entrevistes

New George: «No crec en la puresa de la música»

Parlem amb l'artista de Sant Pol, que ha apostat per la fusió musical en el nou disc

​New George va per la vida com al «GTA»

| 28/10/2022 a les 12:30h

New George
New George | Pito Estol

New George publica Isla Giorgio (Delirics,2022), el seu primer llarga durada, on ha apostat per la fusió de diversos gèneres musicals. Conversem amb el cantant de Sant Pol, que narra en aquest disc de debut les seves vivències quotidianes i les coses que més li importen, de "La humanitat" al "Mama & Papa".



Avui publiques el teu primer disc. Com ho vius?
Ha sigut una sensació catàrtica. És el treball de tot un any vivint experiències i estrenyent-me el cap per fer les millors cançons possibles. És l'esdeveniment més important d'aquest any per mi i l'oportunitat de poder compartir-lo amb tothom em fa extremadament feliç.

Al disc has mesclat sardana amb música urbana i també has fet una bachata amb català. Conta'm d'on sorgeixen aquestes fusions musicals.
Quan mesclo sons no ho faig de forma deliberada. No concebo la música d'aquesta manera, ni com a compositor ni com a consumidor. M'agrada que un treball tingui diverses facetes i no crec molt amb les etiquetes. Crec que un artista és capaç de mesclar qualsevol mena de gènere musical: la música és art i l'art és plàstic. No crec en la puresa de la música, tot està mesclat i tots estem mesclats.


Els temes dels quals parles al disc també són variats. Hi ha cançons d'amor i de desamor i d'altres de més crítiques. Per què?
Aquest treball és un resum de les coses que m'han passat durant l'any i de les coses que m'importen. Són temàtiques molt comunes, i per això penso que la gent està empatitzant amb la música que faig, perquè hi parlo de coses que tothom ha viscut. Hi ha temes més crítics perquè hi ha gent molt idiota en aquest món i la música és una arma molt bona per poder-te desestressar. Hi ha qui creu que a la música urbana només parla de temàtiques simples, però crec que s'hi poden fer coses amb molt rerefons. Jo accepto que la crítica és una part de ser artista, però hi ha gent que es passa. També hi ha cançons de desamor, que és un tema molt repetit perquè encara fascina a l'humà. L'amor és ultra poderós. 

Com és que has fet un homenatge al programa de 'La Vetllada'?
Participar-hi va ser una experiència molt bonica i m'ho vaig passar molt bé. Vaig voler fer-ne una cançó perquè em va sortir del cor, i també va ser una excusa per estar amb el meu pare, que és el meu màxim heroi perquè és qui m'ha ensenyat la música. Sense ell jo no seria músic.

Hi ha algun concepte que englobi el disc?
La idea del disc és obrir la porta de casa meva. El nom de l'àlbum 'Isla Giorgio' és una metàfora d'aquell lloc mental o físic al qual acudeixes per ser tu mateix, on ningú et jutja i on estàs tranquil; com quan te'n vas de vacances. És la meva illa, però convido a tothom a venir-hi, i gaudir junts d'aquest disc. 


Com és que has mesclat cançons en català i en castellà?
Crec que els catalans tenim la gran sort de ser bilingües i a mi em surt de manera totalment natural escriure en els dos idiomes perquè el meu pare és català i la meva mare és de León i tinc família per tota Espanya. Jo sempre he viscut aquesta mescla, així que mai ho he percebut de forma estranya. 
Especial: Entrevistes
Arxivat a: Enderrock, entrevistes, New George, actualitat

FES EL TEU COMENTARI

D'aquesta manera, verifiquem que el teu comentari
no l'envia un robot publicitari.