Estrenes

Laura Capdevila mostra indiferència davant «Un cop de sort»

La cantant i compositora de Pommier engega la seva carrera en solitari

El pop electrònic feliç i sense complexos de Pommier

| 26/10/2022 a les 13:30h

Laura Capdevila
Laura Capdevila | Arxiu de l'artista
Laura Capdevila és la cantant i compositora del grup Pommier, concursant del Sona9 2021, amb qui va publicar l'EP Sala Buida (Heures, 2021). Ara comença la seva carrera en solitari, en paral·lel amb el seu primer treball Microcosmos (Ventilador Music, 2023) un EP que ha estat preparant al llarg de l’any i que sortirà el febrer de l’any vinent. N'estrenem el primer senzill en exclusiva: “Un cop de sort”.
 

Capdevila explica que, en aquest tema, vol fer “una reflexió sobre una experiència personal en un moment sentimental una mica convuls on em vaig trobar dividida entre l'amor, l'atracció, la impotència i la indecisió”. La situació de trobar la persona correcta, però en el moment incorrecte. Són “dues persones que s'atrauen", afegeix, "però ja tenen una altra relació, i confien que el temps, més endavant, els torni a apropar en un moment millor”. Amb cada cançó, Laura Capdevila busca transportar l’oient dins un micro univers, en aquest cas el de l’amor i el desamor, en què la gent es pot sentir reflectida.
 
La seva carrera en solitari, doncs, arranca amb un grapat de cançons que cadascuna constitueix "un petit univers regit per lleis i atmosferes pròpies que s'ha cuinat a foc lent i ve ple de detalls i matisos", diu la barcelonina. "Tenia la necessitat de compartir una part del meu dia a dia, que és el reflex d'emocions i situacions en què tots ens trobem en algun moment". 
 
Malgrat que engegui aquest projecte en solitari, Capdevila segueix al capdavant del grup Pommier, i assegura que el seu pas pel concurs Sona 9 els va servir “per posar un objectiu i avançar en el projecte de manera ràpida, i també per veure'ns en acció per primera vegada”. La cantant, diferència el seu projecte de què té amb el grup Pommier: "en el grup les idees naixen de decisions conjuntes que plasmen les influències de tots en les produccions i tenen un estil més electrònic i brillant". En canvi, les seves composicions en solitari, “tenen unes sonoritats més fosques, la veu humana té més protagonisme i es troba a mig camí entre elements electrònics i acústics”. Així es plasmarà en el disc que publicarà l'any vinent que, produït per Oriol Padrós, compila sis cançons que combinen música urbana, jazz, soul i pop.
Especial: Estrenes
Arxivat a: Enderrock, Microcosmos, Un cop de sort, Sona9 2021, Pommier, estrenes, Laura Capdevila

FES EL TEU COMENTARI

D'aquesta manera, verifiquem que el teu comentari
no l'envia un robot publicitari.