entrevistes

Hidrogenesse celebra 10 anys d''Un dígito binario dudoso'

Hidrogenesse reedita el treball en format CD i vinil

Hidrogenesse: «No ens agrada l'excés de producció que ens envolta»

| 08/11/2022 a les 16:25h

Hidrogenesse
Hidrogenesse | Arxiu de Hidrogenesse
Fa deu anys Hidrogenesse va publicar l'àlbum Un digito binario dudoso (Austrohúngaro, 2022) que va ser escollit Millor disc nacional al Rockdelux i va guanyar el Premi al Millor àlbum d’electrònica al Premios MIN de la Música Independiente. Ara, deu anys després, han reeditat el disc en format CD i vinil, ja que estava descatalogat. 



Un dígito binario dudoso és un homenatge al científic Alan Turing, considerat el pare de la intel·ligència artificial. El disc el van crear el 2012 d'una forma bastant espontània i ràpida, expliquen els artistes, a diferència dels seus altres treballs, que s'han cogut a foc lent. Durant la composició del disc van decidir contar el procés i cada setmana publicaven al seu web uns informes “Turing bits” amb textos, enllaços i vídeos de la creació. "Per aquesta reedició, hem afegit un facsímil en paper d’aquella pàgina web per si algun dia tota la internet cau i desapareix tot allò. Aquest disc parlava de ciència i història, i gràcies a això, vam participar en convencions, xerrades i trobades sobre diferents maneres de fer divulgació, una cosa bastant estranya per un grup de pop". 

El duet barceloní explica que, des del 2012, quan es va publicar l'àlbum, no han canviat gairebé gens en l'àmbit musical i molts sons del disc continuen repetint-se en els nous treballs. Amb aquell recital van trobar una nova forma d'espectacle: "aquella manera de programar les cançons i presentar-les en directe es va convertir en el nostre cànon". El que sí que ha canviat és la distribució del repertori; curiosament el format vinil ha separat les cançons en dos grups, cara A i cara B, amb estats d’ànims molt diferents. A la cara A s’agrupen les cançons més positives i divertides ("El beso", "Christopher", "Love letters" i "Captcha Cha-Cha") i a la cara B es tracten els temes més tenebrosos i llastimosos ("Digito binario dudoso", "Enigma", "Un mystique determinado" i "Historia del mundo contada por las computadoras".

Aquest any el duet ha publicat el disc Jo Jo Bo Bo (Austrohúngaro, 2022), en què revisitaven ja l'àlbum Joterías bobas (Austrohúngaro, 2019), i la cançó "Super Sara" -una versió de la cançó de Sara Montiel composta per Carlos Berlanga i Nacho Canut-. També han creat la banda sonora del capítol "La alarma", de la segona temporada del remake de la sèrie Historias para no dormir, del director Nacho Vigalondo. "Ha estat molt divertit i gratificant, ens encanta que ens facin encàrrecs", diuen els artistes. 
Especial: Entrevistes
Arxivat a: Enderrock, Enderrock, reedició, vinil, Entrevistes, hidrogenesse

FES EL TEU COMENTARI

D'aquesta manera, verifiquem que el teu comentari
no l'envia un robot publicitari.