador de la popular adaptació de “Paf, el drac màgic”; el PREMI ENDERROCK A LA TRAJECTÒRIA serà per als 50 anys de la COMPANYIA ELÈCTRICA DHARMA; el PREMI JOAN TRAYTER al millor productor, per al principal promotor del pop metafísic, JORDI MATAS; i el PREMI ENDERROCK ESTRELLA reconeixerà el model de CASES DE LA MÚSICA. Els PREMIS ENDERROCK DE LA CRÍTICA han estat atorgats per 25 periodistes especialitzats d’arreu dels Països Catalans. Finalment, la votació popular s'ha saldat amb 37.286 vots d'usuaris únics, un 10% més que l’edició anterior, que hauran escollit els 15 guanyadors que es donaran a conèixer durant la vetllada. 
 

ELS NOMINATS PER LA VOTACIÓ POPULAR

 
 

 

EN DIRECTE PER LES TELEVISIONS I RÀDIOS PÚBLIQUES

A les 21 hores començarà la gala des de l’Auditori de Girona, que es podrà seguir de forma conjunta per streaming a la nova plataforma de continguts XALA, a les webs de la Corporació Catalana de Mitjans Audiovisuals (TV3 i Catalunya Ràdio) i al portal web Enderrock.cat
 
Els dos grans operadors televisius públics catalans emetran la gala a partir de les 22:35 h a través del Canal 33 de Televisió de Catalunya, les emissores de ràdio i televisió de la Xarxa de Comunicació Local i l’emissora musical iCat. El diumenge 6 de març, després de la gala dels Premis Gaudí, TV3 emetrà un resum de l’acte amb les actuacions musicals. 
 
Des de la tarda d’avui dijous, el hall de l'Auditori de Girona comptarà amb la presència del programa "Islàndia" de RAC1, dirigit pel periodista Albert Om, així com de l'espai informatiu musical "Independents" d'iCat, realitzat pel periodista Josep Martín. Ambdós formats traslladaran per un dia els seus estudis a l’Auditori de Girona per oferir programes especials de seguiment de la gala amb entrevistes i actuacions d'alguns dels protagonistes de la vetllada. Igualment, el programa La Tarda de Catalunya Ràdio emetrà una programació especial.
 
La gala té una durada prevista de tres hores i acabarà amb la tradicional fotografia de família de tots els guardonats a l’escenari de l’Auditori de Girona. Els PREMIS ENDERROCK 2022 - XXIV PREMIS DE LA MÚSICA CATALANA són una producció del Grup Editorial Enderrock amb el suport de l’Ajuntament de Girona, la Diputació de Girona i la Generalitat de Catalunya, amb el patrocini d'Estrella Damm, Renfe i Parlem Telecom, i la col·laboració de la Fundació SGAE, la societat AIE i l’entitat Crea SGR.
Especial: Premis Enderrock
Arxivat a: Enderrock, Premis Enderrock 2022, Falsterbo, companyia elèctrica dharma, jordi matas, cases de la música, blaumut, Auxili, Ginestà, Els Catarres, Lal'Ba, marina rossell, Maruja Limón, navet, Suu, Vienna, xarim aresté

FES EL TEU COMENTARI

D'aquesta manera, verifiquem que el teu comentari
no l'envia un robot publicitari.